УЈП и повлекување пари од банкомат

• Креатор на темата Креатор на темата Carla Suarez Navaro
  • Време на започнување Време на започнување
Прв те прашав :)
Конкретно кажав за овој тип на данок. Идиотизам е да се оданочува нешто кое се прави вон рамките на државава и директно и индиректно никако не ја оштетува ни допира истата, туку напротив со трошоците на средствата добиени од надвор се полни нашиот барокен буџет. Не ми се збори на долго и широко, да се остане колку толку во конкретната тематика.
Ако имаш разумни аргументи дека треба да е поинаку, повели.

Конкретно кажав за овој тип на данок. Идиотизам да се оданочува нешто кое се прави вон рамките на државава и директно и индиректно никако не ја оштетува ни допира истата, туку напротив со трошоците на средствата добиени од надвор се полни нашиот барокен буџет. Не ми се збори на долго и широко, да се остане колку толку во конкретната тематика.
А како тоа ти ги заработи надвор од државата. Физички беше надвор ? По таа логика ако зборуваме за кладењето тогаш треба да плаќаме данок само ако се кладиме на тимови од домашно првенство, пошто секако другите не ни играат во државата, што значи нештото се одигрува надвор од државата.

А како тоа ти ги заработи надвор од државата. Физички беше надвор ? По таа логика ако зборуваме за кладењето тогаш треба да плаќаме данок само ако се кладиме на тимови од домашно првенство, пошто секако другите не ни играат во државата, што значи нештото се одигрува надвор од државата.
Сум ги заработил користејќи го својот ум и својот интернет кој го плаќам редовно, за соработка со луѓе што живеат надвор од државава, технологијата оживеа, види види.
Глупав ти е примерот и неоснован. Ако се кладиш во нашиве кладилници плаќај даноци и се што ти душа сака ако мислиш дека така треба, ако се кладиш на интернет (во етерот) со кладилници вон државава, т.е ако ги трошиш парите надвор, за да заработиш нешто однадвор, која е логиката да плаќаш даноци.
Смешно е што до толку не испоебаа Груевци и ортаците, почнуваат да всадуваат во глава дека треба и мора да плаќаме даноци, сакаме да плаќаме даноци уште, предавници сме ако не плаќаме, циркуз.

Сум ги заработил користејќи го својот ум и својот интернет кој го плаќам редовно, за соработка со луѓе што живеат надвор од државава, технологијата оживеа, види види.
Глупав ти е примерот и неоснован. Ако се кладиш во нашиве кладилници плаќај даноци и се што ти душа сака ако мислиш дека така треба, ако се кладиш на интернет (во етерот) со кладилници вон државава, т.е ако ги трошиш парите надвор, за да заработиш нешто однадвор, која е логиката да плаќаш даноци.
Смешно е што до толку не испоебаа Груевци и ортаците, почнуваат да всадуваат во глава дека треба и мора да плаќаме даноци, сакаме да плаќаме даноци уште, предавници сме ако не плаќаме, циркуз.
Заборави да споменеш дека тоа си го правел од тлото на оваа држава. Тоа менува многу работи. Инаку секој секаде во светот ке си купи еден објект од 15 м2 и ке приклучи интернет кој редовно ке си го плаќа и ке работи преку етерот со бизнисот во друга држава и нема да плаќа данок на никој.

Заборави да споменеш дека тоа си го правел од тлото на оваа држава. Тоа менува многу работи. Инаку секој секаде во светот ке си купи еден објект од 15 м2 и ке приклучи интернет кој редовно ке си го плаќа и ке работи преку етерот со бизнисот во друга држава и нема да плаќа данок на никој.
Интернетот не познава тло, не за џабе и на форумов може секој да биде кој сака, а да нема допирни точки со тоа што се претставува. Се тоа е во ред додека ти си ја тераш својата работа и не оштетуваш никого, никој не страда од тебе, ти не страдаш од никој. Е сега државата во случајов не страда од тебе ама ќе ти лупне данок, па ти автоматски страдаш од неа, е не може, зошто да трпам за нешто што не ја допира државата?

Тоа што го наведе ти и се случува, не секаде, ама некаде да.

Без разлика во која држава онлајн се коцкаш,од добивката секаде ти одбиваат за давачките и даноците.
Никаде не одбиваат и не пиши кога појма си немаш.

јас како човек кој што се клади едно добри 15 години, во принцип сум против плаќање на даноци на заработени пари на кладење, можда и не би бил против кога сето тоа би било регулирано малку на поинаков начин. На пример да треба да платам данок на реална заработувачка, не би имал против ама вака како што е поставено кај нас, 100% против сум.Не би имал ништо против ( иако не се согласувам со плаќање) кога би се плакало само на вистинскиот профит на цела година.Да речеме си го вадиш изештајот од кладилницата која ја користиш, и таму убаво си стои колку си уплатил колку си земал назад, ако навистина имаш профит, нема проблем , еве ти 10% посто и нека се ебат и УЈП и сите во парламентот.Мегутоа никако не прифакам да се наплака како што е во моментов, на пример може да губиш цела година, и сега еднаш фати, ај сега плати данок, тоа некако не оди.
Е сега има еден друг момент во целава ситуација, заебанци што се прават со кладилнициве не е само кај нас, обрачот се стега секаде , сите сакаат да земат од колачот.Има многу земји низ Европа што забрануваат кладење на своите играчи надвор од своите граници, сите гледаат играчите да ги задржат на домашниот пазар, да лугето не играат на странски кладилници, немојте да мислите дека Грујо ја има измислено топлата вода и сите што се уште се кладат на странски кладилници, без разлика на кој начин успеваат да ги заобиколат работите треба и уште фала да му кажат на Гујо. На пример Американците не имаат ни шанса да се регистрираат на истиве овие кладилници на кој нашиов отворач на темава се регистрира и ете ги врти парите од една на друга кладилница со ред.На пример како американец тоа не ке можеше да го прави.Замисли уште поапсурдно во Австралија, таму е банирано да се кладиш во живо преку интерент, за облог во живо мора да се јавуваш на тел па да се објаснуваш кој си што си и останато.
Кога сме околу данокот иако темава не баш за тоа, најдобра е Англија, таму според законт, не се плаќа данок на добивка на обложување, во другиот дел на ЕУ има по некоја заебанција.

За крај да се вратам на крајната поента на темава, одговор на прашањето на дечково што ја има отворено темата е малку тешко да се даде, тој тука малку детали даде, повеќе се погржи да се искара со сите . да ги отреа сите у курац.Како и да е,во неговиот случај јас не знам зошто толку се распали без потреба по цела држава и народ кога досега никој ништо не му направил Тоа СКРИЛ ти е твоја банкарска сметка и секоја трнасакција може да си ја смета трансакција мегу две свои банки.Скрил не се користи само за кладење, ти таму може да имаш пари и за други работи.Така да УЈП или не знам кој, нема врска и нема потреба да има евиденција колку пари имаш таму. УЈП не напаѓа онака рандом, и тие имаат некој налог од некаде.[DOUBLEPOST=1407062932][/DOUBLEPOST]
Никаде не одбиваат и не пиши кога појма си немаш.
не биди сигурен/а, Англија и Австралија се ослободени со закон од плаќање на данок, мегутоа ситуацијата во многу други држави не е баш така.

Моите примери од погоре не беа конкретно за обложување во странство, туку за фриленсерство и слично работење, темава е за општо оданочување од заработени пари вон границава.
Најсув пример, правиш проекти од кои државава не трпи ништо а тебе те исплатуваат странци. Со што сум должен да и платам на државата данок? Што сум добил од нејзе или сум искористил за да бидам приврзан да и дадам дел од мојот колач?

Моите примери од погоре не беа конкретно за обложување во странство, туку за фриленсерство и слично работење, темава е за општо оданочување од заработени пари вон границава.
Најсув пример, правиш проекти од кои државава не трпи ништо а тебе те исплатуваат странци. Со што сум должен да и платам на државата данок? Што сум добил од нејзе или сум искористил за да бидам приврзан да и дадам дел од мојот колач?
колку данок ти плаќаж на такви проекти ? и чисто ме интересира ако знаеш, како е тоа регулирано во странство, еве да речеме во ЕУ на пример.

Србија,Босна,Црнагора,Словенија,Хрватска,никаде не се плаќа данок како тука,во Србија,ЦГ,Босна не постои воопшто данок си се кладат како луѓе па нормално тие таму се прави луѓе и се борат за својта дрзава нема шанса таму да воведат данок бидејќи цел народ ке скокне и нема да има такво нешто,за разлика од кај нас и 20% па и 50% данок да воведат тука истото ке си остане бидејки сме пички невидени.А во Словенија и Хрватска имам пријатели и ми казале дека таму само на уплатата одземаат 2.5% што е ништо за разлика од кај нас(од профитот 10% ти земаат хахахах ова никаде го нема) па замисли сеа за да исплатиш пари треба Грција да одиш...да ти се посерам во дрзавата толку од мене.

Србија,Босна,Црнагора,Словенија,Хрватска,никаде не се плаќа данок како тука,во Србија,ЦГ,Босна не постои воопшто данок си се кладат како луѓе па нормално тие таму се прави луѓе и се борат за својта дрзава нема шанса таму да воведат данок бидејќи цел народ ке скокне и нема да има такво нешто,за разлика од кај нас и 20% па и 50% данок да воведат тука истото ке си остане бидејки сме пички невидени.А во Словенија и Хрватска имам пријатели и ми казале дека таму само на уплатата одземаат 2.5% што е ништо за разлика од кај нас(од профитот 10% ти земаат хахахах ова никаде го нема) па замисли сеа за да исплатиш пари треба Грција да одиш...да ти се посерам во дрзавата толку од мене.

Има ли некој на кој УЈП му е дојдена на врата за наплата на данок од кладилница заработени на странска кладилница, баш ме интересира, и сакам да знам, кога сме веќе се зборува околу тоа.

SUBOTA 16.02.2013 | 12:51
BiH: Zabranjeno klađenje preko neta
IZVOR: TANJUG
Sarajevo -- Regulatorna agencija za komunikacije u BiH naredila je svim internet provajderima da zabrane pristup stranim internet stranicama za onlajn klađenje.
во сите земји во светот пробуваат да го оданочат кладењето или да го сават под државна капа...не викам дали е правилно или не, ама кога ќе прочитам "ова само кај нас го има"....

колку данок ти плаќаж на такви проекти ? и чисто ме интересира ако знаеш, како е тоа регулирано во странство, еве да речеме во ЕУ на пример.
Не сум дошол до позиција да плаќам данок, сега за сега, не се занимавам сеуште доволно долго со ова. Кај нас уште нема конкретизирано за ваков начин на прилив на пари како и дали подлежи на данок. Се отвори дискусија дали е тоа правилно и потребно, затоа дадов свое мислење зошто не ми делува правилно.

SUBOTA 16.02.2013 | 12:51
BiH: Zabranjeno klađenje preko neta
IZVOR: TANJUG
Sarajevo -- Regulatorna agencija za komunikacije u BiH naredila je svim internet provajderima da zabrane pristup stranim internet stranicama za onlajn klađenje.
во сите земји во светот пробуваат да го оданочат кладењето или да го сават под државна капа...не викам дали е правилно или не, ама кога ќе прочитам "ова само кај нас го има"....
Ова траеше само неколку дена во Босна, една нецела недела,после тоа све се среди и сега им е супер не плаќаат данок,се кладат каде сакаат,и имаат своја онлине кладилница.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom