UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Иначе од кај го извадија швабите овој Флик свака част. Мислев дека ќе е привремено решение додека најдат тренер ама изгази човекот, тотално ги препороди.
Флик со години беше правиот мастермајнд во германската репрезентација, на тактички план.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Абе сето тоа шо го пишиш има логика,само пак ќе спомнам...Барселона е клуб каде што притисокот е до небо,неможат да поднесат Реал да биди пред нив во првенството, а тоа што Реал освојуваше ЛШ овие уште толку ги попари па му се случи Рома и Ливерпул....не си дозволуваат тие такви ексурзии без титули и да прават тим со млади деца....сега дури можи да фршнат еден кош пари за нови играчи и ништо чудно да го земат Лаутаро...само ако го земат се надевам нашите ќе ги исцедат до коска.
Да имаше притисок ко што викаш ремонтот ќе беше направен после Рома.
Ве цитирам и двајцата во едно,
Џони брат колку и да си навикнат на успех нормално е твојот клуб да падне со квалитет и да се ребрендира. Генерациите се знае колку може да тераат. Не верувам дека кој било фан на барса Шадоу Волкер нека ме поправи, би се бунел сега Чави - Легенда огромна на клубот ако дојде и направи огромни промени и од ПЕПЕЛ го издигне клубот. Особено не Каталонците - т.е тие што и идат секоја недела на Камп Ноу. Лаутаро пак можат да го земат, млад е, не само него, и Ленгле еве да им остане, Упамекано или кој ти знам друг млад штопер да земат. Им треба комплет промена и тоа на сите им е јасно. А ние како фанови на Интер, клуб којшто од триплета стигна до тоа едвај Европа да види без никаков резултат треба да сфатиме дека со кубурење само кур по чело се добива. На сите им е јасно дека е боље 1-2 сезона да паднат во вода. И така и така оваа барса не личи на ништо. Од цел состав - старите играчи едино Меси ако остано при таков ребилд би бил корисен ради искуство а и тоа што е клубска легенда.

Како и да е, за жал барселона ја чекаат тешки неколку сезони.

Ако за нешто ми се прави мерак, е тоа што на 1:4 во прво полувреме, продолжија со истиот пресинг цела утакмица, не ги извади сите одма да ги одмара... Или па клупата им е толку јака па кој и да пуштеше ќе беше сеедно

Истово ќе им се деси и на Сити/Лион
Сити на пеп ? Потешко тоа малце. Не викам дека Баерн нема капацитет да ги победи или слично само да не се лажеме, ова Сити има капацитет да освои. Средниот ред на барселона не постоеше утакмицава, сити годинава ја има може најдобрата средина. Едино место кајшто се послаби е одбраната, ама сепак со нападот и особено средниот ред компензираат многу. Лион ако по некоја случајност игра против Баерн рачунај 8 нема да ја примат сигурно. Колку се гладни за трофеј има на 2-3:0 да почнат нозе да им кршат. Барса делуваше премногу млитаво, незаинтересирано, тотално надиграно без никаква идеа. Дури и Лион повеќе борба би покажал. И не, не викам дека Лион би го победил баерн, само кажувам дека повеќе би се борел. Многу повеќе би се борел. Таа утакмица би ја играл на црвени картони. :)
Да беа Реал Мадрид или Јувентус уште на 3-1 ќе застанеа и ќе губеа време.
Да беше Јуве имаше на 0:1 да застане и 3:1 да си го попие на крај. :D

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Ова е убаво, особено кога се работи за Барселона. Се заебаваме, мемиња, чуда.
Ама иначе, ваквото понижување и клоцање мртов коњ, нималку не е спортски и ферплеј.

Јувентус би застанал, зошто Жабарите си го почитуваат тоа непишано правило. Многумина им забележуваа на Аталанта сезонава за полнењето до врв. Паметам еднаш Удине го демолираше со седум парчиња Палермо и буквално цела јавност во Италија ги критикуваше. Потоа се извинуваше тренерот, немале таква намера.
Јас сум да се наполнат до врв...да можат 20 гола да му стегнат....нема тука сентименталност во професионализмот и во бизнисот...или ќе ги уништиш или ќе те уништат...тие Барселона да не ги жалеа екипите случајно кога редовно по 5-6 парчиња му чукаа кога беа најсилни....Челзи шо не се сожали со Астон Вила или не се сеќавам кој беше кога последно коло во 2010 требаше да победат за титула?..му требаше утакмицата и ги прегазија..тоа е фудбал.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Ама иначе, ваквото понижување и клоцање мртов коњ, нималку не е спортски и ферплеј.

Јувентус би застанал, зошто Жабарите си го почитуваат тоа непишано правило. Многумина им забележуваа на Аталанта сезонава за полнењето до врв. Паметам еднаш Удине го демолираше со седум парчиња Палермо и буквално цела јавност во Италија ги критикуваше. Потоа се извинуваше тренерот, немале таква намера.
Глупости. Дај ако не нека почнат Барса со 3гола предност за да биде фер.

Едно е да искочиш против петолигаш до најак состав и да им лупнеш 10 комада, како што прави Сити. Тоа е немање ферплеј.
Додека друго е кога играш против противник од ист калибар. Колку повеќе гола толку повеќе ќе ти се плашат другите од тебе и плус ќе си кренеш самодоверба.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
На крај Кутињо испадна класа, асистенција и два гола и дури се извинуваше, покрај сите неправди што му ги направија. Свака част мајсторе, треба да си ненормален да се вратиш во оваа Барса.
Џабе не е платен 160 мил

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.482
Поени од реакции
4.647

Ако играат јак против слаб тим, не сум за понижување, доста им се 4-5 парчиња и одмарај ги играчите.

Ама вака јак против јак (на хартија), ривали, дерби утакмица... Пуни ги до крај, без респект, да се каат што искочиле на терен..

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846

Едно е да искочиш против петолигаш до најак состав и да им лупнеш 10 комада, како што прави Сити. Тоа е немање ферплеј.
Па и на таквите да му лупниш 10 гола не е лошо, ем си билдаш самодоверба, ем другите мали екипи ќе ти се плашат и нема да помислат да земат бод против тебе...бидејќи ако те начекаат слаб ќе те добијат...треба така по 10 гола да му чукаат за следниот пат кога ќе се сретнат да му се тресат нозете,

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

Додека друго е кога играш против противник од ист калибар. Колку повеќе гола толку повеќе ќе ти се плашат другите од тебе и плус ќе си кренеш самодоверба.
И тоа од Сити е, особено. Дека до петтиот гол, немаше светот да знае колку е силен Баерн, па мораше да брои до осум? Мислам, циникот во мене игра салса во моментов, ама се разбираме.

@Трибиани

Со Виган, да. Осум парчиња, не ми се допаѓаше и тогаш тоа. Застани на пет и уживај. Во ред, на опонент како вечерашниов за кого знаеш дека би ти го направил истото, ајде. Генерално (апропо муабетот дека Италијанците ќе се повлечеле), мене ми смета.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.347
Поени од реакции
19.811
Ако играат јак против слаб тим, не сум за понижување, доста им се 4-5 парчиња и одмарај ги играчите.

Ама вака јак против јак (на хартија), ривали, дерби утакмица... Пуни ги до крај, без респект, да се каат што искочиле на терен..
Поготово после оние клошарски изјави на Видал, Гризман и Сетиен.
Малце им беа 8 10-ка требаше

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.609
Поени од реакции
8.295
Ако стварно дојде Чави како што планираат, мислам дека ќе ги построи сите таму.Си има таква енергија и строгост човекот, права мудоња ми личи, мислам дека сите на клоци ќе ги собере.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.601
Поени од реакции
13.967
И тоа од Сити е, особено. Дека до петтиот гол, немаше светот да знае колку е силен Баерн, па мораше да брои до осум? Мислам, циникот во мене игра салса во моментов, ама се разбираме.

@Трибиани

Со Виган, да. Осум парчиња, не ми се допаѓаше и тогаш тоа. Застани на пет и уживај. Во ред, на опонент како вечерашниов за кого знаеш дека би ти го направил истото, ајде. Генерално (апропо муабетот дека Италијанците ќе се повлечеле), мене ми смета.
Фудбалот е забава пред се, освен за нас тешки заразеници што сме и сфаќаме многу лично, и треба да се игра до крај, не се платени за да спијат на терен.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618

Не другар, Јувентус и генерално жабарите а и многу други екипи би застанале на 1 гол разлика и би калкулирале. Баерн да застанеше на 1:2 можеше комотно ПСЖ да им се деси.
Башка, забораваш на Барса - Псж утакмицата 6:1 ? Е затоа се гази до крај. Нема тука ферплејови куров ми. Играш за шампион на европа а не против последниот на табела во последно коло од лига. Со сите сили па пуни ги. Псж 2 гола у 3-4 мин им ги стегна и Ќао Журим. Барса на псж у 96та ако не се лажам им стегна гол од прекин на средина на терен со нафрлена топка. А ете, Псж нели 4:0 си тепаа дома. Прост пример ти давам, да можеа или да тргнеа со сите сили до крај и да даеа уше 2-3 гола таа утакмица барса ќе моеше само да се поздрави со нив и да искочи со младинци. Вака со 6 гола ги уништија и отидоа даље. Баерн оваа утакмица си изгазија поштено, едноставно не оставија барселона да се освести и да им врати - да се врати во игра. Така и се игра фудбал. И Баерн си знаат дека немаат СРЕДИНА за да држат топка 30тина минути. Подобро нападни си и полни мрежа.

Криво ми е само ради Штеген. Не заслужи ваква дамка на кариера.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.347
Поени од реакции
19.811
Ако стварно дојде Чави како што планираат, мислам дека ќе ги построи сите таму.Си има таква енергија и строгост човекот, права мудоња ми личи, мислам дека сите на клоци ќе ги собере.
Како го процени Чави како мудоња :)
Меси наводно рекол ако немс некоја промена во клубот нема да го продолжи договорот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom