UEFA Champions League 2010-2011

Кој ќе ја освои Лигата на Шампионите?

• Вкупно гласачи
    171
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
А реал преку кој играат или преку сите играчи дури и публиката ја играат? Барселона се знае од авион се гледа дека преку иниеста и чави се игра, се виде меси на светското колку е перфектен колку голој даде итн... Манчестер да во право си слаб состав има ама има ТАКТИКА , Нојер како шо гледаш е во ТОП форма нема шо тука да кажуваш оослаб бил итн...
kako ne vi zdosadi istoto pa istoto na sekoe :tapp:

Iniesta ne igra denes pa ne sum tolku siguren za pobeda na Barca, i nereseno nema da bidi losho.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.548
Поени од реакции
22.467
Играм и јас сони, ок е ;)

Ама фергусон ќе го освои ова финале, без навреда до сите фанови.
А зошто? Бидејќи цел свет го потценува Манчестер Јунајтед, а не се свесни каков голем клуб е.
Фергусон го направи уште поголем, а Мурињо ќе видиме што ќе направи после него.
Поздрав ;)))
What? Кој може да го потцени Ман Јунајтед? Сум кажал и пак ќе кажам: Во Англија неможам конечно и целосно да се определам која екипа ми е најмила, ги сакам и Ливерпул и Тотенхем, ми се допаѓа и Арсенал(во првиот дел од сезоната, се разбира), меѓутоа секогаш Манчестер Јунајтед за мене бил синоним за најсилен англиски фудбалски клуб. Во последната деценија, во било кој момент, Јунајтер бил во топ3 екипи според мене, па затоа трето место во Европа е најниската точка каде што може да се смести Јунајтед во било кој момент, ден, месец, сезона... од последната деценија.
Дури и за мене, навивач на Барселона, Јунајтед е симбол за храброст, големина, клуб за кој неговите навивачи никогаш не треба да се плашат, барем додека Фергусон е на клупата. Во последните 5-6 сезони(можеби и повеќе) Манчестер секогаш бил еден од фаворитите за освојување на ЛШ според кладилниците(бидејќи не постои вистински фаворит во ЛШ, за некое си мерило се земаат кладилниците).
Години наназад за мене Јунајтед секогаш бил втор најдобар клуб во Европа(ова не е провокација, Барселона се разбира дека секогаш ми е на прво место. Кога би ме прашале, кој е најсилен, најмоќен фудбалски клуб, а притоа да не треба да ја спомнам Барселона, тогаш без сомнение би рекол Манчестер Јунајтед).
Така да, не верувам дека има некој што го потценува Манчестер.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Видете јас воопшто не ве потценувам.мислам дека имате многу добра екипа не за џабе сте победници во Англија.Но мислам дека немата ИГРА со кој можете да се носите со Барселона и Реал ..

Незнам дали е само мој впечаток но така мислам.....
Значи од сеа се гледа убавата игра за око или играта за победа?

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Значи од сеа се гледа убавата игра за око или играта за победа?
Прекина да глеаш Бандини и сга некој експерт во фудбал стана.

Никаде не напиша тој УБАВА игра.
Со кој и да се падне Манчестер во финале нема да бидат фаворити.
Манчестер е силен тим, секогаш е во топ 3 како што напиша некој погоре, ама првите 2 места во моментот се на Барса/Реал.
Манчестер ја има најсилната одбрана од сите 4 екипи во полуфиналето.
Само будала може да потцени тим што има ги у одбрана има двајцата најдобри дефанзивци според мене (Видич и Фердинанд)

Член од
30 мај 2010
Мислења
213
Поени од реакции
11
Барса/Реал. bla bla
Колку ми се интересни фановите на другите клубови.Ги правите Барса/Реал непобедливи а другите клубови послаби со тоа што има слаби поединци на теренот.Точно,ние немаме веке Роналдовци,Иниести и Месиња ама имаме играчи кои го оставаат срцето на терен.Можеби немаме звучни имиња но имаме игра.Не играат имињата туку фудбалерите.По што вие фудбалски стручњаци ги ставате Реал и Барселона на првите две места?Баш ме интересира одговорот!
Некои фанови односно фудбаслки стручњаци предвидуваа многу работи за иднината на Јунајтед по заминувањето на Кристиано Роналдо и Карлос Тевез а Фергусон купи Валенсија и Овен,и се исмејуваа и предвидуваа пропаст на Јунајтед,борење за 4то место ама гес уат?тоа не се случи.Се бори клубот секоја сезона за титули.
Сега пак се случува да предвидува некој овде дека Барса/Реал ке го надигра Јунајтед.Чекајте бе,не го потценувајте противникот,зошто тогаш највеке знае да изненади.

M

Mario Gómez

Гостин
:pos2::pos2::pos2::pos2:
Ноер подобар од Касиљас........дај пратете го во Реал на Барса уште пред 1вото коло ќе им ја даваат титулата:helou:
И полека и бејл го правеа најдобар играч па човекот после вртелешката шо му ја даде на Мајкон го снема, така да полека, џабе само волку голем притисок му се прави на човекот.
Зошто вака без веза збориш?

Кога ги споредуваме Нојер и Касиљас никој не ја успорува страшната кариера на Икер и кога викаме дека се на исто ниво не викаме дека Нојер на 24 години постигнал колку што постигнал Икер и Ван Дер Сар. Но ако си ја прател кариерата на Нојер ќе знајш дека никогаш немал голем пад од форма и тоа што го прикажа на светското и сезонава секако е на нивото на Касиљас и Ван Дер Сар, а можно е да се каже дека е најдобар моментално, ако ги земаш оглед интервенции на натпревар и асистенциите кои ги има. Не треба да се занемари фактот дека Нојер цела кариера играл зад слабата одбрана на Шалке и просечната одбрана на Германската репрезентација. Во вистинско светло, значи најјак се покажа кога играше за младата репрезентација на Германија кога освои ЕП, тогаш пред него имаше многу добра одбрана и на тоа првенство, ако си го прател а верувам дека само 5-6 пати си го гледам Нојер, ќе знајш дека беше одличен и прими 1 или 2 гола само на цел турнир. Со оглед дека голман нема шо да се навикне на нови соиграчи, очекувам и сигурен сум дека Нојер во добра екипа ќе се покаже и ќе стане најдобар голман на светов. Пошто вака не се споредуваат, Нојер вчера одбрани 10 топки, ВДС една.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
се надевам ќе има фер судење вечер, што тешко ќе биде под ваков притисок уште од сега се створа
со среќа и на двете екипи :smir:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Џабе се расправате..никој не е како легендарниот Јенс мадерфакер Леман:)

--- надополнето ---

:vozbud:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Јака дискусија ..Оххххх боже...Кој е појак Нојер или Касиљас:kesa:

Ајдеееее Ноер одиграл една утакмица ии сега Нојер е Господ...А тоа дека Нојер 3 години брани вака одете на некој друг продавајте му, не на мене, ова е нешто посебно но дека вака брани 3 ггодини:uvo:..нема шанси
А тоа за споредба со Икер..
Абе класата е вечна а формата моментална...
И тоа е тоа што ги дели Легендите од Добрите..Икер вака брани 8 години а Нојер(без никаков андерестимејд)уште почнува

А тоа дека Шпанските навивачи ммногу летата..Со 100% право летат..
Манчестер ги гледав вчера и апсолутно не изиграа.Со таа игра да играат со било кој без разлика дали Реал и Барса нема до топката да се доближат...

Целата игра на Манчестер се базира на Руни и неговата игра мегу редови.Тоа Мурињо или Пеп никогаш нема да го дозволат..
1.Затоа што ке имаат посед на топка
2.Руни секогаш ке има играч на вратот
Не е тоа тоа ..Кога играше Роналдо или Гигс крило-во неговите најдобри денови (во Манчестер) по крилните позиции имаше пенетрација еден на еден..
Сега Фергусон игра со Парк и Валенсија кои примарно имаат задача да покриваат назад а напред се тежок просек..
Таа играа против Реал или Барса ке нема никаков ефект.
Парк и Валенсија тежок просек за напад? Брат аман бе, дај погледај неколку меча на Јунајтед сезонава или на Валенсија прошлата сезона па ќе ти стане јасно.

--- надополнето ---

П.С. Ако сте го гледале Манчестер сезонава, ќе сфатите дека сите одат во напад и секој може да даде гол. Кога Евра имаше вчера шанса да даде гол и кога Видиќ во лигата даде гол со нога (знаете дека со глава шутира), се е јасно понатаму.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Парк и Валенсија тежок просек за напад? Брат аман бе, дај погледај неколку меча на Јунајтед сезонава или на Валенсија прошлата сезона па ќе ти стане јасно.

--- надополнето ---

П.С. Ако сте го гледале Манчестер сезонава, ќе сфатите дека сите одат во напад и секој може да даде гол. Кога Евра имаше вчера шанса со глава да даде гол и кога Видиќ во лигата даде гол со нога (знаете дека со глава шутира), се е јасно понатаму.
изгледа нема слушнато за Англиска лига само шпанско и тоа две екипи големите БАРСА и РЕАЛ!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
изгледа нема слушнато за Англиска лига само шпанско и тоа две екипи големите БАРСА и РЕАЛ!
Кој за што сака нека има слушано, ама вака и на Интер му правеа лани па видовме што се случи. Па и еден Шалке дури од годинава е сведок дека не увек убер богатите со помпа поминуваат лесно.

Ама битно Ферги и докажува на Европа со наводно најслабиот тим што го имал има шанса за дабл.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас мислам дека оваа темава за тоа колку е квалитетен Манчестер е излишна од сите коментари и нема потреба да се продолжи дискусијава бидејќи ние тука во фоурмот не сме некој фактор за да кажуваме колку е квалитетен Манчестер Јунајтед бидејќи има поголеми стручњаци кој се занимаваат со тоа и плус оваа екипа ќе игра во финалето на 28 мај на Вембли што значи и тоа како не демантира сите ние што мислиме дека овој манчестер е меѓунајслабите екипи кои ги водел Фергусон низ годините...

Член од
11 април 2010
Мислења
348
Поени од реакции
8
Види сега....
Валенсија и Парк се тежок просек за Роналдо, Меси, Иниеста, Ди Марија, Гигс(на времето) па и Озил и Педро ако сакаш стави го...
Јас ти правам споредби помегу најдобрите..Затоа што и вие сметате дека Јунајтед е најдобар и треба да се споредува со најдобриите..
Не можеш да ме убедиш дека Парк и Валенсија се поливалентни играчи...
Парк и Валенсија се едносмерни играчи кои имаат многу поголеми дефанзивни способности отколку офанзивни.но сето тоа се покрива со НАДЧОВЕЧКИ тркачки способности кои ги поседуваат и двајцата...

не се секирај не следам само Шпанска Лига..

И ова последно од мене на ова тема.
Сметам дека Манчестер е совршено балансиран тим кој нема идивидуалци и остава 110% на теренот.Исто така сметам дека Манчестер не може да се носи со Барселона и Мадрид и тоа е МОЕ мислење
Толку од мене.....

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Манчестер е силен тим, секогаш е во топ 3 како што напиша некој погоре, ама првите 2 места во моментот се на Барса/Реал.
Кажи ми ти на мене, по кој основ првите две места се за Барса и Реал? Тоа што имаат скапи играчи и поединци во тимот? Јас како што знам колективноста е пред индивидуалноста... Дај просветли ме

Kajgana Shop

На врв Bottom