UEFA Nations League 2020-2021

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Колку млитаво шутна Митровиќ, па уште земале се бунат да се повтори пеналот. Скоро никогаш не сум навивал за Србите, ама ќе беше стварно интересно да се гледа дуел Србија - Хрватска на ЕП. Плус Шкотска ич не ми е атрактивна за следење ама што е тука е... Барем имаат извонредни фанови ако воопшто првенството се игра со публика.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Ау колку ми се направи меракот кога ги видов србиве дека испаднале и тоа од репка како Шкотска.

Шкотска од друга страна има добро тимче. Робертсон, Тирни, Мектоминеј, Армстронг, Мекгин. Штета што имаат тренер со Фудбал од камено доба.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ау колку ми се направи меракот кога ги видов србиве дека испаднале и тоа од репка како Шкотска.

Шкотска од друга страна има добро тимче. Робертсон, Тирни, Мектоминеј, Армстронг, Мекгин. Штета што имаат тренер со Фудбал од камено доба.
Бидејќи со претходните селектори, везеа како Шпанија со Дел Боске, да.

Тренерот од камено доба ја пласираше Шкотска за првпат после 22 години на некое големо натпреварување.

Шкотска е ептен лимитирана репрезентација и ова што Кларк го извади од нив е максимумот.
Вака како индивидуалци, имаат добри имиња. За нивна жал, индивидуалниот квалитет им е неурамнотежено распределен.
Имаат два леви бека со солиден квалитет (едниот со врвен), ама немаат асален десен бек и голман на пример.
Имаат добар копачки премиерлигашки среден ред, ама генерално тој е дефанзивно ориентиран.
Во нападот им игра коцкарот Грифитс.

Така што, Кларк направи ѓаволски добра работа со Шкотска и треба да се среќни што го имаат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.375
Имаа они доста бољи генерации од задњото учество на голем настан (чинам беше 96=та европско?). Имаа баражи легендарни.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.975
Поени од реакции
6.459
Колку млитаво шутна Митровиќ, па уште земале се бунат да се повтори пеналот. Скоро никогаш не сум навивал за Србите, ама ќе беше стварно интересно да се гледа дуел Србија - Хрватска на ЕП. Плус Шкотска ич не ми е атрактивна за следење ама што е тука е... Барем имаат извонредни фанови ако воопшто првенството се игра со публика.
А тек Србија една атрактивна игра што има, по по по Жога Бониту, везат по терен.
Србија-Хрватска ќе беше исполитизирано балканско шљам дерби.
На овој начин се оствари најстарото дерби на светот кое трае 150 години = Англија-Шкотска на Вембли.

Имаа они доста бољи генерации од задњото учество на голем настан (чинам беше 96=та европско?). Имаа баражи легендарни.
98 СП беше последно, паметам играа со Бразил на свечано отварање, Бразил тепа 2-1 со авто-гол на Хендри (еден црвенокос штопер=шифоњер, стереотипна шкотска фаца), имаа најстар голман.
Добро е што ќе играат на Хемпден.
Сите островски екипи ми се симпатични, Шкотска сепак ми е бр.1 :)
15К карти алоцирале енглезиве за Тартан арми на Вембли.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.375
98 СП беше последно, паметам играа со Бразил на свечано отварање, Бразил тепа 2-1 со авто-гол на Хендри (еден црвенокос штопер=шифоњер, стереотипна шкотска фаца), имаа најстар голман.
Добро е што ќе играат на Хемпден.
Сите островски екипи ми се симпатични, Шкотска сепак ми е бр.1 :)
15К карти алоцирале енглезиве за Тартан арми на Вембли.
Ако бил тоа Колин Хендри, тогаш да ти кажам им беше можда најдобар играч. Остај ти тој автогол.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.091
Поени од реакции
3.836
Англија и Шкотска и во 96-та беа во иста група и тогаш на Вембли играа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Ќе се менува концептот при следната сезона?

Или во лига д каде што ќе играат само 7 отепани екипи пак една екипа ќе оди на ЕП?

Стварно мислам дека ако се посереме убедливо на ЕП дека УЕФА ќе потклекне под притисокот "a be ovie otepani se kaj gi najdovte" и ќе направи можеби некои промени за само една екипа од сите лиги вкупно да стигне до нешто..шо знам..

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Нели последните од појаката лига паѓаат во послабата?
Зошто само 7?
Е па не било така за Лига Ц, ќе има relegation playouts пошто од Лига Д само 2 ќе влезат во Лига Ц

1605364140747.png

И ова се тие од Лига Ц меѓу себе ќе се борат последните за да не паднат во лига д

Затоа и прашувам, пошто хаос е ова, може и да се прекине плејаутов за следното, кој ги знае :D

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.852
Поени од реакции
23.206
Ќе се менува концептот при следната сезона?

Или во лига д каде што ќе играат само 7 отепани екипи пак една екипа ќе оди на ЕП?

Стварно мислам дека ако се посереме убедливо на ЕП дека УЕФА ќе потклекне под притисокот "a be ovie otepani se kaj gi najdovte" и ќе направи можеби некои промени за само една екипа од сите лиги вкупно да стигне до нешто..шо знам..
Не верувам.
Мислам дека ова со група Д беше дека се одбележуваат 60 години од првиот турнир.
Сега кога видоа сите на кој начин се пласираше Македонија сигурно ќе има поплаки до УЕФА, а и во право се. Јас исто би пцуел да видам Малта или Фарски Острови со победа над Латвија како си обезбедува пласман на ЕП.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
На хајлајтсов што го изгледав од Унгарија - Исланд на првиот гол гледам во славјето позната фаца, прогуглав, види го ти Орбан махер, му дал државјанство и го најмил како кондиционен тренер на репрезентацијата Шејн Тасп, бившиот маж на пливачкана Катинка Хосу :pos: :cuc: тие што следите пливање знаете дека нејзе и беше тренер и Катинка важи за една од физички најспремните пливачки општо во историјата на спортот. Не дека може да се даде некоја експертиза од хајлајтсов ама не ме чуди што гризеле до последно да победат, ликот си ја знае работата.

Kajgana Shop

На врв Bottom