УЕФА Куп 2008/2009

• Креатор на темата Креатор на темата fantomX
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
1/4 финале
Хамбургер-Манчестер Сити
ПСЖ-Динамо Киев
Шахтјор-Олимпик Марсеј
Вердер-Удинезе

1/2 финале
ПСЖ/Динамо Киев-Шахтјор/Олимпик Марсеј
Вердер/Удинезе-Хамбургер/Манчестер Сити

Штета што Удинезе го доби Бремен...
Сепак, ако сакаат да освојат титула, мораат да ги минат и нив.

Удинезе има големи шанси за титула, ако го минат Бремен, ќе мораат против Хамбурерг или Манчестер Сити... :pipi:

Сепак мислам дека тие ќе го подигнат пехарот....

Секоја чест за Галатасарај од 2:0 2:3 за нив навивав сега за никој фавороти се Вердер,Хамбургер и Сити ќе биде интересно утре мислам дека од овие 3,2 ќе се паднат утре меѓу себе:vozbud:
И како што кажав 2 ќе се паднат меѓу себе

Многу добри натпревари во четврт-финалето од Уефа Купот.
Хамбургер - Манчестер Сити и Вердер - Удинезе ќе бидат главните дуели од оваа фаза на натпреварувањето со оглед дека победниците од овие два дуели ќе играат меѓу себе и дека тој натпревар ќе биде финале пред финалето.
П.С.Ж. - Динамо Киев и Шахтјор - Олимпик Марсеј исто така ќе бидат интересни дуели и мислам дека ќе има многу цврста игра на овие натпревари.

Oчекувам Француско- Германско полуфонале, објективно се најквалитетни екипи :wink:

Според мене во финалето Вердер - Марсељ.

Источњациве или Сити, некој од нив ќе освои по мое.
Хамбург би можел да се смеша, ама не ми се верува.

Годинава според се швабска екипа го зема УЕФА, више шанси би му дал на ХСВ а после на Вердер...од другите екипи Шахтар и никој друг.

1/4 ФИНАЛЕ
----------------------------------------------------------------------
Хамбургер - Манчестер Сити
Сити ќе игра мошне сериозно бидејќи со потенцијално освојување на УЕФА куп ќе сакаат да си ја спасат сезоната. Доколку Хамбургер излезе од трка за титула во Германија, тогаш и тие можеби ќе се ориентираат кон освојување на УЕФА куп, што значи дека овој двомеч е бааги неизвесен, иако сметам дека Сити ќе помине.
ПСЖ - Динамо Киев
ПСЖ се мошне добри оваа сезона и се конкуренти за прво место во Франција, иако тешко да дојде до тоа, бидејќи Лион не е во ЛШ повеќе, и си е ориентиран кон одбрана на титулата. Динамо Киев, како и секој тим од поранешниот советски блок, игра стандардно добро во УЕФА куп, но мислам дека не може да се носи со ПСЖ, кој полека се враќа на стари патеки. И овој двомеч е неизвесен, но блага предност му давам на ПСЖ.
Шахтјор Донецк - Олимпик Марсеј
Уште еден француско - украински дуел. Шахтјор е мошне силен тим, но и Марсеј не е ништо послаб. Мислам дека ќе има малку голови на овој двомеч, за кој ми се чини дека ќе го земе Шахтјор, бидејќи Марсеј не ми делува постојан во формата.
Вердер Бремен - Удинезе
Можеби најинтересниот дуел. Вердер влегува во форма, а Удинезе игра променливо. Вердер беше кобен за Милан, играше солидно со Интер во ЛШ, па сметам дека ќе успее да го помине и последниот италијански претставник во европските купови.

според мене фаворити на денешните натпревари се сите екипи кои играт на домашен терен

Вечерва треба да се одиграат првите натпревари од четвртфиналето од Купот на УЕФА.
Во терминот од 18:30 часот се игра натпреварот Шахтјор - Олимпик Марсеј.
Другите три натпревари почнуваат во 20:45 часот.
Двојки се:
  • ПСЖ - Динамо Киев
  • Хамбургер - Манчестер Сити
  • Вердер - Удинезе
Реванш дуелите се играат на 16 април (четврток).

Една добра информација за денешниве дуели во Уефа Купот
НАТПРЕВАРОТ ПОМЕЃУ ЕКИПИТЕ НА ХАМБУРГЕР И НА МАНЧЕСТЕР СИТИ ЕКСПЛУЗИВНО НА КАНАЛ 5 ТЕЛЕВИЗИЈА А НАТПРЕВАРИТЕ ПОМЕЃУ ШАЈТЈОР-ОЛИМПИК МАРСЕЈ И ВЕРДЕР-УДИНЕЗЕ ЌЕ СЕ ЕМИТУВААТ НА САТЕЛИТСКИОТ КАНАЛ 5 ПЛУС.

Вердер 2-0 двата гола Диего..
Хамбургер ја сврте 2-1
ПСЖ дреме уште 0-0
едит - браво за канал5 што се потрудија да даваат пренос

Ајт и Удинезе доле... им ебам швабците, ги поебаа италијаниве ка ништо :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom