Twilight

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Филмот е преубав, само имам информации дека повеќе дела се, а не можам да најдам:toe:
Kнигите ги има во Икона и во Оксфорд центар [кај Ескимо], мислам дека се 700 денари each.

Почнав да го читам првиот дел, да видам околу што се дига толку прашина. После видов дека со причина било. Филмот е значително изменет од книгата, но тоа е поради, знаете, неможноста да се вметнат сите важни детали коишто се среќаваат во книгата.
Кога стигнав некаде до средина на првиот дел, сфатив дека книгата е стварно добра, и дека е полна со пресврти, едноставно сите емоции се опишани толку добро, што е речиси можно да сфатиш како се чувствувале карактерите, те тера да си замислиш дали вистински постојат такви натприродни суштества, суштества кои се бесмртни.

Сега сум до третиот дел: "Eclipse", и се` уште не сум разочарана. Со секоја нова страна книгава ме фасцинира, едноставно морам да продолжам да читам за да видам што ќе се случи. Со право ја величаат сите.

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
Za filmot nemam zborovi, nesto najprekrasno a knigata v4era ja kupiv od saem 500 denari so makedonski prevod (Twilight) a drugite gi imase samo na angliski:)

Член од
8 април 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
ај кога ќе ги прочиташ ако не те мрзи пиши мислење...ме интересира другите како ги доживеале книгиве :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
45
Поени од реакции
3
jas SamraK go citam na makedonski i iskreno mnogo mi se dopaga.
prikaznata i se kako e opisano...

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
во книгата е се убаво опишано за разлика од филмот каде се се случува некако на брзина

Член од
8 април 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
епа мора набрзина да е...за жал не е серија -филм е :toe:

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
А ги има на македонски книгиве?

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
да ја има на македонски, сеа ја читам негде на почеток сум и различна е за разлика од филот али сепак убава:)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
ima nekoj da mi prati link da gi simnam Eclipse i Breaking Dawn?

Delfin4e

Го обожавам морето
Член од
20 април 2009
Мислења
61
Поени од реакции
5
Срање од филм, приказна ОДЛИЧНА, глумење НУЛА, особено онаа глумицата уште да знаеше да се смее, што љубов ќе беше таа, без насмевка!!! :toe:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Книгата е каде каде поинтересна.
Подетално е раскажано, сцени што во филмот ги нема.
Но,и покрај тоа,не ме импресионира.
Сакам книги што ќе ги читам побавно,а не во еден здив.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Ја читам New Moon односно вториот дел ... и морам да кажам не останав рамнодушен :pos: ...
Едно време греој ке биди таја Бела ... ама послееееееее еееееее не ви кажвам :pos:
интересна книга ... :smir:

FoxXy Iv=)

Time passes..
Член од
10 мај 2008
Мислења
79
Поени од реакции
2
Заљубена сум во целата Twilight Saga!...Еве веке скоро 2 месеца ми трае еуфоријата од сите книги и не ме остава:kesa:. Ги прочитав сите 4 дела, на компјутер(вклучувајќи ја и Midnight Sun, т.е. до таму до кај што е напишана), за една недела...и уште ги читам..,и ги имам прочитано веќе по 2-3 пати сите делови:D..Не можам да се одделам од тој свет..се е толку преубаво..не можам ни да одделам која од 4-те најмногу ми се допадна..сите се едноставно преубави..со премногу емоции!:D..Филмот е добар, иако книгата е милион пати подобра со самото тоа што повеќе се чувствуваат емоциите повеќе. Изгубена сум буквално во светот на вампирите.Пре, пре, пре добра книга!Предобар замислен свет. Преубава љубов, за жал нереална. Одвај чекам да видам каков ке биде филмот за New moon - пошто го обожавам вториот дел.

Kajgana Shop

На врв Bottom