US Open 2009

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Доста бе со тие комплекси. : D
Па очигледно е дека ги имаш:)Надал изгуби , ти навиваш за Ноле и ставаш сега аватар од Дел Потро.:S
А најжално ќе биде , ако Ноле победи, утре ќе го изеде ќотекот од Дел Потро, па тогаш ќе те видам дали ќе ставаш аватар од него.Ајт поздрав:pos2:

Ф

Фил Ајви

Гостин
Па очигледно е дека ги имаш:)Надал изгуби , ти навиваш за Ноле и ставаш сега аватар од Дел Потро.:S
А најжално ќе биде , ако Ноле победи утре ќе го изеде ќотекот од Дел Потро , па тогаш ќе те видам дали ќе ставаш аватар од него.Ајт поздрав:pos2:
Морав пер, ќе носев аватар еден месец. :pos2:

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Очекувам жестока битка меѓу Федерер и Џоковиќ,само да не врне дожд...:wink:

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Надал и не играше нешто особено цел турнир, немаше вистински тест до сега, сите пред тоа правеа многу грешки против него, имаше доста среќа во ждрепката до сега.

Не играше Дел Потро толку добро, колку што Надал играше лошо, а прашање е колку имаше удел повредата на стомачните мускули што ја носеше од Синсинати.

Невообичаени неизнудени грешки, многу малку винери, и многу кратки топки што беа нарачани за Дел Потро, на кој му беше погоден и денот, допринесоа за ваков пораз.

И претходните мечеви иако ги победи играше многу неубедливо, играта денес потсетуваше на мечот со Алмагро каде што играше многу лошо и победи само затоа што Алмагро многу грешеше.
Дури и со Гонзалез не беше нешто посебно, премногу пропуштени брејк топки, се спаси само поради лошиот бекхенд на Гонзалез. Гаске се враќаше по многу време неиграње заради обвинувањето со кокаинот, па не беше никаква препрека, а имаше доста проблеми и со Кифер.
Веројатно најдобар меч му беше со Монфилс каде што доста добро се извади.

Со ваква просечна игра и повреда само беше прашање на време кога ќе налета на тенисер од топ 10 и ќе му се случи тоа што се случи.

За мене не беше толку неочекувано, треба уште за враќање во старата форма, засега не верувам дека може да победи тенисер од топ 10 со таква игра, тоа што стигна до полуфинале за мене повеќе беше среќна ждрепка, а не добра игра.

Може само да се надеваме дека со тек на време ќе се подобрува.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301

Џоковиќ, по вторпат во финалето на Грен Слем турнир годинава, или Федерер по петти пат во завршниот натпревар на УС Опен во кариерата е дилемата која ќе биде одговрена по одигрувањето на нивниот меѓусебен полуфинален дуел. Новак Џоковиќ против Роже Федерер е дуелот кој само можеше да се посака за полуфиналето на УС Опен.

Вториот и третиот светски рекет, на уште еден Грен Слем годинава во меѓусебен дуел и повторно на тврда подлога. Нивниот прв двобој на Австралија Опен, на истата подлога го доби српскиот тенисер, но тогаш во финалниот натпревар.

За разлика од Џоковиќ, Федерер е бранител на тронот на УС Опен. Со евентуална победа, Швајцарецот по петти пат би се нашол во финалниот натпревар.

Почеток: 22:10

Патем, како ми стои новиот аватар? :pipi:
Болд1 - Федерер е прв светски рекет.
Болд2 - Во полуфинале изгуби Федерер од Џоковиќ на Australian Open 2008.
Болд2 - Ако победи, ќе го игра шестото финале по ред на US Open.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.083
Поени од реакции
1.643
А шо имате толку против Надал не ми е јасно.Изгубил, изгубил, кога Федерер плачеше пред камери кај бевте?

Освен тоа, очекувам пре интересен натпревар за 10тина минути, баш ме интересира како ќе игра Србинов против легендава, и двајцата во една од најдобрите форми воопшто во кариерата (јел да, за вториов можеби не е така).Ќе навивам за Џокович, редно е да освои нешто и он.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
И Болд 4 требало... Џокович е 4-ти Светски рекет... :wink:

А шо имате толку против Надал не ми е јасно.Изгубил, изгубил, кога Федерер плачеше пред камери кај бевте?

Освен тоа, очекувам пре интересен натпревар за 10тина минути, баш ме интересира како ќе игра Хрватов против легендава, и двајцата во една од најдобрите форми воопшто во кариерата (јел да, за вториов можеби не е така).Ќе навивам за Џокович, редно е да освои нешто и он.

Нормален си? Каков Хрват? :jaj:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071

Освен тоа, очекувам пре интересен натпревар за 10тина минути, баш ме интересира како ќе игра Србинов против легендава, и двајцата во една од најдобрите форми воопшто во кариерата (јел да, за вториов можеби не е така).Ќе навивам за Џокович, редно е да освои нешто и он.
Може Федерер плачел од Надал, ама Надал може да сања за да го нарпави она шо Федерер го направил.

С

сашенко

Гостин
Може Федерер плачел од Надал, ама Надал може да сања за да го нарпави она шо Федерер го направил.
Federer na godini na na nadal nemal ni pola od ona sto nadal go ima postignato do sega taka da nadal ima golemi sansi da go nadmine federer i da postavi novi rekordi vo svetskiot tennis(veke i ima postaveno dosta)

Џоковиќ, по вторпат во финалето на Грен Слем турнир годинава, или Федерер по петти пат во завршниот натпревар на УС Опен во кариерата е дилемата која ќе биде одговрена по одигрувањето на нивниот меѓусебен полуфинален дуел. Новак Џоковиќ против Роже Федерер е дуелот кој само можеше да се посака за полуфиналето на УС Опен.

Вториот и третиот светски рекет, на уште еден Грен Слем годинава во меѓусебен дуел и повторно на тврда подлога. Нивниот прв двобој на Австралија Опен, на истата подлога го доби српскиот тенисер, но тогаш во финалниот натпревар.

За разлика од Џоковиќ, Федерер е бранител на тронот на УС Опен. Со евентуална победа, Швајцарецот по петти пат би се нашол во финалниот натпревар.

Почеток: 22:10

Патем, како ми стои новиот аватар? :pipi:

Imas mala greska Djokovic godinava nemase grand slam finale.:pos2::pos2:

lane62

izguben vo svemirot
Член од
25 август 2009
Мислења
145
Поени од реакции
1

a za mecot...ke bide interesno....veke e!

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Federer na godini na na nadal nemal ni pola od ona sto nadal go ima postignato do sega taka da nadal ima golemi sansi da go nadmine federer i da postavi novi rekordi vo svetskiot tennis(veke i ima postaveno dosta)
Федерер на години на Надал веќе го имал освоено 2 пати Wimbledon и по еднаш US Open и Australian Open.

Единствено нешто во кое Надал е подобар од Федерер е French Open и меѓусебните дуели на земјен терен. Ако се опорави целосно од повредите сигурно дека можи да постигни многу, али невервам за брзо некој тенисер да го надмини Федерер.

Ф

Фил Ајви

Гостин
Болд1 - Федерер е прв светски рекет.
Болд2 - Во полуфинале изгуби Федерер од Џоковиќ на Australian Open 2008.
Болд2 - Ако победи, ќе го игра шестото финале по ред на US Open.
Imas mala greska Djokovic godinava nemase grand slam finale.:pos2::pos2:

Го ископав од еден скапан сајт, а не го ни читав. :S

Инаку имаше шанса Џоковиќ, незнам како можеше да падне при направен брејк, останува да видиме како ќе одговори на силните и брзи удари на Федерер.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Каква игра и на двајцата тенисери, неверојатно.Од кога го немам гледано Федерер.Многу ги има подобрено ударите не грешки скоро ич.1-0 води против Џокович.

Како што реков Федерер освојува, се гледаме на финалето.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom