UEFA Евро 2016 (квалификации)

• Креатор на темата Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување Време на започнување
И тоа пази, велат дека знамето била со непотврдено потекло. Па ако е со непотврдено потекло за кој мој славеа кршејќи и дивеејќи со автомобили и ги пречекаа нивните фудбалери на аеродромот во Тирана како ослободители? И ти не верВаш дека се дотолку ретардирани образовани луѓе и на функции?

Искрено не вервав ама ама ова е веќе претеризам..значи нема никаква логика дотолку да се заостанати и ретардирани и не само одредени личности туку и цела нација бе чоек, сосе официални организации човече..какви идиоти еј страм да му е ,тие треба да се засрамат

Иначе што е чудно во тоа "вервав,верваш"?

мислеа дека праењето приглупи ќе им успее и кај УЕФА. УЕФА мораше ваква глупост да санкционира оти на секој втор стадион ќе се летаа дронови со знамиња од Каталонија, оние островине за кои се спорат Аргентина и Англија, Гибралтар и разно разни глупости. Ова со расизамов им е дај шта даш, видоа дека се преземаат мерки за искоренување низ Европа и ај, it's worth trying, лупај само ставки.

мислеа дека праењето приглупи ќе им успее и кај УЕФА. УЕФА мораше ваква глупост да санкционира оти на секој втор стадион ќе се летаа дронови со знамиња од Каталонија, оние островине за кои се спорат Аргентина и Англија, Гибралтар и разно разни глупости. Ова со расизамов им е дај шта даш, видоа дека се преземаат мерки за искоренување низ Европа и ај, it's worth trying, лупај само ставки.

Ама како е можно да обвинуваат за расизам кога и тие се бела раса?..зарем дотолку се ретардирани сосе оној нивниот премиер Рама?..не е страмота ова да го изјавуваат и тоа јавно без срам?...

Како бе нема расизам, Џака е црнец од Швицарска :D

Racism consists of both prejudice and discrimination based in social perceptions of biological differences between peoples. It often takes the form of social actions, practices or beliefs, or political systems that consider different races to be ranked as inherently superior or inferior to each other, based on presumed shared inheritable traits, abilities, or qualities. It may also hold that members of different races should be treated differently.[1][2][3]

Among the questions about how to define racism are the question of whether to include forms of discrimination that are unintentional, such as making assumptions about preferences or abilities of others based on racial stereotypes, whether to include symbolic or institutionalized forms of discrimination such as the circulation of ethnic stereotypes through the media, and whether to include the socio-political dynamics of social stratification that sometimes have a racial component.

In sociology and psychology, some definitions only include consciously malignant forms of discrimination.[4][5] However, some consider any assumption that a person's behavior is tied to their racial categorization to be inherently racist, regardless of whether the action is intentionally harmful or pejorative, because stereotyping necessarily subordinates individual identity to group identity.[citation needed] Some definitions of racism also include discriminatory behaviors and beliefs based on cultural, national, ethnic, caste, or religious stereotypes.[2][6] One view holds that racism is best understood as 'prejudice plus power' because without the support of political or economic power, prejudice would not be able to manifest as a pervasive cultural, institutional or social phenomenon.[7][8][9]

While race and ethnicity are considered to be separate phenomena in contemporary social science, the two terms have a long history of equivalence in popular usage and older social science literature. Racism and racial discrimination are often used to describe discrimination on an ethnic or cultural basis, independent of whether these differences are described as racial. According to the United Nations convention, there is no distinction between the terms racial discrimination and ethnic discrimination, and superiority based on racial differentiation is scientifically false, morally condemnable, socially unjust and dangerous, and that there is no justification for racial discrimination, in theory or in practice, anywhere.[10]
Веќе недела дена читав за осуди за дронови, провокации, примитивизми(искрено ова мислев на друго место се адресира).
НИКАДЕ не читав осуда за српскиот примитивизам, ЕЈ играчи беа тепани, од навивачи и редари, од полицајци, малтретирани и строго претресени сите играчи.
Да не ги спомнам извиците, пошто биле вообичаеност, вообичаено било извикување уби уби шиптараа, вообичаено било, секогаш се прави тоа, не би требало да се бунам.
Значи треба да ги обвинувам албанските навивачи затоа што се сркжави и не купуваат повеќе дронови, за да стане вообичаено и никој да не се секира.

Пак после тоа има скршење и палење на албански локали, беа тепани албански деца, пак нема осуда, провокацијата е крива, дронот. Ма не, србите се цвеќе, ама имаат слаба точка, мапата им е трн во око.од ангели во демони стануваат, а за се криви провокаторите албанци.
Нема осуда ни за српските челници, кои наместо да завземат одговорност, тие им ја префрлат вината на Европа и Рама и тајните служби.

https://www.facebook.com/video.php?v=1489012991371997
Замислете, деца викаа Уби, закољи, за шипптар да не постои(5:55) и видете ја само раката.

Puno у гз да те ебат 9 банту црнци за секој пат кога си кажал каури,уби србина и алах.

Веќе недела дена читав за осуди за дронови, провокации, примитивизми(искрено ова мислев на друго место се адресира).
НИКАДЕ не читав осуда за српскиот примитивизам, ЕЈ играчи беа тепани, од навивачи и редари, од полицајци, малтретирани и строго претресени сите играчи.
Да не ги спомнам извиците, пошто биле вообичаеност, вообичаено било извикување уби уби шиптараа, вообичаено било, секогаш се прави тоа, не би требало да се бунам.
Значи треба да ги обвинувам албанските навивачи затоа што се сркжави и не купуваат повеќе дронови, за да стане вообичаено и никој да не се секира.

Пак после тоа има скршење и палење на албански локали, беа тепани албански деца, пак нема осуда, провокацијата е крива, дронот. Ма не, србите се цвеќе, ама имаат слаба точка, мапата им е трн во око.од ангели во демони стануваат, а за се криви провокаторите албанци.
Нема осуда ни за српските челници, кои наместо да завземат одговорност, тие им ја префрлат вината на Европа и Рама и тајните служби.

https://www.facebook.com/video.php?v=1489012991371997
Замислете, деца викаа Уби, закољи, за шипптар да не постои(5:55) и видете ја само раката.

Љутви, пази сеа ваму:

1. Србија е К А З Н Е Т А за тие испади, тепања и скандирања. Значи казнета, заслужено. Еnd of story.

2. Едно 2-3 пати те прашав, таквиот начин на скандирање зошто не го осуди овде:

?

3. А за кршењето македонски имот по славењето на „прекинот на мечот“?

И чекај, нели ти и другар ти Дарди напнувавте со тајните служби? :pos:

Сигурно ти било многу лошо од тие црнци чим ме клеветиш мене...

Не знам ја не викам каури,уби србина и алах.За вас шконовите неписмени од планина сум викал многу работи што не за тука,да не се лажеме дека те почитувам нешто тебе поише од тие планинците.Да беше реален и самокритичен во ситуацијава ќе беше ЧОВЕК,вака си само обичен шошон што ги брани своите иако паметот му вика друго.Ами тоа е ко ќе видиш крвта не е вода, а вие сте сите една фамилија.

Љутви, пази сеа ваму:

1. Србија е К А З Н Е Т А за тие испади, тепања и скандирања. Значи казнета, заслужено. Еnd of story.

2. Едно 2-3 пати те прашав, таквиот начин на скандирање зошто не го осуди овде:

?

3. А за кршењето македонски имот по славењето на „прекинот на мечот“?

И чекај, нели ти и другар ти Дарди напнувавте со тајните служби? :pos:
1. Таа казна е голема награда за Србија.
2. На кој јазик се скандира?
3. Богами тоа го осудивте, браво. Не викам дека сте ратардирани, викам дека сте неправедни и србомани.

Овој пат српските челници и сите српски медиуми тоа го тврдеа, албански тајни слжуби со помош на албанска мафија дури го наплатиле скинхедот Иван да дојде на стадион кој врпочем никогаш не би требало да стапне внатре, но и тоа го решиле албанска мафија+тајни служби.

Пак после тоа има скршење и палење на албански локали, беа тепани албански деца, пак нема осуда, провокацијата е крива, дронот. https://www.facebook.com/video.php?v=1489012991371997

Ауффф Пуно, Пуно.... колку ми се само познати овие зборови.... ај вака

Црвениот Болд - Старата Скопска Чаршија, кршен е објект од Албанци само заради песната "Распукала Шар Планина"

Зелениот Болд - @Beric Dondarrion тука може да стави 1000 линкови кои докажуваат колку пати македонските дечиња се тепани од толпа албанци само затоа што им се може... Албанските партии во нитуеден случај не ги осудија ваквите инциденти

Кафеав Болд - Во случајот за "Монструм", помеѓу сите тие што протестираа имаше и 8-9 годишни деца што со заврзани глави (како на муџахединине во Сирија и Ирак) фрлаа со камења по полицијата и локалите по Бит-Пазар

Заклучок:
Не Пуно, не.... исти сте, нема разлика... тоа што го прават Србите во Белград, вие истото тоа го правите тука во Македонија.... земјата која прими 300.000 жители од Косово само за да не отидат дваметри под земја....

Не знам ја не викам каури,уби србина и алах.За вас шконовите неписмени од планина сум викал многу работи што не за тука,да не се лажеме дека те почитувам нешто тебе поише од тие планинците.Да беше реален и самокритичен во ситуацијава ќе беше ЧОВЕК,вака си само обичен шошон што ги брани своите иако паметот му вика друго.Ами тоа е ко ќе видиш крвта не е вода, а вие сте сите една фамилија.
Па и ја не викам така, ниту сум бил во стадион каде има повеќе од дваесет навивачи ама што сум крив што ти си ретардиран...[DOUBLEPOST=1414353788][/DOUBLEPOST]
Ауффф Пуно, Пуно.... колку ми се само познати овие зборови.... ај вака

Црвениот Болд - Старата Скопска Чаршија, кршен е објект од Албанци само заради песната "Распукала Шар Планина"

Зелениот Болд - @Beric Dondarrion тука може да стави 1000 линкови кои докажуваат колку пати македонските дечиња се тепани од толпа албанци само затоа што им се може... Албанските партии во нитуеден случај не ги осудија ваквите инциденти

Кафеав Болд - Во случајот за "Монструм", помеѓу сите тие што протестираа имаше и 8-9 годишни деца што со заврзани глави (како на муџахединине во Сирија и Ирак) фрлаа со камења по полицијата и локалите по Бит-Пазар

Заклучок:
Не Пуно, не.... исти сте, нема разлика... тоа што го прават Србите во Белград, вие истото тоа го правите тука во Македонија.... земјата која прими 300.000 жители од Косово само за да не отидат дваметри под земја....
Чекај сега, дронот вам ви сметаше затоа што во мапата има делови на Македонија и тоа ве нервира.
Зошто не ве нервира и тепањето невини деца таму, тој феномен постои и тука и треба како таков да ви пречи.
Или ги оправдувате тие насилници, затоа што сме провоцирале, ние албанците.

Не знам кој албанец нормален не се засрамува од делата на насилниците албанци, јас ги осудувам, имаме албански форуми, нема смисла јас тука да ги осудувам нив.

Можеби и вие кај српските форуми ги осудувате, не знам.

Последно уредено:
.

Дали ти со цел памет мислиш дека после веењето на знамето на голема „измислена„ Албанија на која се наоѓа и половина Македонија дека некој би се занимавал со Србите. Неможам само да раберам со кое право очекувате тоа знаме тек така да помине во Македонија како ништо да не било, дали навистина мислите дека народот во Македонија е улав. Да имаше барем еден нормален Албанец во Македонија ќе излезеше и јавно ќе го осудеше веењето на знаме кое е навредливо за вашите сограѓани Македонците. Та нели иста држава сме, соживот лево десно , ми рече ти реков.

Па и ја не викам така, ниту сум бил во стадион каде има повеќе од дваесет навивачи ама што сум крив што ти си ретардиран...

Види сеа јас како размислувам ретардирано. ТИ како човек со свое размислување и видување на овој суров свет одиш со своето неретардирано размислување кое гласи вака: Ние како нација си извадивме едно знаменце со кое ја изразуваме нашата желба за реализирање на сонот наречен „ Голема Албанија “ но тоа е ништо во споредба со според вас „расистичко“ навивање од страна на српските навивачи чија што казна изнесува минус три бода,100.000 евра и 2 утакмици пред празен стадион.Додека пак вие сте казнети само со 100.000 евра.Е сеа ти да беше паметен барем малце ќе се логираше на форумов и ќе кажеше казните си се на место ние лабаво си пројдовме со само 100.000 евра и условна казна им го туривме на србите реално кој ги ебе нека го пушат сеа.Јас не викам да пишеш ти тука УА УМРЕТЕ ДА ВИ ЕБАМ ТОА Ш И ПТАРИТЕ ПРОСТИ,НЕ ТРЕБАШЕ ДА ГО ПРАВИТЕ ТОА СИТЕ СМЕ ЕДНО и да глумиш господин зошто реално вие со србите не се поднесувате, и не ни може никад да се поднесувате се додека постојат Србија и Албанија како држави.Е тоа ми беше ретардираниот муабет,а сеа продолжи да јадеш гомна у празно и да се лажеш самиот.

Чекај сега, дронот вам ви сметаше затоа што во мапата има делови на Македонија и тоа ве нервира.
Зошто не ве нервира и тепањето невини деца таму, тој феномен постои и тука и треба како таков да ви пречи.
Или ги оправдувате тие насилници, затоа што сме провоцирале, ние албанците.

Не знам кој албанец нормален не се засрамува од делата на насилниците албанци, јас ги осудувам, имаме албански форуми, нема смисла јас тука да ги осудувам нив.

Можеби и вие кај српските форуми ги осудувате, не знам.

- Да ни сметаше дронот...
- Финтата е што кога се тепаат наши деца, вие не го осудувате тој чин, туку уште толку не провоцирате како нација (реакциите по интернетот).... Е ама кога некој ваш е тепан, тогаш очекувате сите да ве сожалуваме. Епа жал ми е Пуно, тоа не иде така...

Пази го цитатов твој.

Очигледно е дека целата македонска нација ве научи какви сте... затоа нит ве сожалуваат веќе, нит сакаат во иднина да ве сожалуваат. Ти еве да речеме ги осудуваш (иако не е така, ќе пишам зошто) сите дела што ги прават насилниците - албанци во државава... ама сите Албанци, скоро 99% од нив по интернетот ги подржуваа убијците во Монстурм, фамилијата од Радишани, кршењето на локалите низ чаршијата, тепањето на македонските дечиња... Да Пуно, денес во 21 век, благодарение на интернетот можеш да прочиташ 1000 мислења, и да сватиш како размислува еден народ. Може некој од нив ќе се издвои и ќе ги осуди овие погореспоменатите случаеви, ама се паѓа во вода кога неговиот збор е надгласан од 1000 други кои гледаат како повеќе да ги испровоцираат македонците.

Затоа Пунчо ти пишав... ти целовреме го дрвиш за Србите како тоа е најпоган народ на Балканов... ама и вие не се издвојувате од нив, исти сте... ете ти ги пишав погоре фактите

Србите кршат локали = И вие кршите во Македонија
Србите тепаат Албанци = И вие тепате Македонци тука
Србите имаат ненормални деца кои пожелуваат насилство = И вие имате... само вашите деца веќе не го пожелуваат тоа, туку веќе го спроведуваат на дело

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom