S
Samurai_Sk
Гостин
Ајде и ова ми требаше, изгледа сум нов за се хахахапази, некоја банка пресметува и проверка на банкомат на картица, а не испадне 60 дена по 2 пати по 5 денари да се чудиш кај ојдоа парите
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ајде и ова ми требаше, изгледа сум нов за се хахахапази, некоја банка пресметува и проверка на банкомат на картица, а не испадне 60 дена по 2 пати по 5 денари да се чудиш кај ојдоа парите
не мора да значи не секоја банка така правиАјде и ова ми требаше, изгледа сум нов за се хахаха
kako izvadi skrill kartica kako makedonec ?
Веќе чуено и тужено, но дали знаеш што му се дешава после тужбата, на изведувачот, односно на фирмата што не ги добила парите од државата, па ја тужела?во 2011 мислам беше дојде изведувач од Охрид некоја фирма требаше нешто да прави (со одобрени средсѕва за капитален проект), и вака отворено со него е зборано “Пари има само на папиру, не очекувај дека ќе ти се плати зато одма спремај тужба за да си ги земеш парите“
ништоВеќе чуено и тужено, но дали знаеш што му се дешава после тужбата, на изведувачот, односно на фирмата што не ги добила парите од државата, па ја тужела?
па работата е што зделките ги добиваа фирми блиски до власта тие тужеа за да си запазат рок и ред на плаќање. Пошто државата не можеше да им исплати во тековната фискална година то се префрлаше во следна, таја конретна фирма неколку години работеше н ист начин, без проблем.
а бе битно е да ти се изнасмее во фаца, да изгледа поинтересен,другото не е ни важнопа работата е што зделките ги добиваа фирми блиски до власта тие тужеа за да си запазат рок и ред на плаќање. Пошто државата не можеше да им исплати во тековната фискална година то се префрлаше во следна, таја конретна фирма неколку години работеше н ист начин, без проблем.
Со обичен акаунт на Скрил и верифицирана виза картичка од наша банка, при повлекување пари од Скрил, дали нашава банка зема провизија и колкава е? Дали си запознаен со овој начин на повлекување пари или само со таа ВИП картичката?Потребно е да имаш VIP статус. Тој се добива ако во 3 месеци направиш депозити по он лајн кладилници во висина од 6000 евра.
Имаат увид во се.Насловот на темата не е баш најсреќно избран, но не ми текнува подобар. Она што сакам да знам е дали било која финансиска институција во Македонија вклучуваќи ја УЈП има увид во парите кои се подигаат од банкоматите? Дали тие можат да побараат отчет од некоја банка која има некаде поставено банкомат во смисла да можат да проверат колку пари и од која картичка се подигнати?
Имам картичка од банка која не е македонска, и на неа пари кои не се заработени во Македонија, а ги подигам на банкоматите во Македонија, па ме интересира дали имаат увид врз тие пари.
Другар слаб си со економија. Прочитај пак што си напишал и размисли уште еднаш. А ако не ти текне, тогаш обиди се да си дадаш одговор на прашањето:УЈП сигурно нема податоци за тоа овие податоци ги добива НБРМ како законска обврска со цел да не се врши некоја инфлација на денарот со пари донесени од странство. Многу е битно како што ти ги пуштат парите на сметка знам имаше некоја зезанција ако се пуштени како тој основ не плаќаш данок само не ми текнува како беше за од странство. Инаку за нашиве најлесно да избегнеш данок е газдата да ти пушти пари по основ на материјални трошоци , донации и слични глупости.
Другар слаб си со економија. Прочитај пак што си напишал и размисли уште еднаш. А ако не ти текне, тогаш обиди се да си дадаш одговор на прашањето:
Што има врска внесувањето евра од странство со инфлацијата?
Со обичен акаунт на Скрил и верифицирана виза картичка од наша банка, при повлекување пари од Скрил, дали нашава банка зема провизија и колкава е? Дали си запознаен со овој начин на повлекување пари или само со таа ВИП картичката?
Имаат увид во се.
Оди пријави ги парите и плати си го данокот. Казните за затајување данок се многу високи. Не ти се исплати ризикот. Не се работите како порано што беа кога не се знаеше кој јаде а кој пие, сега се многу строги!
јас ја читам темава и никако не можам да сфатам што сакаат некој дечки да кажат, тука го вклучувам и отворачов на темава, од една страна многу знаат од друга страна поставуваат прашања без врска,како пример еднаш оди секој втор ден да вади пари во ГР, после прашува колку пари смее да носи /изнесува од и во државата, па да му ебам после толку одења надвор внатре како може некој да прашува други да му одговори на негоите прашања.