UEFA Champions League - Season 2024/25

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Член од
5 март 2018
Мислења
17.842
Поени од реакции
20.607
Види у глобала и така и му треба на Атлетико со таа глупа тактика 'ај ќе го поплавиме теренот па нека се лизгаат техничарите од Реал додека играме бункер'. На крај таа карма им се удри од глава кога се излизга Алварез...
Да оти играчите на Атлетико со перки за нуркање играа, истиот терен е и за едните и за другите. Техничарите на Реал ги видов, еден шут на гол немаа цели 120 минути.
Автоматски споено мислење:

5 страни @cholismo плачеш по форуми. Помири се со фактот дека дадовте 1 гол и после истрачаа 11 души у одбрана како и последниве 15 години ко што праите не знам што поише сакаш. Цел фудбалски свет вика дека е коректно што е поништен пеналот , полу автоматизарана технологија е користена плус вар.
Не знам кој е цел фудбалски свет за тебе, кај мене по социјалните мрежи друго читам.

Член од
16 јануари 2025
Мислења
54
Поени од реакции
183
Да оти играчите на Атлетико со перки за нуркање играа, истиот терен е и за едните и за другите. Техничарите на Реал ги видов, еден шут на гол немаа цели 120 минути.

Не знам кој е цел фудбалски свет за тебе, кај мене по социјалните мрежи друго читам.
https://www.youtube.com/watch?v=flVvADo8fXs&ab_channel=CBSSportsGolazo

4:11 пушти и слушај објаснето од технички аспект!

9:26 ОБЛАК сам признавам дека Алварез ја допрел топката со 2 стапал

Поише од ова не знам што сакаш .. делузионал си апла излеа

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.505
Поени од реакции
7.903

Па што кур наредил Чоло да се поплави теренот? Очигледно тоа е нивна тактика...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
8.203
Досуден прекршок, неправилно изведување. Не може да му се даде повторно да шутира.

Глупости, ќе си ги исфрлевме поштено у следна серија, вака ќе ни квичат :D
Зошто тогаш при грешка на голманот кој одбранил пенал му се дава уште една шанса повторно да одбрани? По таа логика и тоа е досуден прекршок, неправилно истрчување на голманот и треба да се важи како да е постигнат гол.

Член од
18 јули 2012
Мислења
1.238
Поени од реакции
790
Па нема шмек, пред време знајш дека и да не му оди тука се судиите. Лани со Лајпциг, Баерн, секоја година има полемики кога игра Реал. Уште дома ми немаат влезено да ми украдат
Gluba spordba, Real M e gigant na ova naptrevuvanje , moze da debatirame do bez kraj , toa e to .
A za vcera glaven vinovnik e Simeone , go imase Real vo tanca , gol vo 1 min vo domasen teren .

Член од
5 март 2018
Мислења
17.842
Поени од реакции
20.607
Gluba spordba, Real M e gigant na ova naptrevuvanje , moze da debatirame do bez kraj , toa e to .
A za vcera glaven vinovnik e Simeone , go imase Real vo tanca , gol vo 1 min vo domasen teren .
Гигант секоја година со крадење, ако е гигант зошто увек се туркани од судии ?

Член од
14 април 2012
Мислења
33.274
Поени од реакции
68.994
Глупаво правило. Ете и да ја допрел со другата нога и да променила правец, што? Демек голманот точно знае каде ќе шутира играчот? Се фрла на интуиција, ако фати, фати. Не е како играчот да земал да игра со топката, па ја поместил со едната нога пред да шутне со другата. За мене, се додека топката не ја напуштила белата точка пред да биде упатен ударот, не гледам проблем.
А каде е границата колку може да игра/да ја допре со втората нога? Да ја допре, да си ја крене на волеј? Затоа и правилото е апсолутно.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.842
Поени од реакции
20.607
https://www.youtube.com/watch?v=flVvADo8fXs&ab_channel=CBSSportsGolazo

4:11 пушти и слушај објаснето од технички аспект!
Не кур ме замарај бе со ова технички аспект, ене ти видео кај што јасно се гледа допир со топката, се менува и движењето правилно поништен гол тука.
Она на Алварез ни со лупа не можиш да си видиш а не со голо око за 10 секунди
Дали ако Мбапе клизаше ќе го поништеа голот ? Одговорот го знајш и самиот.
Фактот дека прв пат вар поништува гол во ЛШ ти кажува доволно за ситуацијата. Ти кажаа за дешавка во ПЛ кај што се има слична ситуација десено и пеналот беше признат.

Член од
16 јануари 2025
Мислења
54
Поени од реакции
183
Не кур ме замарај бе со ова технички аспект, ене ти видео кај што јасно се гледа допир со топката, се менува и движењето правилно поништен гол тука.
Она на Алварез ни со лупа не можиш да си видиш а не со голо око за 10 секунди
Дали ако Мбапе клизаше ќе го поништеа голот ? Одговорот го знајш и самиот.
Фактот дека прв пат вар поништува гол во ЛШ ти кажува доволно за ситуацијата. Ти кажаа за дешавка во ПЛ кај што се има слична ситуација десено и пеналот беше признат.
Мерак ми е што ве пегламе секоја кампања у ЛШ за да немате мир и вака по форуми да мавате на тастатури пошо очигледно имаш проблем да ги согледаш фактите

Полу автоматизарана технологија + вар гледа
Облак сам признава дека е дупли допир

Што кур поише од ова сакаш?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.842
Поени од реакции
20.607
Мерак ми е што ве пегламе секоја кампања у ЛШ за да немате мир и вака по форуми да мавате на тастатури пошо очигледно имаш проблем да ги согледаш фактите

Полу автоматизарана технологија + вар гледа
Облак сам признава дека е дупли допир

Што кур поише од ова сакаш?
Дај ми видео од Облак кај шо го вели тоа.
Ни срам ни перде имате, образ ѓон
Вие после онаа кражба на Баерн кога се мававте по гради за оваа ситуација не се сомневаме. Мене би ми било срам да се радвам на ваква победа, ама вие си знајте.

Член од
16 јануари 2025
Мислења
54
Поени од реакции
183
Дај ми видео од Облак кај шо го вели тоа.
Ни срам ни перде имате, образ ѓон
Вие после онаа кражба на Баерн кога се мававте по гради за оваа ситуација не се сомневаме. Мене би ми било срам да се радвам на ваква победа, ама вие си знајте.
Имаш видео погоре пратено 9:26 пушти гледај/слушај

https://www.youtube.com/watch?v=flVvADo8fXs еве го пак 9 мин 26 секунда облак
4 мин и 11 секунда ти е техничката анализа

I believe them кажува сам за судиите

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.919
Поени од реакции
61.450
А каде е границата колку може да игра/да ја допре со втората нога? Да ја допре, да си ја крене на волеј? Затоа и правилото е апсолутно.
Ако ја крене на волеј тогаш топката ја напуштила белата точка, не?

Види, мене ми е јасно дека постои правило и дека истото е прекршено. Јас само викам дека ова е глупаво правило, како и многу други глупави правила во фудбалот. Нема никаква потреба од истото. Се работи за екстремно редок случај во кој ни самиот играч нема намера да направи нешто со кое би се стекнал со предност. Целата ситуација 9 од 10 пати ќе резултира со промашување на пеналот, а не со гол. Правилата постојат за да не се стекне предност со нефер игра. На пример офсајд (и ова отиде во екстреми после варот), или ѕидот да стои на 9 метри а не поблиску, или аут да се изведува со две раце итн... кој има потреба од вакво правило, ако топката ја допре малку другата нога, притоа без никаква намера, голот да биде поништен?

И зошто е толку строго правилото, кога имаш ситуации во игра кога играчот втрчува предвреме во 16 метри, па ударот се повторува. Зошто овде не би се повторил ударот?

Инаку во однос на Реал - Атлетико, секогаш сум за Реал, не е поентата мечот овде, туку правилото.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.274
Поени од реакции
68.994
Ако ја крене на волеј тогаш топката ја напуштила белата точка, не?

Види, мене ми е јасно дека постои правило и дека истото е прекршено. Јас само викам дека ова е глупаво правило, како и многу други глупави правила во фудбалот. Нема никаква потреба од истото. Се работи за екстремно редок случај во кој ни самиот играч нема намера да направи нешто со кое би се стекнал со предност. Целата ситуација 9 од 10 пати ќе резултира со промашување на пеналот, а не со гол. Правилата постојат за да не се стекне предност со нефер игра. На пример офсајд (и ова отиде во екстреми после варот), или ѕидот да стои на 9 метри а не поблиску, или аут да се изведува со две раце итн... кој има потреба од вакво правило, ако топката ја допре малку другата нога, притоа без никаква намера, голот да биде поништен?

И зошто е толку строго правилото, кога имаш ситуации во игра кога играчот втрчува предвреме во 16 метри, па ударот се повторува. Зошто овде не би се повторил ударот?

Инаку во однос на Реал - Атлетико, секогаш сум за Реал, не е поентата мечот овде, туку правилото.
Не може да бираш кога тоа правило ке биде применето. Еве, ти давам друг пример. Се затрчува некој како вол да шутне пенал, се лизга, ја удира топката со двете нозе, и го промашува голот. Треба да биде награден пак да шутира?

Eве, пример.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.919
Поени од реакции
61.450
Не може да бираш кога тоа правило ке биде применето. Еве, ти давам друг пример. Се затрчува некој како вол да шутне пенал, се лизга, ја удира топката со двете нозе, и го промашува голот. Треба да биде награден пак да шутира?

Eве, пример.

Не гледал проблем со ова. Правилото може да гласи просто: Ако играчот без намера (accidentally) ја допре топката со двете нозе, пеналот ќе биде изведен повторно, без разлика дали првиот удар резултирал со гол или не.

Што е проблемот?

Kajgana Shop

На врв Bottom