Paranoik
내 ♡, ∞.
- Член од
- 10 август 2008
- Мислења
- 1.873
- Поени од реакции
- 451
Фала на просветлението. -_-Twilight New Moon Eclipse Breaking Dawn Midnight Sun
5 дела се
Фала на просветлението. -_-Twilight New Moon Eclipse Breaking Dawn Midnight Sun
5 дела се
Нема проблем само глеам некој мислат дека се 4 па да пообјаснам :smir:Фала на просветлението. -_-
Twilight New Moon Eclipse Breaking Dawn Midnight Sun1. Twilight
2.New Moon
3.Eclipse
4.Breaking Dawn
toa ti se cetirite knigi od Stephenie Meyer.
Mislam deka mozes od nekade da gi naracas na angliski, no neznam dali seuste ima na makedonski prevod
go gledav filmot i mislam deka e sladok (da gi trgneme moite posebni custva i mislenja za vampiri ). prikaznata ne e nesto voodusevuvacka, no dosta dobri elementi ima filmot.
Петтата не е довршена и легално објавена.Филмот е супер :helou: На кој не му се свига негов проблем lee::icon_cool:icon_cool
Нема проблем само глеам некој мислат дека се 4 па да пообјаснам :smir:
A da ne znae nekoj koga ke izleze vtoriot del od filmot?
Петтата книга [од очите на Едвард, that is], не е завршена и е нелегално објавена, не од страна на Стефение.20 Ноември излегува..
Дајте линк ако ја има петта книга некаде на нет??
Затоа што сега слушнав дека 5 биле....
Петтата книга [од очите на Едвард, that is], не е завршена и е нелегално објавена, не од страна на Стефение.
И во едно интервју таа изјасни дека сега ќе и се посвети на фамилијата, во иднина ќе ја доврши.
Но, ако сакаш, ќе ти ја пратам делумната верзија по ПП. :smir:
баш во периодот кога си го напишал ова ги прочитав сите 5 книги заедно со последната,недовршена...Ги најдов на интернет некој ги ставил пред да излезат во Македонија...Секако на англиски...И долго време после тоа бев излудена по книгиве...Дури и ме натераа да читам )Filmot mi se svigase.. Sea idat na red knigite! Dali nekoj gi procital?
Inace Bella vo filmot bese stvarno mnogu ubava... :kesa:
се согласувам дека книгите се поубави! секогаш е така...!Knigive se prekrasniii!!! Glava nemozev da krenam od niv,bez spienje me ostavija...ama vredeshe
Ke im preporacam na tie sto ne gi citale,prvo da gi procitaat pa da go gledaat filmot,zatoa sto knigata e daaaaleku poubava od filmot (kako i sekogas neli).
Pozdrav do site fanovi na Stephenie Meyer!
петтата е истата приказна како и првата раскажувана од страна на едвард...ама дааалеку поинтересни ми беа оние неколку поглавја во петтата кога ќе ги споредам со тие од првата...Прати ми ја чисто ме интересира што продолжение ќе е, затоа што со Брејкинг Дон мислам дека има некаков крај...
Ако сакаш на македонски, ќе почекаш.За кратко ( мислам во ноември ) Искача и New Moon ..
А за книгите и за филмот , имам само една од книгите (првата) прочитано а првиот дел е супер Омилен ми е Едвард Кулен
Дали некој може да ми каже каде можам да ги најдам другите три дела
На интернет ги имаш како торенти сите 5 дела.За кратко ( мислам во ноември ) Искача и New Moon ..
А за книгите и за филмот , имам само една од книгите (првата) прочитано а првиот дел е супер Омилен ми е Едвард Кулен
Дали некој може да ми каже каде можам да ги најдам другите три дела и дали можам петиот дел да го најдам на интернет ?
Вториот дел од сагата Самрак „Млада месечина“ е преведен на македонски јазик! Наскоро очекувајте го во продажба!
„Проклетство,” промрморев јас кога работ од хартијата ми го пресече прстот. Го извлеков за да ја проверам повредата. Една капка крв протекуваше низ ситната исекотина.
Одеднаш, сè се случи многу брзо.
„Не!” извика Едвард... Збунета и зашеметена, го тргнав погледот од светло црвената крв која течеше од мојата рака и ги забележав разгорените очи на шесте, сега грабливи вампири.
За Бела Свон постои само едно нешто поважно од самиот живот — Едвард Кален. Но, тоа што таа е вљубена во вампир претставува многу поголема опасност отколку што самата таа мисли. Едвард веœе еднаш ја спаси од еден опасен вампир, но сега како што нивната смела врска почнува да се заканува на сè што им е важно и што им значи, тие сфаœаат дека нивните проблеми допрва почнуваат . . .
Страствен, фасцинантен и длабоко трогателен, романот Млада месечина, продолжението на Самрак, неодоливо ги комбинира романсата и напнатпста со натприродниот пресврт.
Извор: http://kniga.com.mk/default.aspx?pArtID=533