- Член од
- 29 јуни 2018
- Мислења
- 3.573
- Поени од реакции
- 5.618
Мислам дека доста играчи им се од младинска школа, или земени многу млади, баш Поулсен кажуваше у едно интервју од самиот почеток е у Лајпзиг, не ми текнува сеа од која година, као младинец и еве сеа као прв шпиц во полуфинале. Не даваат големи плати, не трошат на звезди туку си зимаат младо и си го разигруваат. Баш симпатична екипа се, доста млада исто така. Ќе ми биде мило и во Финале да влезат. Далеку се од пластика, Баерн во една сезона потроши повеќе од Лајпзиг од формирање до сеа.Баш Лајпциг се пример за куртон клуб.
Неколку сезони Ред Бул се обидуваа да влезат во некој германски клуб и да го преименуваат. Кога се обидоа да влезат во Сашен Лајпциг (или како и да се чита), имаше протести против преземањето, иако клубот беше стота лига, пред распад. Не успеаа да влезат ни во Сент Паули, ни во Минхен 1860, ни Фортуна Дизелдорф, сите обиди завршуваа со протести од фановите на клубовите. Нив не им беше идејата да спонзорираат некој клуб, туку целос о да му сменат име, да му сменат историја, а да ја добијат само лиценцата за настап за да не почнат од стота лига.
На крај купија некои гревови од 5та лига.
Клуб без никаква историја и традиција, брзо напредува благодарение на кеш. Има ли поголем пример за пластичен клуб? Да, не трошат ко арапиве, ама немањето историја е тоа што ги прави непопуларни во цела Германија.
п.с. немам многу против нив, мило ми е што влегоа во полуфинале, особено што го минаа Атлетико![]()
Колку ми е само глупо коа ќе каже некој немале историја и слично, па мме 2009 се формирани, што историја да имаат. За 11 години постоење без да фрлаат тешки милиони направија тим што игра во Полуфинале, со шанси за Финале во ЛШ. Што повеќе да бараме од тим што постои 11 години. Уште полнолетсво немаат славено
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)