UEFA Champions League 2015/2016

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Секогаш истиот муабет послем пораз, не игравме со сите сили, оваа утакмица не ни беше важна. Да не беше важна утакмицава, Пеп немаше да скока покрај аут линија за џабе или пак Баерн немаше толку да се отвори послем примениот гол. Уште еден пораз на Алијанс од Арсенал и послем вие ќе бидете тие што ќе стравуват за пролаз. Не плачете само, земете честитајте им победа, заслужено ве тепаа.
Баерн нема да стравува за пролаз ни под разно,и да изгубат од Арсенал на Алианц(шо нема теорија во оваа ситуација) пак ќе му го истурат мозокот на грците и хрватите и ќе бидат прво место..а Арсенал ќе треба да се тегнат со Олимпиакос на гости бидејќи во секоја можна комбинација ќе му треба победа таму ако Олимпиакос го шлапни Загреб дома...сега ме разбираш?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Тоа се обидувам да му нацртам,Баерн Минхен посекако ќе биди прв и ќе се пласира во 1/8 финале па затоа натпреварот немаше никакво резултатско значење за нив,а за Арсенал ова денес беше едно од 4 финалиња шо следат
Никој од нас тука не вика дека сега ќе освоиме ЛШ. Ако пратиш добро освен што се радува на стварно убава и значајна победа, сеуште сме свесни дека далеку е завршена работата во групната фаза, така да не гледам причина зошто да се омаловажува победата на Арсенал.

Ама ако со некое чудо тепаме и во Михен, е тек тогаш ќе видиме колку не му се значајни бодовите на Баерн, има хаос да биде групата.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ај објасни ми како го примија вториот гол. :)
Факт е дека Баерн МИнхен не играа ништо за нивни стандарт а што е најтрагично не ни се обидуваа да постигнат гол а важат за најефикасна екипа во Европа моментално..ниту имаа идеа па ни желба да нападнат,се некако јалово,стерилно и тотално конфузно...сигурен си ако му требаше на Баерн утакмицата дека ќе гледавме иста слика?

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.862
Поени од реакции
10.231
многу мозоци имаат за истурање овие Баерн што им попуштаат на сите

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ама ако со некое чудо тепаме и во Михен, е тек тогаш ќе видиме колку не му се значајни бодовите на Баерн, има хаос да биде групата.
Во овој момент не му беа значајни бидејќи ионака имаат лесни натпревари до крајот и ве пречекуваат вас на Алианц..за вас овој натпревар беше финале и то е то

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.411
Поени од реакции
26.410
Секогаш истиот муабет послем пораз, не игравме со сите сили, оваа утакмица не ни беше важна......и послем вие ќе бидете тие што ќе стравуват за пролаз. Не плачете само, земете честитајте им победа, заслужено ве тепаа.
А ниту еден фан на Баерн не пишал

Член од
7 септември 2014
Мислења
3.430
Поени од реакции
2.113
Нормално дека Баерн ке бидат први во групата то на сите ни е јасно, исто така јасно ни е дека овај натпревар не му беше толку важен на Баерн колку шо им беше на Арсенал, на Арсенал им гори под нозе и мораше овај натпревар да го добијат по секоја цел, ама дека то дека Баерн ако сакале ке го добиеле овај натпревар мало морген, поготово сега кога и Олимпијакос има 6 поени, ова е ЛШ се е отворено тука до самиот крај без разлика дали си Баерн или Реал или некојси тим од успич, не се сигурно ојдени 1/8 финале Баерн па одсега да калкулира и да им пушта натпревар на Арсенал, баш на Баерн поќе му одговара Арсенал да испадни од овие групи една 'поголема риба' помалце во ЛШ.
Да не му било гајле на Пеп немаше да излези со сите првотимци на терен, ке играше од почеток со Кимиџ и Рафиња, заслужена победа на Арсенал и вака треба да играат до крај ЛШ а не да се какат со екипи ко Динамо Загреб. Оти да бидиме реални Арсенал моментално како шо е во форма можи да се натпреварува со секој од топ екипите и да победи.
Не ми е арно мене изгледа еден реферат напишав зедов за Арсенал да се бунам овде :D

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Прво кажи ми колку годинки имаш и на што го гледаше првото полувреме, па ке продолжиме со дискусијава.
Ти нема крај на препотентноста зад која ти се крие искомплексираноста. Кај мене си на игнор дека со тебе дискусија не се води.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.968
Поени од реакции
67.760
Солидно изигра, детето има 20 години, си има дефанзивни недостатоци кои ги надокнадува со неверојатната брзина и посветеност, играше против крилен играч кој е во страшна форма во моментов. Дармијан го сопмнав оти исто си игра добро, но тоа што не знаеше главата кај му е едно полувреме не значи дека нема да го биде како играч, исто и за Белерин важи.
Никој никаде не кажа дека нема да го биде.
Не ми одговори, какво му беше првото полувреме, според тебе?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Тоа е човечка психологија,и ти кога имаше предност во било кој спорт се отпушташ и не делуваш 100% заангажирано па колку сакаш биди професионалец,ова не е детски муабет ова е реалноста во современиот професионален фудбал кој го гледаме сите ние..
Денес цел град ги убедував дека Арсенал нема да изгуби иако сите беа убедени поради квалитетот на Баерн Минхен,сепак тука се работи за големи пари и самиот пристап на екипа како Баерн Минхен која делуваше стерилно и безидејно го кажува своето...

Тој натпревар со овој небо и земја,и тогаш Баерн играше полабаво поради огромната предност ама сепак се работеше за нокаут фаза а ова делуваше на ревијален пријатеслки дуел без никакви стартови,жар и картони..едноставно натрпеварот немаше никакво значење за Баерн..не знам како да ви го објаснам ова
Зборуваме за професионалци кои заработуваат милиони месечно да шутираат топка наоколу, ако им е кажано да играат 100 посто, ќе играат па макар и против Цементарница играле.
На Баерн се гледа дека им фали Геце, ама не беа толку лоши колку што Арсенал се бранеа одлично и дисциплинирано. Тоа што спротивниот тим не ти дозволува да играш како што сакаш не значи дека не ти се игра. Пеп беше надигран и тоа е тоа. Истово го гледаме редовно со Пеповиот Баерн во нокаут фази, мене лично воопшто не ми се допаѓаат неговите тактики.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.152
Поени од реакции
8.123
Да не брзаме, ќе си кажи утакмицата на Алијанс кој со колку сили играл денес.
Баерн нема да стравува за пролаз ни под разно,и да изгубат од Арсенал на Алианц(шо нема теорија во оваа ситуација) пак ќе му го истурат мозокот на грците и хрватите и ќе бидат прво место..а Арсенал ќе треба да се тегнат со Олимпиакос на гости бидејќи во секоја можна комбинација ќе му треба победа таму ако Олимпиакос го шлапни Загреб дома...сега ме разбираш?
Ако изгуби Баерн на Алијанц, а Арсенал ги добие и другите две, прв е Арсенал.
Многу некако се истреска дека не играле максимум. Драпај си куро ми е тој муабет, неспоредлива е германската бош лига со лежење кај по му дава по 2-3 голови со квалитетна Англиска екипа. Впрочем мое мислење е дека оваа утакмица му е доказ на навивачите на Баерн и дека се не е баш така зелено кај нив. Секогаш се не оди, се случува и мртва утакмица на Левандовски и Милер и кикс на Нојер.
Како шо напишав погоре, се ќе се докажи на Алијанц и ќе видиме кој бил во право. :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Која комфорност на табела бре? Баерн и Олимпијакос имаат по 6 бода, а Арсенал и Динамо по 3. Мислиш дека ова е фифа или фудбал менаџер, па Пеп си има речено: " Ај оваа ќе му попуштам ама на Алијанц ќе ја исклучувам партијата дури не ги победам". Мислиш екипа како Баерн и менаџер како Пеп ќе препуштат на случајност и ќе влезат опуштени во ваков меч? Па Пеп клоци му мава на играчите на Баерн на тренинг кога ќе згрешат еден ебан пас. Аман со овој македонски менталитет. Арсенал победи оти беше подобар противник и готово.
Баерн Минхен на домашен терен ги пречеква Арсенал и Олимпиакос а сигурно ќе извади барем 4 бодови од овие два натпревари,плус победа во Загреб ете ти 13 бодчиња доволни за прво место..а Арсенал што ќе извади?..следува гостување на Алианц,дома со Загреб и на гости во Атина кај Олимпиакос кој веројатно ќе има 9 бода следното коло?..ти свесен си шо споредваш?

Kajgana Shop

На врв Bottom