Тука коментираме книги

• Креатор на темата Креатор на темата LiquidHeII
  • Време на започнување Време на започнување
Може некој да ми каже дали некои дела од Агата Кристи / Џон Гришем се преведени (добар превод) на македонски јазик и кај можам да ги најдам во Скопјево?

Пред 1 месец пробав да ја читам „ Книга без наслов “ али џабе.
Mary Poppins и Srcee

ми кажаа дека не е нешто нај нај али таков табиет сум што морам јас да видам. Биле во право стварно не ме бендиса. Нити планирам да ја завршам..http://forum.kajgana.com/members/srcee.15635/

Од понеделник и јас ја почнувам Хипнотизер да ја читам.Дај оценка од1-5 за тава шо тее до сега прочитено од книгата. Тава шо те напишено не го прочитах оти не сакам да знам ништо за книгата шо ја читам.

Sent from my U8600 using Tapatalk 2

Касно го видов мислењето. Од досегашното читање од 1-5 и давам едвај три, ама онака и попуштам. Писателов не можел повеќе да го залаже читателот. Првите 50 страни пишува за злосторството, после тоа има 250 страни за киднапирање на синот на хипнотизерот. Дури да ме праша некој дали ја препорачувам не би ја препорачала, буквално можел да ја преполови книгава и иста поента ќе имала. Никогаш нема да разберам писатели кои трупаат страници со беспредметна содржина - пример во книгата две страни како седнала жената се чудела зошто седнала, па и текнало на татко и да му даде крпа, а он сирот не се измил со шампон туку со сапун од лаванда. Мислам ептен важно за трилер книга е тоа. Освен ако не излезе дека сапунот од лаванда е трага до киднаперот :cool:

Од понеделник и јас ја почнувам Хипнотизер да ја читам.Дај оценка од1-5 за тава шо тее до сега прочитено од книгата. Тава шо те напишено не го прочитах оти не сакам да знам ништо за книгата шо ја читам.

Sent from my U8600 using Tapatalk 2

Изглеај го филмот, книгата и мене не ме воодушеви. Филмот за среќа беше така скандинавски крваво добро направен, и квалитетна глума, бар ќе изгледаш нешто квалитетно отколку да прочиташ послабо. Од Ју Незбе “Дух“ е одлична, скандинавска направија мајсторска, кој не ја читал нека си ја земе.

Вака... ми треба помош од вас, да ми препорачате книга што се зборува за мистерии/урбани легенди. Деновиве имам малце послободно време, па би сакал да прочитам некоја добра книга. Денес се разочарав, симнав една книга од Алвин Шварц (Scary Stories To Tell In The Dark), ама испадна дека тоа била наменета за деца...:facepalm:. Па би ви бил многу благодарен ако ми препорачате некоја, за онака пред легнување да читам :)

И уште нешто, ако сака некој нека ми прати линк во ПП, Гол Човек од Игор Џамбазов. Се отепав од барање на нет да ја симнам, ама никако да ја најдам...

Однапред благодарам :pipi:

Вака... ми треба помош од вас, да ми препорачате книга што се зборува за мистерии/урбани легенди. Деновиве имам малце послободно време, па би сакал да прочитам некоја добра книга. Денес се разочарав, симнав една книга од Алвин Шварц (Scary Stories To Tell In The Dark), ама испадна дека тоа била наменета за деца...:facepalm:. Па би ви бил многу благодарен ако ми препорачате некоја, за онака пред легнување да читам :)

И уште нешто, ако сака некој нека ми прати линк во ПП, Гол Човек од Игор Џамбазов. Се отепав од барање на нет да ја симнам, ама никако да ја најдам...

Однапред благодарам :pipi:

Книги во моментов не ми текнувааат ама едно време имав на мобилен апликации со урбани легенди и хорор приказни. Побарај на маркетот, сигурно ќе најдеш нешто.

Sent from my LG-E400 using Tapatalk 2

Може ли некој да ми помогне при избор на збирка раскази од Едгар Алан По. Која е најдобра според вас, и кај ја има да ја купам, и по која цена. Благодарам однапред.:pipi:

Може ли некој да ми помогне при избор на збирка раскази од Едгар Алан По. Која е најдобра според вас, и кај ја има да ја купам, и по која цена. Благодарам однапред.:pipi:
Maskata na Crvenata Smrt, Tabernakul, ne znam cena.
Najubavo e da se kupi celoto negovo tvoreshtvo, go imashe na vremeto vo Kavkaz, ama sega e zatvoren i nemam ideja dali druga izdavachka kukja go ima.
Ako znae nekoj neka pishe

Издание на Темплум е „Маската на црвената смрт“, само мислам дека одамна им е распродадена.

На саем обично има квалитетни изданија со собрани раскази, на англиски.

Книги во моментов не ми текнувааат ама едно време имав на мобилен апликации со урбани легенди и хорор приказни. Побарај на маркетот, сигурно ќе најдеш нешто.

Sent from my LG-E400 using Tapatalk 2

Извини што те цитирам после подолго време, ама сега видов дека си ми пишала...:icon_mrgr:

Ај ако можеш да се сетиш како се вика апликацијата со легендите... :)

Извини што те цитирам после подолго време, ама сега видов дека си ми пишала...:icon_mrgr:

Ај ако можеш да се сетиш како се вика апликацијата со легендите... :)

Creepy Tales и Creepy House.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom