И јас ја изгледав, да беше вторава сезона прва, серијава немаше да има ни приближно волку популарност, а и посекако немаше да има 9 рејтинг, ни приближно до тоа. Првата сезона ми беше јако направена, само што имав мака, од приватниот живот на двајцата детективи се сфаќав, а од детективскиот аспект и трагата за убиецот, се губев на моменти. Направена е серијата како алка, ако не испратиш некој детаљ, ќе се изгубиш и одма нема да ти е јасно како се дошло до таа трага, како се дошло до тој човек, мора ептен внимателно да се прати. Втората сезона ми беше пренатрупана со многу ликови, пола и повеќе небитни и не им ја сфатив улогата. Се изгуби филингот и се фати кривина од приказната и од квалитетот кој ни го наметна првата сезона. Тотално друг филм, мачна ми беше втората сезона и едвај чекав да заврши, ама баш ниеден момент не ми беше возбудлив. Од друга страна во првата сезона мислам 4 или 5 епизода беше кога упаднаа со тој моторџијата како заложник во тоа црнечкото маало ептен ми беше јако и држеше возбуда. Првата сезона вредеше, втората беше како некој обичен клише филм како некоја нова просек акција со рејтинг од 5-6 и ме разочара. Трета најверојатно нема да гледам, освен ако не почнат да ја фалат многу и рејтинзите за епизодите се по 9 и кусур...
И премногу антипатични ми беа во втора сезона дебелото дете синот на Реј Велкоро и
оваа госпожа. Абе одма ми се вртеше стомакот кога ќе ми се појавеа на лаптопов...