УЈП и повлекување пари од банкомат

• Креатор на темата Креатор на темата Carla Suarez Navaro
  • Време на започнување Време на започнување
пази, некоја банка пресметува и проверка на банкомат на картица, а не испадне 60 дена по 2 пати по 5 денари да се чудиш кај ојдоа парите
Ајде и ова ми требаше, изгледа сум нов за се хахаха

УЈП сигурно нема податоци за тоа овие податоци ги добива НБРМ како законска обврска со цел да не се врши некоја инфлација на денарот со пари донесени од странство. Многу е битно како што ти ги пуштат парите на сметка знам имаше некоја зезанција ако се пуштени како тој основ не плаќаш данок само не ми текнува како беше за од странство. Инаку за нашиве најлесно да избегнеш данок е газдата да ти пушти пари по основ на материјални трошоци , донации и слични глупости.

во 2011 мислам беше дојде изведувач од Охрид некоја фирма требаше нешто да прави (со одобрени средсѕва за капитален проект), и вака отворено со него е зборано “Пари има само на папиру, не очекувај дека ќе ти се плати зато одма спремај тужба за да си ги земеш парите
Веќе чуено и тужено, но дали знаеш што му се дешава после тужбата, на изведувачот, односно на фирмата што не ги добила парите од државата, па ја тужела?

Веќе чуено и тужено, но дали знаеш што му се дешава после тужбата, на изведувачот, односно на фирмата што не ги добила парите од државата, па ја тужела?
ништо
тужбата во овие случаи е само технички начин да се наплатат парите, нема никакви емоции тука

па работата е што зделките ги добиваа фирми блиски до власта тие тужеа за да си запазат рок и ред на плаќање. Пошто државата не можеше да им исплати во тековната фискална година то се префрлаше во следна, таја конретна фирма неколку години работеше н ист начин, без проблем.

па работата е што зделките ги добиваа фирми блиски до власта тие тужеа за да си запазат рок и ред на плаќање. Пошто државата не можеше да им исплати во тековната фискална година то се префрлаше во следна, таја конретна фирма неколку години работеше н ист начин, без проблем.
а бе битно е да ти се изнасмее во фаца, да изгледа поинтересен,другото не е ни важно

Потребно е да имаш VIP статус. Тој се добива ако во 3 месеци направиш депозити по он лајн кладилници во висина од 6000 евра.
Со обичен акаунт на Скрил и верифицирана виза картичка од наша банка, при повлекување пари од Скрил, дали нашава банка зема провизија и колкава е? Дали си запознаен со овој начин на повлекување пари или само со таа ВИП картичката?

Насловот на темата не е баш најсреќно избран, но не ми текнува подобар. Она што сакам да знам е дали било која финансиска институција во Македонија вклучуваќи ја УЈП има увид во парите кои се подигаат од банкоматите? Дали тие можат да побараат отчет од некоја банка која има некаде поставено банкомат во смисла да можат да проверат колку пари и од која картичка се подигнати?
Имам картичка од банка која не е македонска, и на неа пари кои не се заработени во Македонија, а ги подигам на банкоматите во Македонија, па ме интересира дали имаат увид врз тие пари.
Имаат увид во се.
Оди пријави ги парите и плати си го данокот. Казните за затајување данок се многу високи. Не ти се исплати ризикот. Не се работите како порано што беа кога не се знаеше кој јаде а кој пие, сега се многу строги!

УЈП сигурно нема податоци за тоа овие податоци ги добива НБРМ како законска обврска со цел да не се врши некоја инфлација на денарот со пари донесени од странство. Многу е битно како што ти ги пуштат парите на сметка знам имаше некоја зезанција ако се пуштени како тој основ не плаќаш данок само не ми текнува како беше за од странство. Инаку за нашиве најлесно да избегнеш данок е газдата да ти пушти пари по основ на материјални трошоци , донации и слични глупости.
Другар слаб си со економија. Прочитај пак што си напишал и размисли уште еднаш. А ако не ти текне, тогаш обиди се да си дадаш одговор на прашањето:

Што има врска внесувањето евра од странство со инфлацијата?

Другар слаб си со економија. Прочитај пак што си напишал и размисли уште еднаш. А ако не ти текне, тогаш обиди се да си дадаш одговор на прашањето:

Што има врска внесувањето евра од странство со инфлацијата?

јас ја читам темава и никако не можам да сфатам што сакаат некој дечки да кажат, тука го вклучувам и отворачов на темава, од една страна многу знаат од друга страна поставуваат прашања без врска,како пример еднаш оди секој втор ден да вади пари во ГР, после прашува колку пари смее да носи /изнесува од и во државата, па да му ебам после толку одења надвор внатре како може некој да прашува други да му одговори на негоите прашања.

Со обичен акаунт на Скрил и верифицирана виза картичка од наша банка, при повлекување пари од Скрил, дали нашава банка зема провизија и колкава е? Дали си запознаен со овој начин на повлекување пари или само со таа ВИП картичката?

Нашите банки земаат минимална провизија. Во Тутунска на пример, не земаат никаква провизија. Скрил зема некаков минимален процент при повлекувањето. Не е проблемот во провизиите, проблемот е потоа во УЈП.[DOUBLEPOST=1406957474][/DOUBLEPOST]
Имаат увид во се.
Оди пријави ги парите и плати си го данокот. Казните за затајување данок се многу високи. Не ти се исплати ризикот. Не се работите како порано што беа кога не се знаеше кој јаде а кој пие, сега се многу строги!

Многу страшна ти беше пораката, изгледа затоа што буквите ти беа болдирани.

:)[DOUBLEPOST=1406957640][/DOUBLEPOST]
јас ја читам темава и никако не можам да сфатам што сакаат некој дечки да кажат, тука го вклучувам и отворачов на темава, од една страна многу знаат од друга страна поставуваат прашања без врска,како пример еднаш оди секој втор ден да вади пари во ГР, после прашува колку пари смее да носи /изнесува од и во државата, па да му ебам после толку одења надвор внатре како може некој да прашува други да му одговори на негоите прашања.

Каде напишав дека СУМ вадел пари од банкомат во Грција? Може да ме цитираш? Напишав дека БИ вадел, бидејќи живеам на 12 км од границата.

Картичката ја имам од неодамна, и до сега имам повлекувано пари само од банкоматите во Македонија. Пред да истресеш зелена, прво прочитај кој што пишува.

Последно уредено:
На коцкарите тука оданучување не од 40, туку од 80 проценти....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom