Македонеро
Домаќин
За такво куче и крвник нема простување!
П.С Евреите му простија ли на Хитлер?:nenene:
П.С Евреите му простија ли на Хитлер?:nenene:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова ми е пределно jaсно,али един добар христиjaнин просто почитува заветите на светото писание.Както веке рекох-нема безгрешни хора!
Да си добар христиjaнин е состоjба на духа ти.Да можеш да проштаваш и на наjголемиот ти враг-еве това те прави поjaк от сите.Да проштаваш е незаменливо качество за секи благороден човек и добар христиjaнин.
Ке цитирам само- Прости,за да ти биде простено!:wink:
Лека
Абре Фми, ти некако не можеш да ме сфатиш... Тој ако е грешен само пред мене на раце ќе го носам. Јас можам да му простам за тоа дека јас сум страдал од него, ама не можа, да му простам дека други са страдале. Како да му простам за подигравките и навредите кон тоа што ни е нај мило и нај свето на нас Македонците. Да се качиш на Роженскиот Манастир да видиш гробот на Јане завиткан со Бугарското знаме... со знамето на тие што го утепаа... Тој ми ја има навредено нацијата, народот. Ако е само до мене, јас не ги мразам баретите дека ме тепаа, оти тие изполнуват заповеди, ама како да не го мразам тој изрод , тој КРВОЛОК , како го нарекува Костадинов.
Прости за да ти биде простено!Ова навистина е велик цитат от светото писание.Секи един човек отговара за себе.Ти му прости от твое име,па остаj другите да преценат дали ке му простат.Ти го правиш за себе си.
Душата на христиjaнина не може да мрази.
За мене може и да му простам, ама за Јане и за Македонија нема да му простам дур сум жив !
Ова е твои право.Само дето нема да се лутиш кога велам дека ова збори за верата ти и за циностниот ти систем.
Збори што сакаш, имаш право на тоа:smir: Верата си е моја и ценностниот ми систем е мој. А според него не чини да жалам за тоа дека умрел некој изрод :smir:
Нали знаеш една много верен збор- простотиjaта не оди по гората.:smir:
Па друга вели- тапчи лошиа со лубов.
Иван Татарчев е роден во 1930 година во Софија. Неговиот дедо Михаил му бил брат на Христо Татарчев. Според неговите тврдења, дедо му бил убиен во 1917 година во Ресен од Србите, а стрико му Христо го осудиле на смрт во Скопје во 1945, што нема врска со вистината. Има завршено Правен факултет, работел како адвокат. Во 1961 година му било забрането да се занимава со адвокатура и пет години делкал камен. Бившиот бугарски главен обвинител е ерген и живееше сам во куќа во центарот на Софија.Го срамеше татко му и мојот град Ресен!
Според паролата на нашите стари: “Господ простува, ВМРО не!“
Господ нека му прости на јаничарот Иван Татарчев. Ама ние никогаш нема да простиме!!
Има и што да му простува господ. Знаете ли какви зулуми правел против нас овој залоен, озлобен и индокриниран бирократ од комунистичка привиниенција на бугарски јасли? Тоа ѓубре беше исплонувачот на асимилаторската политика на Бугарија спрема Македонците. Убаво се сеќавам кога тој подлец лажеше на бугарска телевизија за да го правда тепањето на членовите на ОМО Илинден кое тој го иницираше, а исторвремено ги хушкаше бугарите протв Македонците ширејќи национална омраза.
Да даде господ што побргу да изгнијат сите непријатели на Македонија и Македонците!
АМИН!
Омоилинден, при целото ми уважение кон тебе - надевај се само да стигнеш неговите години. Нема да те подмине твојот ред, може и во овој момент да дојде кога сборуваш такви сборови, напомнувај си го постојано пред да се радуваш на таква радост.Фми, при целото ми уважение кон тебе, ама ако го жалиш, одмени го :pos2: