Sea za kakvi uslovi pravime muabet ? Ne trenira so ventilatori on i slicno, ima uslovi koi ednostavno na odredeni teniseri ne im odgovaraat, neznam sto ti e cudno toa, ko sto na primer i na Berdih ne mu odgovarase veterot, zema eden set a podocna bese inferioren, cel mec se smeese radi uslovite a Marej rutinski go dobi, tesko takva rutina deka ke mu bese toj mec vo normalni uslovi. Broj 1 vo Svet ne znaci deka pod difolt mora da e i fenomenalen vo vetroviti uslovi, ne gledam tuka nisto cudno, i Ferer tesko deka ke mu zemese set da ne bese veterot, uste so Ferer se vide kolku mu odgovaraat takvite uslovi samo vcera daleku poslab bese veterot za razlika od sabotata, osven moze vo prv set sto bese pojak, se vide toa i po igrata i na dvajcata.
Inaku ja ne go vadam Novak od porazot radi veterot, jasno precizirav kade go izgubi mecot, i celo vreme toa poslednava godina go zboram, prviot servis, uzas. Bez samodoverba gi igra gejmovite koga servira, uste od cetvrtiot set se nadzirase brejkot i mu bese staveno na doznaenje deka mora da ja podigne igrata na svoj servis, odnosno, da go opravi istiot, a on najslabo servirase koga bese najpotrebno i bidna, izgubi.
p.s. Da igrase Nadal, Marej ni do finale nemase da stigne.
Abe apla mu bea poklopeni kockite, toa ne mozes da go negiras, ko nikad do sea, ako nekoja godina bil blisku do titula, odnosno najblisu do titula, toa bese ovaa.
--- надополнето: 11 септември 2012 во 11:57 ---
Ne mi e jasno kako po tv prikaz znaete kakva mu e familijata ? Isto i Toni Nadal e hejtan na slicna osnova.
Od povrsno gledanje vpecatokot obicno znae da e dosta pogresen.
Tatko mu e malku poeksponiran, jebiga, znae da reagira koga publikata ima nefer potezi, majka mu posmirena e, na ista osnova mozam da kazam deka i majkata na Marej e guska, slicni potezi i ona pravela ali deka Marej e Marej, pa retko koj toa go primetil, ama glupo e da mu hejtam familija proradi nacinot na koj istata go bodri sinot, ili bratot, ili verenikot, sto i da e, seedno.