Играм и јас сони, ок е
Ама фергусон ќе го освои ова финале, без навреда до сите фанови.
А зошто?
Бидејќи цел свет го потценува Манчестер Јунајтед, а не се свесни каков голем клуб е.
Фергусон го направи уште поголем, а Мурињо ќе видиме што ќе направи после него.
Поздрав
))
What? Кој може да го потцени Ман Јунајтед? Сум кажал и пак ќе кажам: Во Англија неможам конечно и целосно да се определам која екипа ми е најмила, ги сакам и Ливерпул и Тотенхем, ми се допаѓа и Арсенал(во првиот дел од сезоната, се разбира), меѓутоа секогаш Манчестер Јунајтед за мене бил синоним за најсилен англиски фудбалски клуб. Во последната деценија, во било кој момент, Јунајтер бил во топ3 екипи според мене, па затоа трето место во Европа е најниската точка каде што може да се смести Јунајтед во било кој момент, ден, месец, сезона... од последната деценија.
Дури и за мене, навивач на Барселона, Јунајтед е симбол за храброст, големина, клуб за кој неговите навивачи никогаш не треба да се плашат, барем додека Фергусон е на клупата. Во последните 5-6 сезони(можеби и повеќе) Манчестер секогаш бил еден од фаворитите за освојување на ЛШ според кладилниците(бидејќи не постои вистински фаворит во ЛШ, за некое си мерило се земаат кладилниците).
Години наназад за мене Јунајтед секогаш бил втор најдобар клуб во Европа(ова не е провокација, Барселона се разбира дека секогаш ми е на прво место. Кога би ме прашале, кој е најсилен, најмоќен фудбалски клуб, а притоа да не треба да ја спомнам Барселона, тогаш без сомнение би рекол Манчестер Јунајтед).
Така да, не верувам дека има некој што го потценува Манчестер.