UEFA Champions League - Season 2024/25

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
13.040
Поени од реакции
31.232
Да си ја сечи раката ако не
Кога судеа пенал за Атлетико требаше овој изговор да го употребиме и ние тука "да ја исечи ногата Чуамени ако не" како бе не ни текнуваат вакви фори

Член од
5 март 2018
Мислења
17.830
Поени од реакции
20.555
Кога судеа пенал за Атлетико требаше овој изговор да го употребиме и ние тука "да ја исечи ногата Чуамени ако не" како бе не ни текнуваат вакви фори
Раката на Симеоне не му е во неприродна позиција и во ниту еден момент не спречува нафрлување од Винициус.
Ѓуптинот нема ни контрола врз шутот, на земја е и топката оди апсолутно никаде.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.261
Поени од реакции
68.935
По стоти пат, правилото е тоа, во случајот и после сите видеа се гледа кај што топката оди нагоре, никаде не се гледа од никој агол дека ја допира со ногата топката, претешко е за оценување оти од сите агли ногата на Алварез е до топката, и затоа голот требаше да биде признат
Вар е за да ги реши сите полемики, а тука сеуште нема јасно видео кај што се гледа дека ја зафати топката со копачката туку се се сведува на физика, теорија .
Како ова судиите го видоа во 10 секунди, а тука и после саати не можи да се процени со 100% сигурност ?
Па не е теорија, туку емпирија.

Oд 4-та минута натака, вели дека технологијата што се користи за полуавтоматскиот офсајд е употребена да се види дека Алварез ја допрел/удрил топката 2 пати. Се надевам дека ова ке ги реши сите дилеми дали ја удрил или не 2 пати. Женава е ФИФА експерт за фудбалски правила.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
968
Поени од реакции
3.194
Раката на Симеоне не му е во неприродна позиција и во ниту еден момент не спречува нафрлување од Винициус.
:icon_lol:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.830
Поени од реакции
20.555
Па не е теорија, туку емпирија.

Oд 4-та минута натака, вели дека технологијата што се користи за полуавтоматскиот офсајд е употребена да се види дека Алварез ја допрел/удрил топката 2 пати. Се надевам дека ова ке ги реши сите дилеми дали ја удрил или не 2 пати. Женава е ФИФА експерт за фудбалски правила.

Каква е таа технологија за полуавтоматски офсајд шо ќе докажи дека ја гибна топката ? Освен со сензор на топката не можи никако да се докажи, а сензор нема.
Не знам стварно не сум запознаена со овие работи а гледам дека има поделени мислења
Не ми е целта да барам оправдување за испаѓањето, требаше Атлетико и мораше во регуларен дел уште да ги реши а не да чекаат пенали, пеналите се лотарија, и се да беше регуларно, нема правила кој ќе оди понатаму.

Член од
16 март 2023
Мислења
28
Поени од реакции
79
Каква е таа технологија за полуавтоматски офсајд шо ќе докажи дека ја гибна топката ? Освен со сензор на топката не можи никако да се докажи, а сензор нема.
Не знам стварно не сум запознаена со овие работи а гледам дека има поделени мислења
Не ми е целта да барам оправдување за испаѓањето, требаше Атлетико и мораше во регуларен дел уште да ги реши а не да чекаат пенали, пеналите се лотарија, и се да беше регуларно, нема правила кој ќе оди понатаму.

Attachments

Член од
15 јануари 2020
Мислења
968
Поени од реакции
3.194
И од овој кадар и агол ако рече некој не се глеа е слеп.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.830
Поени од реакции
20.555
Темава е генг-бенг. 20 души на нејзе, а Чолисимо сама.:tvg:
Генг бенг ти само на телевизија имаш видено пријателе
Автоматски споено мислење:

И од овој кадар и агол ако рече некој не се глеа е слеп.
Од овој кадар баш ништо не се гледа, топката е веќе во воздух, над копачката, како можиш од ова видео да заклучиш дека има контакт жити се

S.L

Желба по титула :D
Член од
1 јули 2013
Мислења
2.076
Поени од реакции
1.492
Мислим дека е се чисто и јасно. Нема потреба да се збори понатаму. Дајте прогнози за 1/4.
Арсенал - Реал - Артета ќе има доста поголеми шанси да пројде со Реал одколку Чоло за наредни 15 години. Мислам дека Артета е спремен да извади 1:0/0:0 резултат. Многу реално сценарио и не би ме чудело да пројдат. Звучи луди и смешно, ама искрено мислам дека имаат шанса, може им се мали во проценти шансите, ама нема да ги отпишам.

Барса - Дортмунд - мислим дека Барса комотно ќе пројде. Ми нема некој квалитет Борусија.

Баерн - Интер - тука се надевам дека Интер ќе пројде. Процентуално веројатно Баерн е во предност, ама не можам да верувам дека Комапни е некој фактор у Баерн. Очигледно уште ме пецка голот од 30 метри против Лестер.:icon_mrgr:

ПСЖ - Астон Вила - не гледам свет кај што проаѓа Астон Вила.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
1.069
Поени од реакции
1.666
Дај бе помири се со поразот и немој да досаѓаш.

Чист пенал е тоа,неможе ко балерини да пафтаат со рацете и после да се вадите со глупи изговори.

Земи ручек праи , пладне фати..

Член од
5 март 2018
Мислења
17.830
Поени од реакции
20.555
Мислим дека е се чисто и јасно. Нема потреба да се збори понатаму. Дајте прогнози за 1/4.
Арсенал - Реал - Артета ќе има доста поголеми шанси да пројде со Реал одколку Чоло за наредни 15 години. Мислам дека Артета е спремен да извади 1:0/0:0 резултат. Многу реално сценарио и не би ме чудело да пројдат. Звучи луди и смешно, ама искрено мислам дека имаат шанса, може им се мали во проценти шансите, ама нема да ги отпишам.

Барса - Дортмунд - мислим дека Барса комотно ќе пројде. Ми нема некој квалитет Борусија.

Баерн - Интер - тука се надевам дека Интер ќе пројде. Процентуално веројатно Баерн е во предност, ама не можам да верувам дека Комапни е некој фактор у Баерн. Очигледно уште ме пецка голот од 30 метри против Лестер.:icon_mrgr:

Доста бе ти па, Артета ќе ги тепал Реал, со Мартинели и остали мекуши. Млекото мајчино ќе го повратат, плус реваншот е на нивни терен, нула шанси има Арсенал со Реал

Член од
17 јули 2024
Мислења
124
Поени од реакции
169

Артета ако не изненади, ќе изненади Лучо!

Kajgana Shop

На врв Bottom