Не стварно... по 100 пати треба да се објаснуваме зошто на нас Македонците не ни смета тоа "Косово е Србија", а ни смета мапата на која беше претставена голема албанија? Сериозно, уште не свативте...?
Поентата ни е кога сте србомани, бидете до крај.
Ај вака... мене ме заболе левото маде за србиве, а уште помалку за тоа фамозно "Косово е Србија" што го истакнале. Тоа што тие го истакнале НЕ ЗАВЗЕМА НИКАКВИ ТЕРИТОРИИ на Македонија, и затоа искрено како што пишав ме заболе мадето за Северниве што прават, и какви пораки праќаат...
Е сега не можеме да ја смениме мапата, за да не ве наљутиме вас, тоа ни е бренд, иначе како на друг начин да ги изнервираме србите?
АМА, затоа нашиве западни соседи истакнаа знаме кои зафаќаат територија на Грција (ме заболе), Косово (ме заболе и за нив), Црна Гора (кој ги паси), Србија (го кажав погоре мислењето за нив) и МАКЕДОНИЈА. Е тука лежи зајакот, кој стопати ви го објаснавме предходниве страни, ама очигледно се правите приглупи и несакате да го сватите, па дури и не направивте Србомани (веќе ништо не ме изненадува од вас). И за да биде тоа полошо за нас како граѓани, не го осудивте овој чин, туку излеговте на улиците во Скопје, Тетово, Струга итн... ги извадивте калашите, ги упаливте БМВ-њата, земавте камењата и почнавте да се однесувате како дивјаци.
Знам, застрашувачки е, чим навивачите истакнуваат такви знамиња, мора да се мобилизирате, ете украинците се во криза, обидете кај Русија сега.
И ние сега имаме ноќна стража, кога ги слушавме србите како навиваат.
1) Дека оние три бода што "ви следуваа" не ги добивте, така да она славење и кршење низ западна Македонија ви беше за ништо...
Точно.
2) Да размислевте малце, ќе сватевте дека моментално Албанците кои живеат во Србија деновиве одкако се случи инцидентот се под постојан притисок од народот таму... често слушаме за тепачки, каде што вашите граѓани ги кршат од ќотек... ги сквернават џамиите, или пак кратко кажано, заради вашето славје, сега некој друг ќе го јаде.
Што е ова, ако не оправдување на српскиот примитивизам?
Е тоа на вас ни на крај памет не ви дојде за вашите сограѓани кои живеат во Србија... важно ги навлажнивте гаќите на едно знаме со имагинарна земја која тешко дека некогаш ќе се оствари, ама ај нека ви биде.... на крај останавте со курот на овцата
Вие дали знаете разлика меѓу мапа на етничка Албанија и мапа на Државата Албанија?
Знам со школо не одите лошо, и највероватно треба ова да го знаете.
Факт е дека територијата на етничка Албанија е поголема од државата, тоа никој не може да го смени, не сме се асимилирале (за среќа или несреќа), се обидуваше Милошевиќ за чистење но не толку претпазливо како неговите претходници, грците успеаа но не е таму муабетот сега...
Значи Етничка Албанија е мапа територии каде живеат албанците, не значи дека се бара(м) тоа да стане држава ако некогаш м/ни стои на потпис, или ако некои навивачи исто како вас погрешно сфатиле и навистина веруваат дека тоа треба да стане држава, не сте вие подобри од тие навивачи, ист грев имате.
Пак, јас лично ако забележувам дека ова мапа е провокативна, ете некои можеби намерно погрешно ја сватат во никој случај не би инсистирал да се употреби било каде, јас знам дека имам многу истомисленици, вие тоа никогаш нема да го забележите, затоа не сакате, вам ви треба тој навивач кој крши, провоцира и глуми дрифтер, дури вие ги држите на живот.[DOUBLEPOST=1414264531][/DOUBLEPOST]
Каква провокација е таа "Косово е Србија"?..ај објасними те молам..значи Косово си е башка држава која нема врска со Албанија иако во Косово живеат 90 проценти Албанци..плус Косово историско си го сметаат дека е нивно и до пред 30 години беше нивно.....во Грција на секое има пароли Македонија е Грчка па никому ништо,тоа е 1000 пати поголема провокација бидејќи во реалноста Македонија не е Грчка а сепак провоцираат
Нема многу врска, само народот е тој.