wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.788
- Поени од реакции
- 34.446
Така читај ги, по хронолошкиот редослед како што Асимов ги има наредено, не според датумот на издавање.
Листава е малку чудна, фали Forward the Foundation, можеби е отсечена. Ама па таа е пред прелудиумот, а и свемирските струи треба да се пред ѕвездите. Позитронскиот човек е расказ, Силверберг го има проширено во роман. А крајот на вечноста не е од серијалот.
Fala ti, no mislam ke gi zavrsam Foundations oti gi zapocnav veke. Vcera zaglaviv baagi so vtorata. Inaku hajpot najmnogu mi se rodi bas poradi robotite i mislev u knigite ke stignam do tamu pobrzo od serijata a trebalo da pocnam bas so robots series. Ja citam i Life 3.0 paralelno a i na rabota fokusot mi e avtomatizacija na skripti i se forsira AI, pa pocnuva da mi se ragja paranoja.

Ќе си ја зачувам листата. Од каде ги порачвате книгите, ги има низ Мкд негде на англиски јазик?
Poveli, gi ima vo akademska na angliski
https://akademskakniga.mk/BooksM/BooksPoSubCat/0?barajPo=Any&search=Asimov
Na kupi kniga gi ima na makedonski po ~300 denari no samo Fondaciite. Prvata ja procitav na angliski fizicka od aerodrom ja nacekav a vtorata ja citam na telefon oti ne mi se ceka.
Koga se opsednav zena mi gi veti ovie, pa da videme.