- Член од
- 26 јануари 2009
- Мислења
- 7.633
- Поени од реакции
- 6.444
Иначе од кај го извадија швабите овој Флик свака част. Мислев дека ќе е привремено решение додека најдат тренер ама изгази човекот, тотално ги препороди.
Флик со години беше правиот мастермајнд во германската репрезентација, на тактички план.Иначе од кај го извадија швабите овој Флик свака част. Мислев дека ќе е привремено решение додека најдат тренер ама изгази човекот, тотално ги препороди.
Абе сето тоа шо го пишиш има логика,само пак ќе спомнам...Барселона е клуб каде што притисокот е до небо,неможат да поднесат Реал да биди пред нив во првенството, а тоа што Реал освојуваше ЛШ овие уште толку ги попари па му се случи Рома и Ливерпул....не си дозволуваат тие такви ексурзии без титули и да прават тим со млади деца....сега дури можи да фршнат еден кош пари за нови играчи и ништо чудно да го земат Лаутаро...само ако го земат се надевам нашите ќе ги исцедат до коска.
Ве цитирам и двајцата во едно,Да имаше притисок ко што викаш ремонтот ќе беше направен после Рома.
Сити на пеп ? Потешко тоа малце. Не викам дека Баерн нема капацитет да ги победи или слично само да не се лажеме, ова Сити има капацитет да освои. Средниот ред на барселона не постоеше утакмицава, сити годинава ја има може најдобрата средина. Едино место кајшто се послаби е одбраната, ама сепак со нападот и особено средниот ред компензираат многу. Лион ако по некоја случајност игра против Баерн рачунај 8 нема да ја примат сигурно. Колку се гладни за трофеј има на 2-3:0 да почнат нозе да им кршат. Барса делуваше премногу млитаво, незаинтересирано, тотално надиграно без никаква идеа. Дури и Лион повеќе борба би покажал. И не, не викам дека Лион би го победил баерн, само кажувам дека повеќе би се борел. Многу повеќе би се борел. Таа утакмица би ја играл на црвени картони.Ако за нешто ми се прави мерак, е тоа што на 1:4 во прво полувреме, продолжија со истиот пресинг цела утакмица, не ги извади сите одма да ги одмара... Или па клупата им е толку јака па кој и да пуштеше ќе беше сеедно
Истово ќе им се деси и на Сити/Лион
Да беше Јуве имаше на 0:1 да застане и 3:1 да си го попие на крај.Да беа Реал Мадрид или Јувентус уште на 3-1 ќе застанеа и ќе губеа време.
Јас сум да се наполнат до врв...да можат 20 гола да му стегнат....нема тука сентименталност во професионализмот и во бизнисот...или ќе ги уништиш или ќе те уништат...тие Барселона да не ги жалеа екипите случајно кога редовно по 5-6 парчиња му чукаа кога беа најсилни....Челзи шо не се сожали со Астон Вила или не се сеќавам кој беше кога последно коло во 2010 требаше да победат за титула?..му требаше утакмицата и ги прегазија..тоа е фудбал.Ова е убаво, особено кога се работи за Барселона. Се заебаваме, мемиња, чуда.
Ама иначе, ваквото понижување и клоцање мртов коњ, нималку не е спортски и ферплеј.
Јувентус би застанал, зошто Жабарите си го почитуваат тоа непишано правило. Многумина им забележуваа на Аталанта сезонава за полнењето до врв. Паметам еднаш Удине го демолираше со седум парчиња Палермо и буквално цела јавност во Италија ги критикуваше. Потоа се извинуваше тренерот, немале таква намера.
Глупости. Дај ако не нека почнат Барса со 3гола предност за да биде фер.Ова е убаво, особено кога се работи за Барселона. Се заебаваме, мемиња, чуда.
Ама иначе, ваквото понижување и клоцање мртов коњ, нималку не е спортски и ферплеј.
Јувентус би застанал, зошто Жабарите си го почитуваат тоа непишано правило. Многумина им забележуваа на Аталанта сезонава за полнењето до врв. Паметам еднаш Удине го демолираше со седум парчиња Палермо и буквално цела јавност во Италија ги критикуваше. Потоа се извинуваше тренерот, немале таква намера.
Џабе не е платен 160 милНа крај Кутињо испадна класа, асистенција и два гола и дури се извинуваше, покрај сите неправди што му ги направија. Свака част мајсторе, треба да си ненормален да се вратиш во оваа Барса.
Ако играат јак против слаб тим, не сум за понижување, доста им се 4-5 парчиња и одмарај ги играчите.Ова е убаво, особено кога се работи за Барселона. Се заебаваме, мемиња, чуда.
Па и на таквите да му лупниш 10 гола не е лошо, ем си билдаш самодоверба, ем другите мали екипи ќе ти се плашат и нема да помислат да земат бод против тебе...бидејќи ако те начекаат слаб ќе те добијат...треба така по 10 гола да му чукаат за следниот пат кога ќе се сретнат да му се тресат нозете,Глупости. Дај ако не нека почнат Барса со 3гола предност за да биде фер.
Едно е да искочиш против петолигаш до најак состав и да им лупнеш 10 комада, како што прави Сити. Тоа е немање ферплеј.
И тоа од Сити е, особено. Дека до петтиот гол, немаше светот да знае колку е силен Баерн, па мораше да брои до осум? Мислам, циникот во мене игра салса во моментов, ама се разбираме.Глупости. Дај ако не нека почнат Барса со 3гола предност за да биде фер.
Едно е да искочиш против петолигаш до најак состав и да им лупнеш 10 комада, како што прави Сити. Тоа е немање ферплеј.
Додека друго е кога играш против противник од ист калибар. Колку повеќе гола толку повеќе ќе ти се плашат другите од тебе и плус ќе си кренеш самодоверба.
Поготово после оние клошарски изјави на Видал, Гризман и Сетиен.Ако играат јак против слаб тим, не сум за понижување, доста им се 4-5 парчиња и одмарај ги играчите.
Ама вака јак против јак (на хартија), ривали, дерби утакмица... Пуни ги до крај, без респект, да се каат што искочиле на терен..
Фудбалот е забава пред се, освен за нас тешки заразеници што сме и сфаќаме многу лично, и треба да се игра до крај, не се платени за да спијат на терен.И тоа од Сити е, особено. Дека до петтиот гол, немаше светот да знае колку е силен Баерн, па мораше да брои до осум? Мислам, циникот во мене игра салса во моментов, ама се разбираме.
@Трибиани
Со Виган, да. Осум парчиња, не ми се допаѓаше и тогаш тоа. Застани на пет и уживај. Во ред, на опонент како вечерашниов за кого знаеш дека би ти го направил истото, ајде. Генерално (апропо муабетот дека Италијанците ќе се повлечеле), мене ми смета.
Не другар, Јувентус и генерално жабарите а и многу други екипи би застанале на 1 гол разлика и би калкулирале. Баерн да застанеше на 1:2 можеше комотно ПСЖ да им се деси.Ова е убаво, особено кога се работи за Барселона. Се заебаваме, мемиња, чуда.
Како го процени Чави како мудоњаАко стварно дојде Чави како што планираат, мислам дека ќе ги построи сите таму.Си има таква енергија и строгост човекот, права мудоња ми личи, мислам дека сите на клоци ќе ги собере.