Twilight

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
По тапа филм од овој ми беше само руинс. Морав три пати да го прекинувам од што ми беше катастрофа за да го догледам. Можеби на почетокот се имало идеја за добра приказна но со избирањето на глумиците започнало уништувањето на таа приказна. Страшно лош и разочаруваки филм по мене...

ladyinred

illusion.
Член од
17 декември 2008
Мислења
33
Поени од реакции
0
Филмот е чисто разочарување. Али дефитивно филмот има добри реклами, маркетинг што уствари и ме привлече да сакам да го гледам. Приказната е интересна вампири, обични смртници, али глумењето на двајцава ја уништија. Знам дека вампирите се ладни, ама филмот е буквално без емоции. И некако ми скокаат од сцена на сцена само што доведува акција во филмот на 10 минути пред крај. :uvo:
Книгата ке ја оставам, не ја коментирам пошто не ми е читана :)

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Подобра беше приказната за мексиканци вампири од ,,Од самрак до зори " од дијамантски вегетаријанци. Значи и од најтапата излезе потапа приказна. Видиш не ми текна порано да ги споредам.
Плус таму глумеше Клуни:drk:

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Подобра беше приказната за мексиканци вампири од ,,Од самрак до зори " од дијамантски вегетаријанци. Значи и од најтапата излезе потапа приказна. Видиш не ми текна порано да ги споредам.
Плус таму глумеше Клуни:drk:
Значи ти на Клуни.., а?:)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Филмот е преубав. Еден од ретки што успеал да ме воодушеви.
Едвај чекам да ги најдам книгите и да ги прочитам :vozbud:

Член од
6 август 2007
Мислења
4.063
Поени од реакции
175
Почнав да ја читам книгата .. Филмот ме воодушеви да, ама како што гледам повеќе позитивни коментари има за книгата, па ќе искоментирам и јас нешто откако ќе ја прочитам. :pipi:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Јас ги прочитав 4те дела, и ги рецензирав, како проект по Англиски за крајна отценка ми беше тоа... Не се лоши, прилично се забавни, лесни за читање и кога ќе ги почнеш - не можеш да ги оставиш. Ама не очекувајте литературна вредност или некаква длабочина:) Третиот и четвртиот дел се нешто позабавни од првиот и вториот...

Член од
28 мај 2009
Мислења
11
Поени од реакции
1
Некој да не знае каде ги има онлајн книгите твајлајт на македонски?!Јас ја прочитав првиот дел на англиски уште пред да стане табу тема..искрено ми се допадна,но во споредба со филмот книгата каде каде е подобра...некако снимката на филмот не ми се сфиѓаше а и некако мн мамурни беа ликовите...

ако може некој нека ми каже каде можам да ги најдам 2 и 3 тиот дел онлајн на македонски:D
поздрав до сите :D

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Некој да не знае каде ги има онлајн книгите твајлајт на македонски?!Јас ја прочитав првиот дел на англиски уште пред да стане табу тема..искрено ми се допадна,но во споредба со филмот книгата каде каде е подобра...некако снимката на филмот не ми се сфиѓаше а и некако мн мамурни беа ликовите...

ако може некој нека ми каже каде можам да ги најдам 2 и 3 тиот дел онлајн на македонски:D
не вервам да ги има негде на нет на македонски ...
а на македонски ја има само првиот дел ...
на англиски ги има ... земи ги на англиски лесни се ... одма се читаат :smir:

Член од
28 мај 2009
Мислења
11
Поени од реакции
1
Знам ги има сите на англиски ама по друг е филингот коа ќе ги прочитам на мак:D
сепак фала:D

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451

Vampires? Never asleep? Ringabell? :)

Вториот и третиот дел на македонски ги нема се` уште излезени, и мој совет ти е да почнеш да си ги читаш на англиски, затоа што ниеден превод не е добар колку оригиналот. :)
Плус, ја разлистав македонската книга, ужас! Употребени се зборови за кои човештвото не е свесно дека постојат!

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..Книгата е толку поубава,пореална,поемотивна,поакциона отколку филмот.Но сепак бидејќи го имав прво гледано филмот ми помогна многу околу тоа како да ги замислим ликовите.Зашто во книгата дава толку прекрасни,реални акрактеристике што едноставно да не беше филмот не ќе можев да замислим "совршенство".Исто многу појче у книгата ми се свиѓа како са опишани емоциете помеѓу Бела и Едвард отколку во филмот.Во филмот не само што е скратено,туку некои настании са скроз сменети.Што не ми се допаѓа пак.Настаните у книгата са опишуани тотално што дава можност да замислиш прекрасна слика.Дури и поубаа од онаа во филмот.

Не сум разочарана ни од филмот,а поготово не од книгата.Но сепак сметам дека за филмот можеле повеќе да се потрудат:toe:Барем ефектите.Ама тоа е.

А

Аниии

Гостин
Ужас филм се разочарав кога го гледав:nesvest:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Ете го траилерот за New Moon. Излезе вчера на MTV Movie Awards 2009.

Kajgana Shop

На врв Bottom