Twilight

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Прво. Никогаш не мислев дека некоја книга толку ќе ме заинтересира, до тој степен да како луда го барам филмот у 10 саат навечер да го гледам...
Второ. Книгата е прекрасна,преубава, со премногу емоции, страст, љубов, едноставно прекрасна... би ја читала милион и еден пат и пак би ми била најубава...
Трето. Филмот е неверојатно добар, иако фали некоја искра повеќе меѓу Едвард и Бела, повеќе љубов... бакнежи итн...:pipi:
Четврто. Стварно не знам кај го нашле Роберт Патинсон да одговара толку многу, мммммммммммммммм... го обожавам... така прекрасно се вклопуваат... срцкиииииииииииии најубавииииииииииии... ги сакам мнооооооооогу :back:
Петто. Многу читам во последно време за нив и многу се израдував кога слушнав дека конечно почнале да излагаат во приватен живот. Иако многу ми беше криво кога на МТВ наградите, кога ја добија наградата за најубав бакнеж на филмското платно, Кристен го одбегна бакнежот на Роберт со изговор дека му била лута, и многу сакав да го чујам одговорот на прашањето ,,Кој е посекси Роберт Патинсон или Зак Ефрон?, кога Кристен одби да одговори на париското интервју иако Роберт инсистираше да одговори

П.С. Едвај чекам новиот дел да биде готовввввввввввв :pipi:
Прво и второ - што по ѓаволите? По филмов се занесоа сите како да е нешто совршено. Третата и четвртата книга се much, much подобри од првата... И од втората, ама од првата поготово.
Трето и четврто - Let's put it this way. Роберт Петинсон да го барале под таг „Worst actor for the part“, би бил совршен. Мене во филмот и двајцата ми се многу лејм, без карактер. Онака се, досадни, многу! Мене ми се меѓу најлошите парови.
Петто - речиси секогаш од такви љубовни филмови, главните актери стапуваат во врска. Не знам колку ќе трае, ама стварно се ултра-грд пар.
И чекам новиот дел да биде готов, ако ја сменат поставата, режисерот и ефектите. Супер би бил. :pipi:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Мене од цел филм Бела ме нервираше најмногу. Па ебаго ниеднаш не се насмеа за време на цел филм, ко жив мртовец.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.820
Поени од реакции
20.219
Добро бе алоо, смирете малце хормони.. некој му е убав некој не, неможе на сите да им се бендисува, мене ми е интересен, бидејќи баш е необично за вампирска приказна, шо к сакате ?

А ти па Марсовка, ако ти се гледа толку факинг порн тинејџ пуштиси порка и мастурбрирај ебаго, мора секој филм да е со хард корови, затоа немате смисла за животот зашо само на ебење ви е насочен мозокот ебаве! :pipi:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Прво и второ - што по ѓаволите? По филмов се занесоа сите како да е нешто совршено. Третата и четвртата книга се much, much подобри од првата... И од втората, ама од првата поготово.
Трето и четврто - Let's put it this way. Роберт Петинсон да го барале под таг „Worst actor for the part“, би бил совршен. Мене во филмот и двајцата ми се многу лејм, без карактер. Онака се, досадни, многу! Мене ми се меѓу најлошите парови.
Петто - речиси секогаш од такви љубовни филмови, главните актери стапуваат во врска. Не знам колку ќе трае, ама стварно се ултра-грд пар.
И чекам новиот дел да биде готов, ако ја сменат поставата, режисерот и ефектите. Супер би бил. :pipi:
Ако ги сменат сега актерите нема да биди филингот ист.
И поставата и ефектите мислам не се сменети. Мора филмовите да бидат слични во изработка.
И ако ги читаше книгите ке сфатеше досега дека Бела и Едвард се всушност такви личности. Бела е повлечена и тивка и нема некое големо мислење за себе.:toe:
За третата и четвртата книга ке ги читам потаму. :)

Член од
29 март 2009
Мислења
110
Поени од реакции
1
Филмот е супер ама книгата е уште подобра. Ја имам прочитано само првата сега ги чекам другите да се преведат на маќедонски ама изгледа ќе се изначекам.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Ако ги сменат сега актерите нема да биди филингот ист.
И поставата и ефектите мислам не се сменети. Мора филмовите да бидат слични во изработка.
И ако ги читаше книгите ке сфатеше досега дека Бела и Едвард се всушност такви личности. Бела е повлечена и тивка и нема некое големо мислење за себе.:toe:
За третата и четвртата книга ке ги читам потаму. :)
Ги прочитав книгите, ама мора и во филмот да е толку wet blanket?
Нема смисла, барем нека си биде таква без карактер.
Во книгата се знае: Бела е таа досадната, без оформени погледи за животот, ама овдека не е ни таква.. Никаква е.
И донекаде си во право, ако ги сменат актерите, нема да има по кој да се пали тинејџ-популацијата. уау.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Што ми препорачувате да ги читам прво книгите па после филмот или прво филмот па книгите, или не е битно?

Најчесто ако гледам прво филм книгата после не ми е интересна пошто знам што ќе се случи.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.820
Поени од реакции
20.219
Што ми препорачувате да ги читам прво книгите па после филмот или прво филмот па книгите, или не е битно?

Најчесто ако гледам прво филм книгата после не ми е интересна пошто знам што ќе се случи.

Ја би ти препорачала книгите прво, бидејќи се многу поопширни и доста поинтересни, па после филмот онака да визуелизираш на некој начин она што си прочитал. И би било екстра да ги читаш на англиски пошто тоа сепак е оригинал, преводот незнам како е доведен и кој се го правел...

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Ја би ти препорачала книгите прво, бидејќи се многу поопширни и доста поинтересни, па после филмот онака да визуелизираш на некој начин она што си прочитал. И би било екстра да ги читаш на англиски пошто тоа сепак е оригинал, преводот незнам како е доведен и кој се го правел...
Фала Луси, ќе ги барам на англиски па потоа филмот :smir:.

M

marsovka

Гостин
Добро бе алоо, смирете малце хормони.. некој му е убав некој не, неможе на сите да им се бендисува, мене ми е интересен, бидејќи баш е необично за вампирска приказна, шо к сакате ?

А ти па Марсовка, ако ти се гледа толку факинг порн тинејџ пуштиси порка и мастурбрирај ебаго, мора секој филм да е со хард корови, затоа немате смисла за животот зашо само на ебење ви е насочен мозокот ебаве! :pipi:
Види јас совршено сваќам не е се секс ,ама да му ебам мајката мора ли се да биде идеализирано и искилиширано?И за ликовите ,едино Jacob можеше да се голтне некако

Не заебавај ко книга е клише едино што додале е митски суштества како главни ликови за да се рече ете нешто ново има.

Oleander

Witch of Portobello
Член од
24 март 2009
Мислења
34
Поени од реакции
3
Филмот е обична тинејџерска атракција, од тие реклами очекував повеке..Идеологијата на вампирите е утната скорс за разлика од ( Interwiev with the vampire i Underworld ) онаа девојаката е страшно антипатична цел филм ко зомби е.:nesum:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
филмот некако тапа ми е книгата си викам ќе ја земам да ја прочитам наскоро ама ако е скроз како филмот барем кажете да не си го тупам умот и оти така ми беше глуп и нелогички сниман.актерите незнам дали се вакви и во книгата ама некако пасивни и вештачки ми се понашаат во филмот особено бела,излезе ко таа да е вампир а едвард смртник
срање.....

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Филмот е супер ама книгата е уште подобра. Ја имам прочитано само првата сега ги чекам другите да се преведат на маќедонски ама изгледа ќе се изначекам.

Па, штом го пишуваш македонски со "ќ", јасно ми е зошто ти е толку добра книгата.
:uvo:

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
33
Прво. Никогаш не мислев дека некоја книга толку ќе ме заинтересира, до тој степен да како луда го барам филмот у 10 саат навечер да го гледам...
Второ. Книгата е прекрасна,преубава, со премногу емоции, страст, љубов, едноставно прекрасна... би ја читала милион и еден пат и пак би ми била најубава...
Трето. Филмот е неверојатно добар, иако фали некоја искра повеќе меѓу Едвард и Бела, повеќе љубов... бакнежи итн...:pipi:
Четврто. Стварно не знам кај го нашле Роберт Патинсон да одговара толку многу, мммммммммммммммм... го обожавам... така прекрасно се вклопуваат... срцкиииииииииииии најубавииииииииииии... ги сакам мнооооооооогу :back:
Петто. Многу читам во последно време за нив и многу се израдував кога слушнав дека конечно почнале да излагаат во приватен живот. Иако многу ми беше криво кога на МТВ наградите, кога ја добија наградата за најубав бакнеж на филмското платно, Кристен го одбегна бакнежот на Роберт со изговор дека му била лута, и многу сакав да го чујам одговорот на прашањето ,,Кој е посекси Роберт Патинсон или Зак Ефрон?, кога Кристен одби да одговори на париското интервју иако Роберт инсистираше да одговори

П.С. Едвај чекам новиот дел да биде готовввввввввввв :pipi:

Супеер! НАЈДОВ ИСТОМИСЛЕНИЧКА ! ЈЕЕ ЈЕЕ ЈЕЕ ! САМО ТАКА ! БРАВО БРАВО!

Навистина останав без здив од филмот,а од книгите посебно..многу..очарователно!

:kesa:
Shut the fuck up,bitch !

Член од
15 април 2009
Мислења
11
Поени од реакции
0
♥ Twilight ♥ ♥ New Moon ♥ ♥ Eclipse ♥ ♥ Breaking Dawn ♥ ♥ Midnight Sun ♥

5 дела се

Kajgana Shop

На врв Bottom