Twilight

Член од
11 ноември 2008
Мислења
47
Поени од реакции
2
Dan znajt nekoj dali planiret da gi prevedvet na makedonski drugine deloj..?

Член од
7 јуни 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Тwilight закон

јас ја имам првата книга на македонски и сакам да кажам дека е многу убава и поживописна..Фимот го имам глеано и мн ми се свиѓа(освен некои залутани долги тишини на пример на часот по биологија па на бела вентилаторот и ја однесе косата) али стварно е топ филмот јас се заразив со нив буквално...ги обожавам иако требаше и другите ликови да дојдат до поголем израз...сега го гледав трејлерот за new moon и мислам дека ќе биде бомба следната година

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.885
Поени од реакции
20.532
Мене ми се допадна, во секој случај по убави се книгите нормално дека неможе се на платно да се стави, и плус тоа мене тема вампири ми е ептен омилена така да ова баш ми беше интересно поинакво, место на сонце да се чади и да го снемува, вака дијаманти, доста добра замисла да ги замени грозотиите или кога се гледат во огледало место костури гнаси вака нормална појава, интересно интересно ми го завзеде вниманието...

оптимиСКА

..heart shaped box..
Член од
24 април 2008
Мислења
57
Поени од реакции
4
ММм ја прочитав првата книга...неможам да кажам дека е досадна ама на моменти ми е патетична. Премногуу изјавување љубовв и романтични сцени... Океј, стварно е интересна ама не е толку посебна за толкава популарност.
А филмот не ми се свиѓа.

The-writer-girl

d Girl with d Pink Scarf
Член од
15 јуни 2009
Мислења
10
Поени од реакции
1
Прво. Никогаш не мислев дека некоја книга толку ќе ме заинтересира, до тој степен да како луда го барам филмот у 10 саат навечер да го гледам...
Второ. Книгата е прекрасна,преубава, со премногу емоции, страст, љубов, едноставно прекрасна... би ја читала милион и еден пат и пак би ми била најубава...
Трето. Филмот е неверојатно добар, иако фали некоја искра повеќе меѓу Едвард и Бела, повеќе љубов... бакнежи итн...:pipi:
Четврто. Стварно не знам кај го нашле Роберт Патинсон да одговара толку многу, мммммммммммммммм... го обожавам... така прекрасно се вклопуваат... срцкиииииииииииии најубавииииииииииии... ги сакам мнооооооооогу :back:
Петто. Многу читам во последно време за нив и многу се израдував кога слушнав дека конечно почнале да излагаат во приватен живот. Иако многу ми беше криво кога на МТВ наградите, кога ја добија наградата за најубав бакнеж на филмското платно, Кристен го одбегна бакнежот на Роберт со изговор дека му била лута, и многу сакав да го чујам одговорот на прашањето ,,Кој е посекси Роберт Патинсон или Зак Ефрон?, кога Кристен одби да одговори на париското интервју иако Роберт инсистираше да одговори

П.С. Едвај чекам новиот дел да биде готовввввввввввв :pipi:

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
го гледав филмот и многу ми се допаѓа......необична љубов....сеа планирам книгите да ги читам, сите 4 на англиски! па ќе видиме!

Член од
24 јуни 2009
Мислења
38
Поени од реакции
4
книгите ги има на нет, но на англиски. Филмот ми се допадна, не беше лош, имало и полоши од овој. :smir: Сега чекам New Moon да излезе, а во меѓувреме ја читам New Moon но на англиски... Книгите дефинитивно се лесни за читање и можеби е поинтересно да се прочитаат книгите, но сепак филмот ми даде една слика за да можам понатаму да си ги читам другите делови онака опуштено. :pipi:

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Како што рече Вештица, еве еден страшен доказ за тоа како дебело се печали на пубертетлии.
Според мене, а и безброј други луѓе над 16 год., книгите се катастрофа, ликовите апсолутно иритираат (освен ако некој не е во потрага по нов идол после Miley Cyrus), и целта на сета пародија е добра заработка преку заебавање со неостварените фантазии за мрачност и мистерија на младите генерации.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
книгата ми е мноху убава а исто и Бела
сакам да бидам како едвард

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
ЈАс ќе почнам втората да ја преведувам :) само многу е мака и ме мрзи :) и плус кога ќе е преведена што потоа ?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Заштитете ги дождовните шуми не ја купувајте книгава!

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
ЈАс ќе почнам втората да ја преведувам :) само многу е мака и ме мрзи :) и плус кога ќе е преведена што потоа ?
Tреба да ги откупиш правата за да ја преведиш и објавиш. :)

M

marsovka

Гостин
ајде една кратка рецензија
Бидеќи ги имам прочитано сите 4 книги на англиски(замисли сум знаела англиски)

Книгите се ....
Клише до клише
happy ending
бескрајна љубов
fucking evil empire called volltruri
тешки жртви дн дрн јариња
Едноставно човека да се утепа од смеење
Пази молим ти се која тинејџерка со хормони кои и вриштат при толку понуди она ќе одбере тип со кој две години ќе нема секс и ќе чека свадбаат да дојде?wtf?
Па и одозгора ќе се жртвува за него ќе и биде криво зошто го повредува,чекај тинејџерите мислат?!Луѓето воопшто имаат толку длабоки размислување цело време ?!
Чекај вампирите светат на сонце?!wtf?!

една работа морам да и признаам на авторкава со толку многу клишеа во книгата сепак те тера да ја читаш ,oпишувањето начинот на пишување иако знаеш дека се клишеа сепак сакаш и понатаму да читаш.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Прво. Никогаш не мислев дека некоја книга толку ќе ме заинтересира, до тој степен да како луда го барам филмот у 10 саат навечер да го гледам...
Второ. Книгата е прекрасна,преубава, со премногу емоции, страст, љубов, едноставно прекрасна... би ја читала милион и еден пат и пак би ми била најубава...
Трето. Филмот е неверојатно добар, иако фали некоја искра повеќе меѓу Едвард и Бела, повеќе љубов... бакнежи итн...:pipi:
Четврто. Стварно не знам кај го нашле Роберт Патинсон да одговара толку многу, мммммммммммммммм... го обожавам... така прекрасно се вклопуваат... срцкиииииииииииии најубавииииииииииии... ги сакам мнооооооооогу :back:
Петто. Многу читам во последно време за нив и многу се израдував кога слушнав дека конечно почнале да излагаат во приватен живот. Иако многу ми беше криво кога на МТВ наградите, кога ја добија наградата за најубав бакнеж на филмското платно, Кристен го одбегна бакнежот на Роберт со изговор дека му била лута, и многу сакав да го чујам одговорот на прашањето ,,Кој е посекси Роберт Патинсон или Зак Ефрон?, кога Кристен одби да одговори на париското интервју иако Роберт инсистираше да одговори

П.С. Едвај чекам новиот дел да биде готовввввввввввв :pipi:
Ќе се убијам, мајке ми ..

Kajgana Shop

На врв Bottom