Умре уште една продадена душа

• Креатор на темата Креатор на темата omopirin
  • Време на започнување Време на започнување
Еден мртов шпион бугарски-во наша е полза. Само јас предлагам да не чекаме сами да умираат. Да почниме да ги колиме еден по еден. Посебно Бугарските

Па што чекаш , нож ли немаш или муде ? Видехме такви колачи 2001 как бегахте от Албанците .

Омоилинден, при целото ми уважение кон тебе - надевај се само да стигнеш неговите години. Нема да те подмине твојот ред, може и во овој момент да дојде кога сборуваш такви сборови, напомнувај си го постојано пред да се радуваш на таква радост.

При целата му контроверзност како човек, како патриот, неговиот принос за денешната состојба на бугарскиот правен систем (мене тоа ме интересира) - Бог да те прости, Иване, лека ти земја.

Мене не ми требат неговите години, не секирај се. Човек не се мери по тоа колку години живеал а што ќе остане после него. А мојот ред ќе дојде за мене, нема да е за тебе , затоа не плачи на чужди гроб а мисли за твојот ред кога ќе дојде.

Абе Омо, што општо имаш ти со јане? што знаеш ти за него?
Еве јас ти кажав кој сум, 100%сум македонец, израсол сум во Македонија. Ти ако си како мене, мора да знаеш дека лугето по Пиринска Македонија се мразели јане Сандански. По-голем душманин от турците, силувач на жени, крадец и арамија. Бугарите го држели зошто имал "муда" срештту турците, плакјали му, после се обрнал да лае против овие кои го ранеа. Направи бугарска партија во турскиот парламент, после самите негови го изгониа.
Тоа само да ти кажам да не се радуваш на смрт и да не се крстиш во мртви луге.

Види сега ... ако го мразели луѓето зошто толку песни се пејат за него и толку луѓе одат да му се поклонат на гробот ? Не те знам кој си и каде си роден, ама јас за разлика од тебе сум од Влахи, родното место на Јане и сум имал можност да зборувам со луѓе кои се биле живи по времето кога е убиен. Тоа што го зборуваш за него се гнасни Бугарски лаги. Кажи која жена е изнасилил или што е откраднал ? Или дај докази тука , или се извини за навредите !

Па што чекаш , нож ли немаш или муде ? Видехме такви колачи 2001 как бегахте от Албанците .
Вие нема од кој да бегате. Секогаш сте во сојуз благодарение на секси женичките. Русија, Германија, СССР, Америка, Нато. Скрос ќе се измелезите сега...

Јас и прееска реков, ако го жали некој нека да до отмени :vozbud:

Убаво де аз едно не разбирам и во статиата пише.Иван Татрчев беше внук на Христо Татрчев еден от 6-та основачи на славното ВМРО.Демек и тој требвало да биде македонец доколко е ВМРО македонска организација тој с корени от Македонија.И на место да се бори за правата на македонците в Б'лгарија,тоа им беше нај голем душманин и секои пат като главен обвинител на Б'лгарија им ги спречваше сбирките на ОМО и прашташе полиција да ги бори.
Кој може да го објасни тој парадокс.Не ли се праша некој от вас зашто било това така?

Сега кога цел свет слави Рождество Христово вие се радувате на тоа што умрел човеко.Каков и да бил тове е покоиник сега,а за покоиници или добро или ништо.Што е со вас бе луге?Какви христиани сте вие?

Што да се каже за ваков човек сем дека Господ ќе му суди.

Најдобро нека го закопаат да не му се знае гробот. Бидејќи ќе му го срушат - гарант. :wink: Тој е во врвот на јаничарите, заедно со Христо Матов и Иван Гарванов.

Владимире19: не коби за да не ти дојде некој со ножови. Не си видел ти крв очигледно. Остај што ви ги перат мозоците во Бугарија, само да не се пролее крв, потоа е доцна.

Корлеоне даде предлог за колене,а за 2001 бараj архива на Македонската телевизиja тамо сум видел и друго чети го Охридскиот договор и това ако не е дупене .

Мене не ми требат неговите години, не секирај се. Човек не се мери по тоа колку години живеал а што ќе остане после него. А мојот ред ќе дојде за мене, нема да е за тебе , затоа не плачи на чужди гроб а мисли за твојот ред кога ќе дојде.

Види сега ... ако го мразели луѓето зошто толку песни се пејат за него и толку луѓе одат да му се поклонат на гробот ? Не те знам кој си и каде си роден, ама јас за разлика од тебе сум од Влахи, родното место на Јане и сум имал можност да зборувам со луѓе кои се биле живи по времето кога е убиен. Тоа што го зборуваш за него се гнасни Бугарски лаги. Кажи која жена е изнасилил или што е откраднал ? Или дај докази тука , или се извини за навредите !

Ти копаеш гроб другиму.

Колко песни има изпеани за јане во Пиринска Македонија, ја ми ги изпеј? Народни песни, не број скопските платени чалгии.
Гнасни лаги се твоите лаги. Безброј се легендите за тоа каков арамија и разбојник е бил јане Сандански. Кажувам ти - бугарите го направија герој, вие ја подехте песната затоа што като куче почна да лае раката која го ранеше.
Ке ти кажам повеке утре.

Ти копаеш гроб другиму.

Колко песни има изпеани за јане во Пиринска Македонија, ја ми ги изпеј? Народни песни, не број скопските платени чалгии.
Гнасни лаги се твоите лаги. Безброј се легендите за тоа каков арамија и разбојник е бил јане Сандански. Кажувам ти - бугарите го направија герој, вие ја подехте песната затоа што като куче почна да лае раката која го ранеше.
Ке ти кажам повеке утре.

Не ме терај да се смејам.

http://uk.youtube.com/watch?v=R8gjp-tTzKs

http://uk.youtube.com/watch?v=S00w2A8rTE0

Моли се на Бога Севде, моли се на Бога
моли се на Бога Севде роса да зароси ( 2)
Роса да зароси, Севде, роса да зароси
Струма да дотече (2)

Струма да дотече Севде, Струма да дотече
Струма да дотече, сандак да довлече (2)
Во сандако има Севде, во сандако има
во сандако има Севде , рака на јунака(2)

На раката има Севде, на раката има
на раката има Севде, прстен бурмајлија (2)
На прстено пише Севде, на прстено пише
на прстено пише Севде, Јане Сандански (2)

На мене се падна Севде, на мене се падна
на мен се падна Севде, прстено да носа (2)
прстено да носа Севде, прстено да носа
прстено да носа Севде, знаме да развеја.

Гледам дека и грам не си бил во Пиринска Македонија. Кога ќе идеш таму прашај за царот на Пирина , да ти објаснат лугето. И пак ти кажувам, или дај некој доказ за тоа дека јане бил силувач и разбојник , или оди у п.м. како сите клеветници што се нароихте овде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom