UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Баш Лајпциг се пример за куртон клуб.
Неколку сезони Ред Бул се обидуваа да влезат во некој германски клуб и да го преименуваат. Кога се обидоа да влезат во Сашен Лајпциг (или како и да се чита), имаше протести против преземањето, иако клубот беше стота лига, пред распад. Не успеаа да влезат ни во Сент Паули, ни во Минхен 1860, ни Фортуна Дизелдорф, сите обиди завршуваа со протести од фановите на клубовите. Нив не им беше идејата да спонзорираат некој клуб, туку целос о да му сменат име, да му сменат историја, а да ја добијат само лиценцата за настап за да не почнат од стота лига.
На крај купија некои гревови од 5та лига.
Клуб без никаква историја и традиција, брзо напредува благодарение на кеш. Има ли поголем пример за пластичен клуб? Да, не трошат ко арапиве, ама немањето историја е тоа што ги прави непопуларни во цела Германија.
п.с. немам многу против нив, мило ми е што влегоа во полуфинале, особено што го минаа Атлетико :D
Мислам дека доста играчи им се од младинска школа, или земени многу млади, баш Поулсен кажуваше у едно интервју од самиот почеток е у Лајпзиг, не ми текнува сеа од која година, као младинец и еве сеа као прв шпиц во полуфинале. Не даваат големи плати, не трошат на звезди туку си зимаат младо и си го разигруваат. Баш симпатична екипа се, доста млада исто така. Ќе ми биде мило и во Финале да влезат. Далеку се од пластика, Баерн во една сезона потроши повеќе од Лајпзиг од формирање до сеа.

Колку ми е само глупо коа ќе каже некој немале историја и слично, па мме 2009 се формирани, што историја да имаат. За 11 години постоење без да фрлаат тешки милиони направија тим што игра во Полуфинале, со шанси за Финале во ЛШ. Што повеќе да бараме од тим што постои 11 години. Уште полнолетсво немаат славено :D Кој сака нека ги мрази, факт е дека се најмладиот клуб во историјата на ЛШ што стигнал у полуфинале, тек ако освојат аууу... Кој ќе ги чита тука фановите на Баерн... :D

Член од
5 март 2018
Мислења
17.177
Поени од реакции
19.568
Како е Клоп крив кога Ливерпул водеше 2-0 и одма после тоа згреши Адријан и се падна во вода?
Немој да го кривиш само Адријан за голот, шо к..р правеа Ван Дајк и Гомез кога Љоренте си се намести на шут.
Двата гола идентични.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.804
Поени од реакции
12.189
Џабе сте мажи, немате мадиња да признаете пораз кога ќе ви изгуби тимот, де на среќа, де судијата е крив, ветерот, тревата не беше убо искосена.
За разлика од вас јас не се кријам кога ќе не исплеска некоја екипа поштено, како вечерва Лајпциг.
Навивачите на Ливерпул ( секоја чест за исклучоците) 5 месеци после утакмицата уште трауми имаат, денеска едвај чекаа да се деси сценариото за да можат да јадат ла...а тука, небаре ќе ги вратат нив во полуфинале. :)
Не збеснувај, пиво ќе ти купам ајде. Цела гајба :pipi:
Жал ми е и за тебе. Никогаш нема ЛШ да освоите

Член од
5 март 2018
Мислења
17.177
Поени од реакции
19.568
Не збеснувај, пиво ќе ти купам ајде. Цела гајба :pipi:
Жал ми е и за тебе. Никогаш нема ЛШ да освоите
Имаме време млади сме, вие 20 и кусур чекавте за ПЛ, надежта последна умира :backa:

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Баш Лајпциг се пример за куртон клуб.
Неколку сезони Ред Бул се обидуваа да влезат во некој германски клуб и да го преименуваат. Кога се обидоа да влезат во Сашен Лајпциг (или како и да се чита), имаше протести против преземањето, иако клубот беше стота лига, пред распад. Не успеаа да влезат ни во Сент Паули, ни во Минхен 1860, ни Фортуна Дизелдорф, сите обиди завршуваа со протести од фановите на клубовите. Нив не им беше идејата да спонзорираат некој клуб, туку целос о да му сменат име, да му сменат историја, а да ја добијат само лиценцата за настап за да не почнат од стота лига.
На крај купија некои гревови од 5та лига.
Клуб без никаква историја и традиција, брзо напредува благодарение на кеш. Има ли поголем пример за пластичен клуб? Да, не трошат ко арапиве, ама немањето историја е тоа што ги прави непопуларни во цела Германија.
п.с. немам многу против нив, мило ми е што влегоа во полуфинале, особено што го минаа Атлетико :D
Малце сурово е за секој нов формиран клуб да се нарекува пластичен. Човек да не може да формира нов клуб, само тие што си биле пред 50год и толку, другото се смета за грев.

Едина грешка за што треба да се мразат е тоа што го сменија името, ама па така прават во сите спортови. И ако не им смета на тие што навиваат за Лајпциг тогаш голема работа ако смениле. Не знам што толку се потресуваат другите навивачи за нешто што не ги поврзува.

Друга работа баш добро треба да гледаат во овој клуб зошто за неколку години успеа да промовираат бајги млади играчи.

H

HoT _iCe

Гостин
Абе види, има и такви како @Ilumious, да се разбереш ко човек :)
Остави гу Фросита ти, она ти е ендемски вид :D

И Стефи срце мое си е добра, малkо е нервозна сга, видиш џапа се, агресивна е, вечер ќе летив пердуви у кревет, продужите да гу провоцирате.
@cholismo Твои мане су за мене врлина љубов, продужи да ги нервираш :D

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Како е Клоп крив кога Ливерпул водеше 2-0 и одма после тоа згреши Адријан и се падна во вода?
брат ја клоп го кривам што не застана на топка пул. На 1:0 во продолженија продолжија со тоа јако темпо. Требаше малце да смират, особено до кога направија 2-1. Јас не знам кој му прави анализа на клоп ама ти 5 контри у второ полувреме му ги напраи атлетико, 3 шута у рамки на гол имаа, ти да дадеш гас во 92 минута а треба да играш уште 30 е глупо. Секој друг нормален клуб ќе земеше да калкулира, полека до гол, да не остава простор, до толку ги измори играчите што веќе почнаа и да грешат. Да, Пул немаше среќа, само Клоп лошо ја изводе утакмицата после второ полувреме. Едноставно имаше резултат за на Пенали, можеше да смири малце игра и да чека шанса, и така Атлетико немаше да припари до гол да не им оставеа толкав простор Пул. Таму ја гледам грешката. Гледаш дека од 46та минута ти пробуваат со контри ти уште толку ги замараш играчите,а за 1 примен гол ти требаат 2 дадени за да идеш даље јер јбг гол во гости нели. Со такво темпо, секоја чест за момците, машки издржаа се до примениот гол. Нити во Адриан нити во Ван Дајк/Гомес не глеам грешка до толку, едноставно толку им беше и на нив душата. Луѓе се сепак. :)

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Џабе сте мажи, немате мадиња да признаете пораз кога ќе ви изгуби тимот, де на среќа, де судијата е крив, ветерот, тревата не беше убо искосена.
За разлика од вас јас не се кријам кога ќе не исплеска некоја екипа поштено, како вечерва Лајпциг.
Навивачите на Ливерпул ( секоја чест за исклучоците) 5 месеци после утакмицата уште трауми имаат, денеска едвај чекаа да се деси сценариото за да можат да јадат ла...а тука, небаре ќе ги вратат нив во полуфинале. :)
Па многу нормално дека сега ќе се насладуваат кога ти за таа победа успеа форумот да го бутнеш и 5 месеци послем тоа да ја спомнуваш таа победа во секоја прилика.

Јас што не ги сакам баш Ливерпул ми е мило што изгубивте баш заради тоа, а верувам и сите останати на форумов.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
Тоа е другар победнички менталитет, такви се Германците во секоја можна сфера во животот и затоа се најсилна Европска и нација и држава..затоа први го вратија фудбалот после пандемијата, и ќе ја вратат публиката....

Можеби звучам типично балкански(машини се њемците хехе)..ама стварно е така...

Не само навивачите наа Баерн..и другите германски екипи ,тренери ,играчи даваат слични изјави...никогаш нема да се понижат и никогаш нема да изостанат од стилот кој го практикуваат..висок пресинг и максимално офанзивно односно се оди на гол повеќе.
Победнички?

Помрзлив народ од Германците нема единствена конкуренција му се Американците.

Арогантни суштества се а глупи ко к*р. Умреа тие Германци со Хитлер заедно.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.177
Поени од реакции
19.568
Па многу нормално дека сега ќе се насладуваат кога ти за таа победа успеа форумот да го бутнеш и 5 месеци послем тоа да ја спомнуваш таа победа во секоја прилика.

Јас што не ги сакам баш Ливерпул ми е мило што изгубивте баш заради тоа, а верувам и сите останати на форумов.
Еј, седи бе.
Јас му се качив на гла оти уште незавршена утакмицата го паднаа форумот тука, кога заводија 2:0 во делириум беа, после следеше ладен туш.
Претходно имаше прогнози како Атлетико немале ни промил шанса против семоќниот Ливерпул.
Ако ме читаше претходно ќе знајш дека јас од самиот старт го респектирав и Ливерпул и Лајпциг.
Во ниту еден момент не се залетав со такви муабети.
Ако мислиш на коментарите со Роземберг и не знам кој беше таму дека ќе ја освоиме титулата, тие беа чамче муабети, шала нормално, не дека како фан немав надеж за ЛШ, како и секој еден фан нормално.
Автоматски споено мислење:

OFFICIAL: Despite costing Atletico Madrid €70m, Thomas Lemar has finished the 19/20 season without registering a single goal or assist.

Лемар заборавивме дека постои.
Лемар можи да се прогласи за најголем флоп во историјата на фудбалот.
70 милиони еј, чистачот во Атлетико има поголем удел во клубот :)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.177
Поени од реакции
19.568
Не се залетвајте многу на Псж има нешто зошто се Лајпциг во полуфинале.
Денеска колку шо изиграа Атлетико очајно е нивна заслуга, од прва до последна минута ги издоминираа на теренот.
Псж со онаа умрена средина ако излези и против Лајпциг ќе сврши работа.
За разлика од Аталанта кои назад се беда и примаат голови како луди, Лајпциг се коска во дефанзива.
Плус и Нагелсман го имаат на клупа, одличен тренер, 33 години човече секоја чест :bravobe:

Член од
14 април 2012
Мислења
32.906
Поени од реакции
67.565
Мислам дека и тој си сакаше да почне со тренинзи со Челзи порано. Да имало желба од негова страна, не верувам дека од Челзи ќе му правеле проблем
Mислам дека немаше ни најмала теорија дека ке му дозволеа од Челси да игра уште неколку натпревари на Вернер, ако веќе паднал договор за трансфер. Ги вадат играчите од состав на пријателски меч кога се договараат за трансфери. Компетитивна утакмица на највисоко ниво? Би било премногу наивно.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Mислам дека немаше ни најмала теорија дека ке му дозволеа од Челси да игра уште неколку натпревари на Вернер, ако веќе паднал договор за трансфер. Ги вадат играчите од состав на пријателски меч кога се договараат за трансфери. Компетитивна утакмица на највисоко ниво? Би било премногу наивно.
и нема зашто да се окривуваат ни вернер ни челзи во случајов. Еден лош клизач и фрлени пари у вода. Своето во Лајпциг си го заврши Вернер денот коа се договори трансферот. Сега подобро е да се спрема за следна сезона, да се уигрува во тимот, таму му е иднината. Иако според мене згреши што си отиде воопшто од Лајпциг ама тоа е друг муабет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom