Умре уште една продадена душа

• Креатор на темата Креатор на темата omopirin
  • Време на започнување Време на започнување
Covekot e umren ama e i kriv i hristijanski e i da mu se spomnat grevovite sto gi napravil za vreme na zivotot

Sto jas mislam za ovoj covek se preselile vo Bugarija i mislel covekot kako da napreduva vo karierata da se vrati vo Makedonija nema sansi nikogas ,pa kako da napreduva aha cekaj ce bidam golem Bugarin i ce se dokazam deka gi mrazam Makedoncite i se sto e makedonsko mora da mislam taka zosto utre i familija imam vo Bugarija i taa e prikaznata
98% od tie sto imaat makedonsko poteklo razmisluvaat taka a tuka e i bugarskata propaganda koja e dosta jaka vo ubeduvanje samo da ne si Makedonec

За мене може и да му простам, ама за Јане и за Македонија нема да му простам дур сум жив !

Абе Омо, што општо имаш ти со јане? што знаеш ти за него?
Еве јас ти кажав кој сум, 100%сум македонец, израсол сум во Македонија. Ти ако си како мене, мора да знаеш дека лугето по Пиринска Македонија се мразели јане Сандански. По-голем душманин от турците, силувач на жени, крадец и арамија. Бугарите го држели зошто имал "муда" срештту турците, плакјали му, после се обрнал да лае против овие кои го ранеа. Направи бугарска партија во турскиот парламент, после самите негови го изгониа.
Тоа само да ти кажам да не се радуваш на смрт и да не се крстиш во мртви луге.

Бившиот бугарски главен обвинител е ерген и живееше сам во куќа во центарот на Софија.

Pa koj ce zivee so predavnik ??? I da imal zena ce go ostavela

Абре Фми, ти некако не можеш да ме сфатиш... Тој ако е грешен само пред мене на раце ќе го носам. Јас можам да му простам за тоа дека јас сум страдал од него, ама не можа, да му простам дека други са страдале. Како да му простам за подигравките и навредите кон тоа што ни е нај мило и нај свето на нас Македонците. Да се качиш на Роженскиот Манастир да видиш гробот на Јане завиткан со Бугарското знаме... со знамето на тие што го утепаа... Тој ми ја има навредено нацијата, народот. Ако е само до мене, јас не ги мразам баретите дека ме тепаа, оти тие изполнуват заповеди, ама како да не го мразам тој изрод , тој КРВОЛОК , како го нарекува Костадинов.
Мое мисленье е,дека на гроб со знаме не се оди,па вие си знаете.На Жабок,ртскиот конгрес на Организациата 1908 Тодор Александров и други го осудиа Сандански на смрт.Пресудата биде исполнета од околиската Неврокопска чета на ВМРО,насочена од жители на село Пирин- 1915.Те тие са Бугарите,дека го утепаа Сандански.Масова посета на споменик за мене е претерана и не одам,еле по датуми.

daryll od koj kraj na makedonija si ti ??? Nekako na bugarski udiras celo vreme

Само татаризиран вошкар може да напише такви лаги за Јане!!

Јане Сандански, Пиринскиот цар и идолот на Македонците во борбата против големобугарските посегања врз Македонија и сите други, не е темата на дискусија тука.

Темата е за смртта на лојавиот изрод Иван Татарчев, чие дело, патем е спротивно на делото на Јане за слобода на Македонците.

Реков еднаш, пак ќе речам и душа ќе спасам, да дае господ да се множат!!

Абре Фми, ти некако не можеш да ме сфатиш... Тој ако е грешен само пред мене на раце ќе го носам. Јас можам да му простам за тоа дека јас сум страдал од него, ама не можа, да му простам дека други са страдале. Како да му простам за подигравките и навредите кон тоа што ни е нај мило и нај свето на нас Македонците. Да се качиш на Роженскиот Манастир да видиш гробот на Јане завиткан со Бугарското знаме... со знамето на тие што го утепаа... Тој ми ја има навредено нацијата, народот. Ако е само до мене, јас не ги мразам баретите дека ме тепаа, оти тие изполнуват заповеди, ама како да не го мразам тој изрод , тој КРВОЛОК , како го нарекува Костадинов.
Сандански го осуди Жабoкртскио конгрес на Организациата во главе со Тодор Александров,пресудата jа исполни Неврокопската околиска чета,насочена од жители на село Пирин.Тие се Бугарите што го утепаа Сандански.А на гроб,мислам со знаме е претерано да се иде. Jас лично не сакам да идам на споменик на датум и масовно.Тоа не е фудбал.

Јане Сандански, Пиринскиот цар и идолот на Македонците во борбата против големобугарските посегања врз Македонија и сите други, не е темата на дискусија тука.

Темата е за смртта на лојавиот изрод Иван Татарчев, чие дело, патем е спротивно на делото на Јане за слобода на Македонците.

ГОСПОД СЕ ПИШУВА СО ГОЛЕМА БУКВА! :pop:

daryll od koj kraj na makedonija si ti ??? Nekako na bugarski udiras celo vreme

Ке ти кажам Зоки.
Татко ми е от Коларово, ако го знаеш каде е, мајка ми е родена во Благоевград инако нејните се от Валовишта сите. Или тоа не е Македонија за тебе? Живел сум во Скопие исто.
јазикот кој се говори от Делчево до штип е истиот. Ако тоа ти е бугарски, не знам.

Па прашај ги пиринците што мислат за нивниот цар.

Бог да прости и јане Сандански и Иван Татарчев.

daryll i jas sum ziveel vo Kustendil mozebi 2 meseci odam vo soping setam vrsam biznis kako deca sme bile i sedele tamu itd...nego te prasuvam kaj zivees sega vo momentov

I ovie nasi albanci ziveat vo Germanija Svajcarija Austrija pa ne se nisto od ova

Nikoj vo Makedonija ne pisuva Скопие nego Skopje ima razlika toa se uci vo prvo odelenie vo Makedonskite skoli

daryll i jas sum ziveel vo Kustendil mozebi 2 meseci odam vo soping setam vrsam biznis kako deca sme bile i sedele tamu itd...nego te prasuvam kaj zivees sega vo momentov

I ovie nasi albanci ziveat vo Germanija Svajcarija Austrija pa ne se nisto od ova

Nikoj vo Makedonija ne pisuva Скопие nego Skopje ima razlika toa se uci vo prvo odelenie vo Makedonskite skoli

Ма знам многу добро, бе Зоки. Живеам во Лондон, сега сум во Бугарија, ако се потрудам можам и скопски да докарам.
Преку глава ми е веке, во Благоевград ми се смеат на шопскиот, во Софија на македонскиот, во Скопје на бугарскиот, во Лондон на англискиот. Затоа сборувам тоа што ми дојде..:helou:

Ке ти кажам Зоки.
Татко ми е от Коларово, ако го знаеш каде е, мајка ми е родена во Благоевград инако нејните се от Валовишта сите. Или тоа не е Македонија за тебе? Живел сум во Скопие исто.
јазикот кој се говори от Делчево до штип е истиот. Ако тоа ти е бугарски, не знам.

Па прашај ги пиринците што мислат за нивниот цар.

Бог да прости и јане Сандански и Иван Татарчев.
Бог да ги прости сите,живите -живи,здрави и да се jадат помалку.Тие од село Пирин во годините се скршиле доста спомен плочи на местото,дека е убиен Сандански.Останало е приказка,дека Гоце е бил народен човек,борел се е против турското робство ,а Jaне е бил друг.Важно е за тоа што мислат за нив денеска живите да не се jадеме .:pop:

Кога реков за тие од село Пирин,важно е да се рече,дека можеби не се само оттаму и ДАЛЕКУ НЕ СИТЕ! И тоа исто е вандализам!

:pop:Господ се пишува со ГОЛЕМА БУКВА!:pop:

не ми глумите христијани бе коњољупци номадски...и вие и тоа грчиштата со крстот на знамето....

христијанин си на дела не на зборови..христијански ли е да тепате и угнетувате, христијански ли е слобода да не ни давате, да не затварате...

сте дигнале рака на омо...ние чекан на вас...слушај ми го зборот

не ми глумите христијани бе коњољупци номадски...и вие и тоа грчиштата со крстот на знамето....

христијанин си на дела не на зборови..христијански ли е да тепате и угнетувате, христијански ли е слобода да не ни давате, да не затварате...

сте дигнале рака на омо...ние чекан на вас...слушај ми го зборот

Знаеш ли кое е смешното,не сакаш да видиш гредата во окото си.Не сакаш да видиш дека ОМО само се провоцира и само крши закони и устав.Пожелавам ти след Нова година еднаш засекогаш да го регистрират и да видите,колко е силно,колко гласа ке има ова ОМО.
Само ке ви припамта,како плачевте на смрта на един човек,коj изби 1 милион души,коj затвори много повеке. Истиот влезе во топ 10 на лидерите убил наjмного хора во светот.Вие плачевте на неговиот гроб.
По уште еднаш ке реча за мртвиот добро или ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom