UEFA Champions League - Season 2024/25

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.975
Даваш гол во 1 минута против "најслабиот Реал" што си се соочил било кога и толку, чекаш пенали, а цел свет знае дека ќе испаднат во таков случај. Што да се рече, мизерен, мал, чоукерски клуб.

Реал е веќе полуфинале, англискиот Атлетико нема што да бара тука. Мислам само Барса може во двомеч да го исфрли Реал и ова не го мислам дека сум за Барса, така имам некое чувство :sneaky:
Од другите псж треба без проблеми да оди понатака, Барса е фаворит голем со Дортмунд, ама овие отепаните знаат да се повампират на вакви утакмици. Баерн-Интер е најтесен дуел, се е можно тука.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.535
Поени од реакции
20.059
Se igrat nad 16 meca do finale vo edna sezona ,15 tituli ,ama so kradenje bile bitno .
Во тие 16 меча ако не те поттурни судијата ќе испадниш и титула курац, ти нема логика муабетот.
До крај ќе ве цитирам за ова, нема да застанам, имам време на претек колку сакаш.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.078
Поени од реакции
68.108
Не гледал проблем со ова. Правилото може да гласи просто: Ако играчот без намера (accidentally) ја допре топката со двете нозе, пеналот ќе биде изведен повторно, без разлика дали првиот удар резултирал со гол или не.

Што е проблемот?
Не гледам зошто треба да му се "простува" на некој што се лизнал. Тие што шутираат пенали и така се во ненормална предност во поглед на голманите.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.503
Поени од реакции
5.256
Дај ми видео од Облак кај шо го вели тоа.
Ни срам ни перде имате, образ ѓон
Вие после онаа кражба на Баерн кога се мававте по гради за оваа ситуација не се сомневаме. Мене би ми било срам да се радвам на ваква победа, ама вие си знајте.
Ќе кажеш ли бе нешто за раката на Кореа или ќе продолжиш да бидеш субјективна како секогаш?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.535
Поени од реакции
20.059
Ќе кажеш ли бе нешто за раката на Кореа или ќе продолжиш да бидеш субјективна како секогаш?
Јас субјективна ?
Абе кога некогаш имате признато судиска грешка, да речите леле срамота шо ни досуди судијата. Единствено Ванче го имам прочитано да напиши такво нешто, друг никој, сите со главата во зид одите.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.503
Поени од реакции
5.256
Јас субјективна ?
Абе кога некогаш имате признато судиска грешка, да речите леле срамота шо ни досуди судијата. Единствено Ванче го имам прочитано да напиши такво нешто, друг никој, сите со главата во зид одите.

Пак не одговори , жалосно...
Продолжи да живееш во заблуда дека Атлетико заслужил со гол даден во прва минута , а после тоа играње пичкарски фудбал како и секогаш. Затоа никад нема да освојат ЛШ. Поише Барса ги поштувам кога ќе ги напунат Реал 5-0 , отколку гаден и пичкарски клуб како Атлетико. Топ се и шо земаа 2 првенства , можеш да си ги урамиш во дневна тие.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.720
Поени од реакции
88.834
I vie neutralnite ke uzivate gledajki gi dvata najkultni klubovi na svetot.:cool:
Сон на секое дете е во финалето да ги гледа двата најкултни тима во светот, Астон Вила и Борусија Дортмунд

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.978
Поени од реакции
15.556
Се виде дека Атлетико идеа на пенали, се позна по реакцијата на Чоло - се израдува кога судијата судеше крај на екстра времето.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.970
Поени од реакции
30.999
На мене не ми е јасно зошто голманот кога ќе направи грешка добива втора шанса да брани а играчот кој направил грешка при шутот едноставно му го поништуваат шутот и тоа е тоа.
Затоа што некој напишал такво правило и треба да се почитува, не е тоа македонски парламент па на кој му текне така го гази уставот...јбг судбината сакаше ова да се случи на јако дерби за да биде по болен пораз.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.702
Поени од реакции
59.718
Зошто тогаш при грешка на голманот кој одбранил пенал му се дава уште една шанса повторно да одбрани? По таа логика и тоа е досуден прекршок, неправилно истрчување на голманот и треба да се важи како да е постигнат гол.
Не бараме логика, гледаме правилник.
Не е ни прв ни последен поништен ради двоен контакт со топка. Ниеден не знам да бил поновен.

Али можеш да пуштиш предлог да се рачуна за гол топка што не ја поминала линијата.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.535
Поени од реакции
20.059
Затоа што некој напишал такво правило и треба да се почитува, не е тоа македонски парламент па на кој му текне така го гази уставот...јбг судбината сакаше ова да се случи на јако дерби за да биде по болен пораз.
По стоти пат, правилото е тоа, во случајот и после сите видеа се гледа кај што топката оди нагоре, никаде не се гледа од никој агол дека ја допира со ногата топката, претешко е за оценување оти од сите агли ногата на Алварез е до топката, и затоа голот требаше да биде признат
Вар е за да ги реши сите полемики, а тука сеуште нема јасно видео кај што се гледа дека ја зафати топката со копачката туку се се сведува на физика, теорија .
Како ова судиите го видоа во 10 секунди, а тука и после саати не можи да се процени со 100% сигурност ?

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.970
Поени од реакции
30.999
Јас субјективна ?
FB_IMG_1741819925059.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom