Укинување на офсајд правилото?

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување
Нека се укине и нека ја прекрстат играта во ракомет со нога.:toe:

Кои голови ќе ги глеате ако нема офсајд?
Ако се укине офсајд правило очекувајте формации 6-2-2 и 7-2-1.

Но реално да зборимо.. ќе се навикнемо и такво нешто да се деси. Можда од првин би ни било доста глупо но со тек на време ќе се забрае на сето тоа на времето кога постоел офсајд.

Инаку ја сум против тоа мислам ќе се изгуби oдреден сјај на фудбалот, нема да има повеќе ,,фудбал,, туку се ќе се сведе на тактика.

Господ му ги ислуша молитвите на Инзаги:vozbud::vozbud:

Незнам јас мислам дека не треба да се укине, оти многу ќе почне дасе игра тактички и ќе падне ритамот во натпреварот на пониско ниво:toe:

Како тактички? Ќе седат шест напаѓачи напред и овие од одбрана само ќе им испраќаат топки... Се губи целата смисла на фудбалот, тоа е кога секакви будали се на раководни позиции.

Јас сум и за да се укине правилото да има жив ѕид при изведување на слободни удари. Тоа ќе ја подигне ефикасноста. Ако не е доволно, тогаш би предложил при изведување на пенал, голманот да се заврти со лицето кон мрежата и со задникот кон топката.

Само нека е весело :vozbud:

Ако се укине офсајд правилото само ќе се зголеми бројот на головите...Би било интересно,но би било и глупо...Нека остане како што е сега би било најдобро..

Јас сум и за да се укине правилото да има жив ѕид при изведување на слободни удари. Тоа ќе ја подигне ефикасноста. Ако не е доволно, тогаш би предложил при изведување на пенал, голманот да се заврти со лицето кон мрежата и со задникот кон топката.

ако не и судии нека нема,тогаш уште по весело ќе биде :tapp:

Или па зошто има голмани, а? :)
Нека не смее да ја фаќаат топката со рака :pos:

Капело на времето даваше предлози живиот ѕид да биде оддалечен на 11 метри.

Арсен Венгер имаше предлог за земање на бонус поени за повеќе дадени голови на еден натпревар.

Имало многу предлози од кои некои држат вода,ама има и премногу глупави предлози како овој!Нека си остане како што е сега.

Дај бе темава у канта.Се курчам кога ќе ја погледнам.ФУдбал без оФСАЈД ЕЈ ОМГ до кај догура рајава.:pusk::nerv:

Муабетов е за во некој трачерски весник. Не е ова спортски муабет. Којзнае што кажал Блатер, па некој новинар тоа го превел па го напишал како што си го сфатил тој.

нема што да се збори посебно на темава - фудбал без офсајд би ја сменил смислата на играта за 360 степени....и тоа е тоа

нема што да се збори посебно на темава - фудбал без офсајд би ја сменил смислата на играта за 360 степени....и тоа е тоа

и според тебе, пак би се вратила на првобитна позиција :pos::pos::pos:
Нмв ова правило би го направило фудбалот од најинтересна во најдосадна игра на светот, не само што не би било паметно ова да се направи, туку и би било крајно глупаво! Нека си остане како што е, зш во друг случај ќе има само напаѓачи и одбранбени, ќе нема среден ред и борба на истиот, од замислата за таква игра ми се гади...

и според тебе, пак би се вратила на првобитна позиција :pos::pos::pos:
Нмв ова правило би го направило фудбалот од најинтересна во најдосадна игра на светот, не само што не би било паметно ова да се направи, туку и би било крајно глупаво! Нека си остане како што е, зш во друг случај ќе има само напаѓачи и одбранбени, ќе нема среден ред и борба на истиот, од замислата за таква игра ми се гади...

Епа тоа ми беше поентата, ама ај друг пат посекојдневни изрази ќе користам:toe: не разбира секој....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom