UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.661
Поени од реакции
59.595
Реал е превише потценет во дуелот со Баерн а вистинската слика е дека Баерн има ептен минимална предност, нијанса. А тоа е Анчелоти. Едноставно типот не е создаден за големи натпревари и не знае да ги игра, во него гледам најголем проблем во Реал Мадрид, во секој друг аспект екипата на Реал е подобра и поопасна од овај пимплачки Баерн на Пеп. Ама Карло Бос е можеби и најлошото тренерско решение за овие дуели затоа што сеуште игра фудбал од 90ти со ни нијанса на промена од тогашната игра на Милан. Предвидлив е како селски буквар, и сетете се само што му се деси на Челзи против Интер кога Мурињо на Стемфорд не ни даде да мрднеме од половина, а таа сезона на Челзи беше во која Челзи ги собори сите рекорди на постигнати голови во Англија.
*Бензема

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Многу го форсирате Атлетико да не бидне нешто многу посериозно и обратно :icon_lol:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Атлетико го потпишале таквиот договор и успут им рекле: "Дај не заебавајте, ако се паднеме некогаш едни против други, ќе ви дадеме 3 милиони по утакмица. Оти нели, глупо би било за без пари да игра човекот против вас."

Се шпекулира дури и дека Челси пробале да ја одбијат оваа понуда, но Атлетико биле упорни.
Челзи си ги кажале условите, на Атлетико им одговарале. А сега се дигна узбуна. Ама ај, само баш ме интересира дали истово ќе се случуваше доколку друг клуб беше во прашање или се ќе си пројдеше без никаква галама. Мене не ми прави никаква разлика дали ќе игра Куртоа или не.
А ако УЕФА си зима за право да се меша во договорот и да го поништува, да го поништат цел договор и нека си се врати Куртоа во Челзи уште денес :)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.533
Поени од реакции
29.059
То, ќе можам сега неколку недели да се расправам со сите што викаа дека Челзи ако се падне со Атлетико дека ќе отпадне.

Задоволен од ждребот за Челзи, задоволен што ќе фаќам сеир, и секако Хајл Баерн да влезе во финале.
За да ги исплескаме за суперкупот на Европа. Финале Мурињо - Пеп :vozbud::drk:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Чекајте, озбилно му замерате на Челзи за клаузулата во договорот? Па тој услов, играчот да не може да игра против својот матичен тим, го има во 2/3 од договорите за позајмица. Тука добро е и што има можност со плаќање да има право на настап играчот, во поголемиот дел од договорите клаузулата е дефинитивна.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Следен чекор УЕФА да каже, еј ви текнува кога Јунајтед и Реал се договорија за Роналдо ? Е па овие у вторникот без Роналдо пак влегоа во 1/2 финале другиве се мачат без него се поништува договорот и се враќа Роналдо во Манчестер. Симс лиџит.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Глуп си или не разбираш англиски? Ти напиша дека Чави кажал како биле подобри од Атлетико. Ај те молам преведи во кој дел од неговата изјава тој го кажа тоа?
“We have to watch the game again, but we had four or five chances that we normally finish. I think the team was brave and deserved to tie and play extra time.”
“We’ve played good games and we could have scored goals in both legs, the tie got away from us because we didn’t take advantage of our chances. I congratulate Atlético Madrid.”
Ти си глуп изгледа. Не треба баш таа реченица да ја има за да сфатиш што сака да каже. Ама ајде, терај си работа.

Иначе според мене Баерн е голем фаворит (освен ако не му дојде на Карло памет па конечно да смени нешто во тактиката).
Другата утакмица, ептен неизвесно и не може у никој случај да се бара фаворит.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.680
Поени од реакции
14.561
Р\во секој друг аспект екипата на Реал е подобра и поопасна од овај пимплачки Баерн на Пеп.
Во кој аспект??? Карвахал, Коентрао, Алонсо, Иљараменди? Абе размислете пред да стиснете Испрати мислење

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Челзи си ги кажале условите, на Атлетико им одговарале. А сега се дигна узбуна. Ама ај, само баш ме интересира дали истово ќе се случуваше доколку друг клуб беше во прашање или се ќе си пројдеше без никаква галама. Мене не ми прави никаква разлика дали ќе игра Куртоа или не.
А ако УЕФА си зима за право да се меша во договорот и да го поништува, да го поништат цел договор и нека си се врати Куртоа во Челзи уште денес :)
Јас чисто искоментирав за тоа што ти рече дека Челси не испаднале цигани во случајов заради тоа што им барале 3 милиони, туку Атлетико испаднале цигани ради тоа што го прифатиле договорот. 3 милиони пер меч... па до душа многу ќе му сменат на русинот.

П.С. Тоа таму цитираното, грешка сум направил во бришењето. Требаше да биде ставено и "Атлетико го потпишале таквиот договор."

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.680
Поени од реакции
14.561
Каде е дното?

Икер > Ноер
Карвахал = Лам
Пепе > Данте
Рамос > Боатенг

Марсело < Алаба
Ди Марија > Мартинез
Алонсо > Швајни
Модриќ > Крос
Бејл > Робен

Роналдо > Рибери
Бензема < Манџукиќ

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Јас чисто искоментирав за тоа што ти рече дека Челси не испаднале цигани во случајов заради тоа што им барале 3 милиони, туку Атлетико испаднале цигани ради тоа што го прифатиле договорот. 3 милиони пер меч... па до душа многу ќе му сменат на русинот.

П.С. Тоа таму цитираното, грешка сум направил во бришењето. Требаше да биде ставено и "Атлетико го потпишале таквиот договор."
Абе не дека ќе му сменат, ама ете како што пиша @ElNinho посебно во Англија се практикува позајмен играч да не смее да игра против својот клуб. А ние дури и опција да игра сме им дале и пак криви на крај :D

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Dragonsky се залетал,мислиш Челзи освоија више,готово...Уште типови за кладење кажува.Полека бе директоре...Дека и Суперкупот така го освоивте,многу ќе ви се фати...И без слики од Дрогба и пеналот коа ќе реплицираш,не се мачи за џабе..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom