Ми се допаѓа концептов, симпатичен е, ама можеби и само поради тоа што играат екипи ко Жирона/Болоња/Вила...
Ама од друга страна мислам и без тоа, добро е направено и за големите и за помалите екипи, нешто како и во ЕП.
И нешто како и во ЕП... ептен многу натпревари.
Мора нешто да се смени за тоа. 8 натпревари па 1/16 финале на веќе напорни сезони со лига, куп и репрезентација? Катастрофа.
Ми делува ко добра шанса да ќе имаат сите екипи, сигурно ќе видиме помали екипи што ќе стигнат далеку, впрочем како и на ЕП што ете одлично си искористи ја шанса Велс и Северна Ирска на пример, така очекувам да има некој 1/4 финалист што вообичаено ваљда ни групи не би поминал.
Финансиски одлично за повеќево екипи, а дознав и наводно и други екипи ќе добијат пари т.е. пример ете пошто Ѕвезда влезе во ЛШ, УЕФА ќе даде пари на Српската федерација која треба да ги даде на екипите? Не знам ова дали е нов концепт или цело време бил тука, ама интересна работа како и да е.
Ама тоа дека матер ќе си ебат играчиве и екипите што немаат милион играчи дека ќе страдаат во лигата... тоа да, и мора да се најде алтернатива и да не се мисли 100% на маскимален профит со билион натпревари, бидејќи многу лесно може да се случи големиот број на мечеви да има и контра ефект.
Воедно, очекувам поселдното коло да биде покољ и да има милион промени од тоа кој е топ8, кој игра нокаут фаза, кој отпаѓа... би требало тоа да биде забавно и хаотично (ама добро хаотично, а не хаотично што излегува од тоа што ќе има повреди па јаки екипи ќе губат)
Лајк од мене, барем вака како идеја