Па цел тим ви е со ѓупци, нема ни да се примети уште еденКаков Исак какви цигани, доста е више од такви.
ok de, ke smenat najverojatno, golot pak ke se ponisti, ama najverojatno ke moze da se povtori penalot, taka i treba, ama sega za sega praviloto e prilicno ednostavno, ako ima double kick, i se dade gol, golot e ponisten, kako sto bese slucajot vcera.UEFA will enter discussions with FIFA and IFAB to determine whether the rule should be reviewed in cases where a double touch is clearly unintentional”.
Правилото се коси со одлуката, зборам за правилото на ФИФА кое гласи дека ако играчот ненамерно ја гибни топката вар да не ја менува одлуката, да се разгледа одлуката.ok de, ke smenat najverojatno, golot pak ke se ponisti, ama najverojatno ke moze da se povtori penalot, taka i treba, ama sega za sega praviloto e prilicno ednostavno, ako ima double kick, i se dade gol, golot e ponisten, kako sto bese slucajot vcera.
Tesko ti e da go prifatis ova i te sfakam, bolen poraz bese ona vcera, mnogu, i ne si objektivna, sto isto taka e razbirlivo, ali daleku od nekakva neregularnost imase vcera za vreme na penalite, samo strogo drzenje do postoeckite pravila. Iako, rekov i vcera, ako golot bese priznaen i ne se gledase istovo, retko koj ke se bunese i ke krevase galama.
Од кај го откопа ова, пошто е апсолутно неточно, ако мислиш на цитиранава твоја реченица:Правилото се коси со одлуката, зборам за правилото на ФИФА кое гласи дека ако играчот ненамерно ја гибни топката вар да не ја менува одлуката, да се разгледа одлуката.
Ова се однесува на: дали правилото треба да се разгледа и претрпи евентуални промени во иднина за вакви случаи како вчерашниот, воопшто не се мисли на тоа дали ВАР треба да ја менува или разгледува одлуката.UEFA will enter discussions with FIFA and IFAB to determine whether the rule should be reviewed in cases where a double touch is clearly unintentional”.
Аха значи во иднина да се разгледува ако случајно милиметарски ја допрел ненамерно, битно нас не одраа со глупо правило па сега во иднина ќе му ја думаме, зошто воопшто не постоеше тоа правило и претходно кога се свесни дека му е апсурдно ?Од кај го откопа ова, пошто е апсолутно неточно, ако мислиш на цитиранава твоја реченица:
Ова се однесува на: дали правилото треба да се разгледа и претрпи евентуални промени во иднина за вакви случаи како вчерашниот, воопшто не се мисли на тоа дали ВАР треба да ја менува или разгледува одлуката.
Реал се на таргет кај многумина ради годиниве уназад кога се протињаа и честопати среќно поминуваа во ЛШ за крај да станат шампиони, а згора на тоа имаа и некои спорни одлуки во нивна полза, ама она од вчера е апсолутно регуларно и според правила и прописи, џабе верглате и објаснувате. Тоа што ти или некој друг не е 100% убеден дали Алварез всушност ја допрел топката или таа отскокнала/се поместила самата е исто како за досуден минимален офсајд со ВАР да ти расправам дека не можеш 100% да ме убедиш дека линиите од ВАР се до милиметар прецизни и дека е запрена сликата до милисекунда пред играчот да го одигра додавањето, она што е јасно и е факт е дека Алварез се лизна, дека статичката нога му е залепена за топка и од неколку кадри се гледа дека топката се поместува пред да го упати ударот, кога ја гледаш ситуацијата од ВАР соба ова е прилично јасен случај и според правилата твоја должност е голот да го поништиш. И јас го мразам Реал, ама џабе барањето некаква неправда во случајов, кога истата ја немаше.
муабетот е дека едноставно вакви ситуации би се досудиле во полза на Реал. Ај замисли да беше обратно, дали ќе имаше муда вар-от да интервенира.ok de, ke smenat najverojatno, golot pak ke se ponisti, ama najverojatno ke moze da se povtori penalot, taka i treba, ama sega za sega praviloto e prilicno ednostavno, ako ima double kick, i se dade gol, golot e ponisten, kako sto bese slucajot vcera.
Tesko ti e da go prifatis ova i te sfakam, bolen poraz bese ona vcera, mnogu, i ne si objektivna, sto isto taka e razbirlivo, ali daleku od nekakva neregularnost imase vcera za vreme na penalite, samo strogo drzenje do postoeckite pravila. Iako, rekov i vcera, ako golot bese priznaen i ne se gledase istovo, retko koj ke se bunese i ke krevase galama.
ВАР користат 26 различни камери за да ја прегледуваат секоја сомнителна ситуација, така да не е ништо чудно толку брзо да донесат одлука.како од вар проценија во 10 секунди никој не знај.
И од толку камери му требаше на УЕФА 16 сати за да извадат соопштение со единственото видео кај што пак не можи човечко око да пресудиВАР користат 26 различни камери за да ја прегледуваат секоја сомнителна ситуација, така да не е ништо чудно толку брзо да донесат одлука.
Проценија на штета на противникот на Реал. Крај. Да беше ова случај на Мбапе никому ништо ќе беше. Јасно е како ден. И да беше признат голот не е гаранција дека Атлетико ќе победеше. Можеше и следниот после Љоренте да киксне и пак Реал да оди. Работата е таква што кадија те тужи, кадија те суди. Како што кажа еден член погоре, Реал се елиминира со газење. Направи им 3-4 разлика, па ни свети ВАР ќе им помогне тогаш. А ако имаш вакви ситуации секогаш Реал ќе биде заштитениот тим и никој не може да ме убеди во спротивното. За нив лекот е само Барса во финале и да ги помочаат со една петарда. Тркалото се врти, ни Реал нема да бидат вечни со финалињата и трофеите. Али засега, му се допаѓало тоа на некој или не, тие се во врвот.Нема промена на траекторијата на топката, ако имало контакт топката не би имала толку висок лет а и брзина на движење.
Како процениле овие од ВАР за толку кратко време е мистерија.
Остај , она се надева дека пак ќе шутираат пеналиОд кај го откопа ова, пошто е апсолутно неточно, ако мислиш на цитиранава твоја реченица:
Ова се однесува на: дали правилото треба да се разгледа и претрпи евентуални промени во иднина за вакви случаи како вчерашниот, воопшто не се мисли на тоа дали ВАР треба да ја менува или разгледува одлуката.
Реал се на таргет кај многумина ради годиниве уназад кога се протињаа и честопати среќно поминуваа во ЛШ за крај да станат шампиони, а згора на тоа имаа и некои спорни одлуки во нивна полза, ама она од вчера е апсолутно регуларно и според правила и прописи, џабе верглате и објаснувате. Тоа што ти или некој друг не е 100% убеден дали Алварез всушност ја допрел топката или таа отскокнала/се поместила самата е исто како за досуден минимален офсајд со ВАР да ти расправам дека не можеш 100% да ме убедиш дека линиите од ВАР се до милиметар прецизни и дека е запрена сликата до милисекунда пред играчот да го одигра додавањето, она што е јасно и е факт е дека Алварез се лизна, дека статичката нога му е залепена за топка и од неколку кадри се гледа дека топката се поместува пред да го упати ударот, кога ја гледаш ситуацијата од ВАР соба ова е прилично јасен случај и според правилата твоја должност е голот да го поништиш. И јас го мразам Реал, ама џабе барањето некаква неправда во случајов, кога истата ја немаше.