UEFA Champions League - Season 2024/25

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Член од
5 март 2018
Мислења
17.567
Поени од реакции
20.115
UEFA will enter discussions with FIFA and IFAB to determine whether the rule should be reviewed in cases where a double touch is clearly unintentional”.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.880
Поени од реакции
12.484
Каков Исак какви цигани, доста е више од такви.
Па цел тим ви е со ѓупци, нема ни да се примети уште еден :icon_lol:
Башка малку побел е од Винициус така да во добивка сте.
Инаку Исак е топ 3 шпицови во светот моментално

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.385
Поени од реакции
47.266
UEFA will enter discussions with FIFA and IFAB to determine whether the rule should be reviewed in cases where a double touch is clearly unintentional”.
ok de, ke smenat najverojatno, golot pak ke se ponisti, ama najverojatno ke moze da se povtori penalot, taka i treba, ama sega za sega praviloto e prilicno ednostavno, ako ima double kick, i se dade gol, golot e ponisten, kako sto bese slucajot vcera.

Tesko ti e da go prifatis ova i te sfakam, bolen poraz bese ona vcera, mnogu, i ne si objektivna, sto isto taka e razbirlivo, ali daleku od nekakva neregularnost imase vcera za vreme na penalite, samo strogo drzenje do postoeckite pravila. Iako, rekov i vcera, ako golot bese priznaen i ne se gledase istovo, retko koj ke se bunese i ke krevase galama.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.567
Поени од реакции
20.115
ok de, ke smenat najverojatno, golot pak ke se ponisti, ama najverojatno ke moze da se povtori penalot, taka i treba, ama sega za sega praviloto e prilicno ednostavno, ako ima double kick, i se dade gol, golot e ponisten, kako sto bese slucajot vcera.

Tesko ti e da go prifatis ova i te sfakam, bolen poraz bese ona vcera, mnogu, i ne si objektivna, sto isto taka e razbirlivo, ali daleku od nekakva neregularnost imase vcera za vreme na penalite, samo strogo drzenje do postoeckite pravila. Iako, rekov i vcera, ako golot bese priznaen i ne se gledase istovo, retko koj ke se bunese i ke krevase galama.
Правилото се коси со одлуката, зборам за правилото на ФИФА кое гласи дека ако играчот ненамерно ја гибни топката вар да не ја менува одлуката, да се разгледа одлуката.

Исто така во правилото стои дека ако се гледа ЧИСТО дека има контакт шо е исто така дискутабилно оти овие викаат дека имало многу минимален контакт, а овие од вар за 10 секунди го поништија.
Ај баш да видиме краен епилог од сето ова.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
590
Поени од реакции
1.299
12 godini rabotam vo kladilnica gi gledam site utakmici no obicno ne se mesam vo diskusii i da se pravam pameten dali rqzbiram ili ne.....ovaa liga jas stavam na crnata lista so Nba i Turska liga.... Da se desese za Real taka nikoj pat ni kofa vrbata ke rodi grozje nemoze ovoj tim sekoja godina kako Bajacka da baela sekoja godina da osvoi... nikokas ovoj tim ne muse desilo nesto baksuz a nemoze se da ima sreka ako ne go drzi nekoj, ednostavno ne e vozmozno bez pomos od sudia ili drug izvor.....

Nba e propadnata liga posle samo mavanje trojki i sudenje faul iako ne go dopres.....
Na vrv e turskata liga kojasto e najrigidna od nadvoreski faktor, sekoj pat se znae koj e sampion slicno kako na balkanot....

Vrv od idiot covek... Turcin: navivam za Real i Galatasaraj nejkam da imam stress vo navivackiot zivot ili nekoj da me zaebava.....taka sekoj pat sum za pobednicite....( Ako nekoj sledi turska liga Galata ima sekoj mec penal)

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.163
Поени од реакции
4.712
Правилото се коси со одлуката, зборам за правилото на ФИФА кое гласи дека ако играчот ненамерно ја гибни топката вар да не ја менува одлуката, да се разгледа одлуката.
Од кај го откопа ова, пошто е апсолутно неточно, ако мислиш на цитиранава твоја реченица:
Ова се однесува на: дали правилото треба да се разгледа и претрпи евентуални промени во иднина за вакви случаи како вчерашниот, воопшто не се мисли на тоа дали ВАР треба да ја менува или разгледува одлуката.

Реал се на таргет кај многумина ради годиниве уназад кога се протињаа и честопати среќно поминуваа во ЛШ за крај да станат шампиони, а згора на тоа имаа и некои спорни одлуки во нивна полза, ама она од вчера е апсолутно регуларно и според правила и прописи, џабе верглате и објаснувате. Тоа што ти или некој друг не е 100% убеден дали Алварез всушност ја допрел топката или таа отскокнала/се поместила самата е исто како за досуден минимален офсајд со ВАР да ти расправам дека не можеш 100% да ме убедиш дека линиите од ВАР се до милиметар прецизни и дека е запрена сликата до милисекунда пред играчот да го одигра додавањето, она што е јасно и е факт е дека Алварез се лизна, дека статичката нога му е залепена за топка и од неколку кадри се гледа дека топката се поместува пред да го упати ударот, кога ја гледаш ситуацијата од ВАР соба ова е прилично јасен случај и според правилата твоја должност е голот да го поништиш. И јас го мразам Реал, ама џабе барањето некаква неправда во случајов, кога истата ја немаше.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.567
Поени од реакции
20.115
Од кај го откопа ова, пошто е апсолутно неточно, ако мислиш на цитиранава твоја реченица:

Ова се однесува на: дали правилото треба да се разгледа и претрпи евентуални промени во иднина за вакви случаи како вчерашниот, воопшто не се мисли на тоа дали ВАР треба да ја менува или разгледува одлуката.

Реал се на таргет кај многумина ради годиниве уназад кога се протињаа и честопати среќно поминуваа во ЛШ за крај да станат шампиони, а згора на тоа имаа и некои спорни одлуки во нивна полза, ама она од вчера е апсолутно регуларно и според правила и прописи, џабе верглате и објаснувате. Тоа што ти или некој друг не е 100% убеден дали Алварез всушност ја допрел топката или таа отскокнала/се поместила самата е исто како за досуден минимален офсајд со ВАР да ти расправам дека не можеш 100% да ме убедиш дека линиите од ВАР се до милиметар прецизни и дека е запрена сликата до милисекунда пред играчот да го одигра додавањето, она што е јасно и е факт е дека Алварез се лизна, дека статичката нога му е залепена за топка и од неколку кадри се гледа дека топката се поместува пред да го упати ударот, кога ја гледаш ситуацијата од ВАР соба ова е прилично јасен случај и според правилата твоја должност е голот да го поништиш. И јас го мразам Реал, ама џабе барањето некаква неправда во случајов, кога истата ја немаше.
Аха значи во иднина да се разгледува ако случајно милиметарски ја допрел ненамерно, битно нас не одраа со глупо правило па сега во иднина ќе му ја думаме, зошто воопшто не постоеше тоа правило и претходно кога се свесни дека му е апсурдно ?
Правилото вика и дека голот се поништува ако се гледа со сигурност шо тука не беше случај, како од вар проценија во 10 секунди никој не знај.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
590
Поени од реакции
1.299
Ima video od Messi na socijalnite mrezi penal od svetckoto prvenstvo gi dopira dvete kopacki topkata....Zasto toj penal ne e disalowed a ovoj e.....Ako e ispravno i na Messi penalot 2022 ima Var treba da go ponistat a ovie sega naogaat da ponistat.. moze e ispravno ali zasto ima dvojni standardi....kofa sakaat moze da dosudat koga sakat ne.....Ovoj cirkus e namesten od samiot pocetok samo nie sme budalite sto go gledame i navivame kako Rimsko vreme....
Автоматски споено мислење:

Attachments

Член од
5 мај 2024
Мислења
110
Поени од реакции
154

муабетот е дека едноставно вакви ситуации би се досудиле во полза на Реал. Ај замисли да беше обратно, дали ќе имаше муда вар-от да интервенира.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.640
Поени од реакции
14.559
како од вар проценија во 10 секунди никој не знај.
ВАР користат 26 различни камери за да ја прегледуваат секоја сомнителна ситуација, така да не е ништо чудно толку брзо да донесат одлука.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.567
Поени од реакции
20.115
ВАР користат 26 различни камери за да ја прегледуваат секоја сомнителна ситуација, така да не е ништо чудно толку брзо да донесат одлука.
И од толку камери му требаше на УЕФА 16 сати за да извадат соопштение со единственото видео кај што пак не можи човечко око да пресуди
Не ме сфаќајте погрешно, не викам дека немало контакт туку јас на овие видеа не можам да видам, ниту топката кај шо се поместува пред ударот, ниту траекторија кај што менува ниту контакт, толку е доближана ногата на Алварез што кога шутира со десна не се приметува со голо око. Сега вие ако гледате поинаку до човечко око е, и од Атлетико има навивачи кои викаат има контакт и неутрално викаат дека нема.
Затоа тоа правило не ни треба да постои за да нема во иднина вакви забуни
Автоматски споено мислење:

Уште еден судија од ла лига со исто мислење за варот.
И двајцата со Лахоз се пензионирани инаку жими Стојна шо ќе излезеа вака јавно да зборат

Последно уредено:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.012
Поени од реакции
7.169
Нема промена на траекторијата на топката, ако имало контакт топката не би имала толку висок лет а и брзина на движење.
Како процениле овие од ВАР за толку кратко време е мистерија.
Проценија на штета на противникот на Реал. Крај. Да беше ова случај на Мбапе никому ништо ќе беше. Јасно е како ден. И да беше признат голот не е гаранција дека Атлетико ќе победеше. Можеше и следниот после Љоренте да киксне и пак Реал да оди. Работата е таква што кадија те тужи, кадија те суди. Како што кажа еден член погоре, Реал се елиминира со газење. Направи им 3-4 разлика, па ни свети ВАР ќе им помогне тогаш. А ако имаш вакви ситуации секогаш Реал ќе биде заштитениот тим и никој не може да ме убеди во спротивното. За нив лекот е само Барса во финале и да ги помочаат со една петарда. Тркалото се врти, ни Реал нема да бидат вечни со финалињата и трофеите. Али засега, му се допаѓало тоа на некој или не, тие се во врвот.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
1.009
Поени од реакции
1.552

Остај , она се надева дека пак ќе шутираат пенали :lolzz:
Нека и се напраи филмот :pos:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.567
Поени од реакции
20.115
Тешко тебе на паметот. Такво нешто ќе беше изводливо Реал да беше оштетениот. Единствено како што вика овој судијата после неколку месеци да излезат со соопштение дека грешка беше поништен, нешто слично со раката на Кукуреља против Германија.
Никој не гарантира дека Атлетико и после тој пенал ќе одеа понатаму.
Пишав сто пати Атлетико си ја прикоцка шансата во регуларниот дел оти Реал не постоеше, ама затоа никој да бекни 120 минути, ни ти ни овој п2 ниту парва ниту никој. Чоло бил пичка оти чувал 1:0, шо не нападнаа Реал после тој гол, на гол не шутнаа
Атлетико имаше неколку шанси да ги реши вчера, Куртоа фати неколку добри топки и два пати Кореа се помоча в гаќи, не ги искористија и то е то.

Kajgana Shop

На врв Bottom