US Open 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
си еба мајката и јелена јанкович и тоа заслужено , имаше шанси да се врати но не ги искористи
тоа е тоа , ке изгуби многу бодови бидејки брани финале

Отидоа, за жал, Србинкиве во АУТ. Сафина повторно, се извлече и во 3 сета успеа да ја елиминира Барои, откако првиот сет го загуди во ТБ ..

Кај мажите нема некое поголемо изненадување денеска, лесно поминаа Хас, Вердаско, Давиденко и младиот американец Кереј. Џокович уште го игра дуелот со Бол и води 1-0. Но на големи маки е, Џејмс Блејк, главниот бранител на боите на САД, кој сега за сега се мачи против Рохус во еден доста изедначен меч. Сега за сега е 1-1, па ќе видиме како ќе заврши .. Би било права бламажа за најдобриот тенисер на САД, ако испадне од еден анонимец уште во второто коло ..... :kesa:

Отидоа, за жал, Србинкиве во АУТ. Сафина повторно, се извлече и во 3 сета успеа да ја елиминира Барои, откако првиот сет го загуди во ТБ ..

Кај мажите нема некое поголемо изненадување денеска, лесно поминаа Хас, Вердаско, Давиденко и младиот американец Кереј. Џокович уште го игра дуелот со Бол и води 1-0. Но на големи маки е, Џејмс Блејк, главниот бранител на боите на САД, кој сега за сега се мачи против Рохус во еден доста изедначен меч. Сега за сега е 1-1, па ќе видиме како ќе заврши .. Би било права бламажа за најдобриот тенисер на САД, ако испадне од еден анонимец уште во второто коло ..... :kesa:

Да не беше некој друг најдобар тенисер на САД?:jaj:

Тешко Американците ако Блејк им е главна надеж и најдобар тенисер. Родик после Вимблдон мислам дека и тука може да дотурка до полу - финале.

Не ми се верува Јанкович аут...:kesa:..Така и треба кога не се ангажира доволно..

Надал игра вечерва после полноќ најверојатно против Кифер, очекувам лесна победа и пласман во следната рунда. Еве ги и коефициентите во обложувалниците:

Nadal R. 1.05 - 5.20 Kiefer N.

Не го гледав Новак, гледаше некој, како изигра? o.0"
Првите два сета по еден брејк зема и ги доби лесно.Во третиот сет покажа малку отпор Бол,дури водеше 4-3 и сервираше,но на крај заврши 6-4 за Новак.

Сега ќе игра со Витен,кој е 276 на листата,па пак би требало лесно да победи.

Не го гледав Новак, гледаше некој, како изигра? o.0"

Јас го гледав само последниот сет. Играше добро, се движеше одлично значи физички е максимално спремен. Австралиецот имаше многу силен сервис ама Ноле успеа да се справи со него и играше онолку колку што му требаше за да го победи.

Инаку Јанковиќ испадна поради тоа што баба и починала непосредно пред почетокот на мечот и како што кажа и самата тоа многу ја потресло бидејќи била блиска со неа. Сега веднаш оди во Србија.
Еве ви линк http://www.rts.rs/page/sport/sr/story/38/Tenis/136311/Jeleni+pred+meč+sa+Švedovom+umrla+baka.html

Да не беше некој друг најдобар тенисер на САД?:jaj:

Покрај Родик бре пријателе, покрај Родик. Енди и Џејмс јас не ги ставам во ист кош, пошто првиот е помлад и моментално се наоѓа во меѓу топ 10, а вториот е сепак истрошен донекаде материјал, но сепак зад себе има големо искуство и мн. натпревари. Така да покрај Родик и тој си носи извесен товар на свои плеќи и не ќе им беше сеедно на американците ако синоќа тој испаднеше ..

Надал 3-1 Киефер (6-0,3-6,6-3,6-4).Ме изнервира тоа кога видов дека изгубил сет од ваков анонимен играч, но најважно е од се што победи.ВАМОС РАФА !:vozbud:
п.с Алмагро следен :)

Хјуит зеде сет против Фед!!! :vozbud:

Моментално 1:1 во сетови.

Надал 3-1 Киефер (6-0,3-6,6-3,6-4).Ме изнервира тоа кога видов дека изгубил сет од ваков анонимен играч, но најважно е од се што победи.ВАМОС РАФА !:vozbud:
п.с Алмагро следен :)

Николас Кифер, 32 годишниот Кифер анонимен? Дај не зезај, не е некој тинејџер играчов, баш имам респект за него...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom