UEFA Nations League 2020-2021

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Немаат тим (освен Робертсон), а и плус во Белград се игра така да тешко Шкотска да оди. Ама се бива кога Северна Ирска на пенали ја победи Босна....

Не е ова за оваа тема, ама сепак Андора - Англија 3-3 до 21 година. WTF? Поготово што Англија 0-6 го победи Косово на гости, а дома 5-1 ја здрви Австрија.
Е таа јас ја имав 7+ ... И ја се изненадив од резултатот, меѓутоа не играа најјаките, тек после 60та мислам ги пушти Нкетиа и остали јаки.. Хадсон Одои на клупа беше и други сеа не ми текиња

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.097
Поени од реакции
3.840
Е таа јас ја имав 7+ ... И ја се изненадив од резултатот, меѓутоа не играа најјаките, тек после 60та мислам ги пушти Нкетиа и остали јаки.. Хадсон Одои на клупа беше и други сеа не ми текиња
Да, ама пак 3 да примиш од Андора, а си кандидат да освоиш младинско европско.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.097
Поени од реакции
3.840
Лихтенштајн - Гибралтар моментално е многу интересна утакмица. Играат како да се на Вуко Каров турнир..

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.451
Поени од реакции
58.840
Сан Марино јадните и во група со Лихтенштајн и Гибралтар пак ќе останат без постигнат гол.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Овие од Д лига најубаво е да ги играш НГ .. 1/4 само ГГ заврши... А и претходните кола, све НГ играа..Две да си одберев денес, сигурно ќе си бев добитен..

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Чекајте малце другари, сакате да кажете дека некоја од тие екипи ќе игра на ЕП 2024. Ќе гледаме некоја од Фарски Острови и Гибралтар на ЕП?
Зошто од претходното издание тие што беа последни од групите во Ц не се сега во Д? Гледам пак си останале во Ц.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Чекајте малце другари, сакате да кажете дека некоја од тие екипи ќе игра на ЕП 2024. Ќе гледаме некоја од Фарски Острови и Гибралтар на ЕП?
Зошто од претходното издание тие што беа последни од групите во Ц не се сега во Д? Гледам пак си останале во Ц.
Пишав во темата - Македонска фудбалска репрезентација. Резултатите од оваа сезона имаат мал удел за пласман на светско 2022, а за европското 2024 ќе има удел лигата на нации 2022/23 сезона. Не ми се верува дека тие Лига Д ќе имаат пласман бидејќи форматот е сменат во однос на првото издание.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Пишав во темата - Македонска фудбалска репрезентација. Резултатите од оваа сезона имаат мал удел за пласман на светско 2022, а за европското 2024 ќе има удел лигата на нации 2022/23 сезона. Не ми се верува дека тие Лига Д ќе имаат пласман бидејќи форматот е сменат во однос на првото издание.
Попрво ќе научам кинески јазик, него да сфатам како функционира лигава.
Од тоа што разбрав во системов има огромен баг. Подобро сега да бидат последни за во нареден циклус да играме пак со Сан Марино екипи, каде што ќе играме огромни шанси пак да стигнеме до тука.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Попрво ќе научам кинески јазик, него да сфатам како функционира лигава.
Од тоа што разбрав во системов има огромен баг. Подобро сега да бидат последни за во нареден циклус да играме пак со Сан Марино екипи, каде што ќе играме огромни шанси пак да стигнеме до тука.
Не е баш така. Како што кажав, мислам дека Лига Д нема да има претставници во бараж бидејќи има само 7 репрезентации и тоа оние најслабите, така да останавуваат Лига А,Б,Ц во трка за баражот во 2024, меѓутоа според резултатите од идната сезона на натпреварувањето. Од оваа сезона, најдобрите 2 екипи ќе влезат во бараж за светското 2022, а како што видов и ние би можеле да имаме некакви шанси за тоа. :)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.555
Поени од реакции
66.176
Шпанците барале и они да го тестираат Шакири за Ковид... не им било верно дека така брзо оздравел.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.385
Поени од реакции
113.831
Убави голови на Германија-Швајцарија, а и општо добар фудбал се игра.

Kajgana Shop

На врв Bottom