True Detective

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Ми се допадна сезонава, скроз онака. Од актери, до приказна и дијалози (не толку филозофски и апстрактни), плус многу повеќе акцент на ликовите и нивните приказни, што ти дава простор да се приврзеш за нив и да ти е мака кога ќе бидат изрешетени од некои корумпирани ѓубриња.

Ептен језив ми беше делот со Френк и мршојадците што му одеа по крвта. Го фати инат за костумот бе. Ај бар си остана горд докрај.
Велкоро да умреше знаејќи дека детето му е син, бар мирно ќе си умреше. Срце ме стегна кога го покажаа резултатот од ДНК и сликите од нив. :(

Третата сезона, уште поарна.
Мислам дека не му беше толку до костумот колку за дијамантите во внатрешниот џеб што му беа се што стекна од поново одма да го загуби :(. П.С. Пораката до синот на Велкоро не се прати failed connection :place:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Ептен језив ми беше делот со Френк и мршојадците што му одеа по крвта. Го фати инат за костумот бе. Ај бар си остана горд докрај.
Imase 3.5 milioni vredni dijamanti u kostumot.

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Солидно навистина.
Али жал ми е шо велкоро не преживеа, цела епизода си викав “не бе ќе умре овој“ и таман коа се тргна супер, го виде знакот на автопатот, и си реков готово, ојде овој.
А и за вудроу ми падна тапа, некако по машки да умреше барем.

Иам некоја замисла последната сезона на тру детектив некако да ги спои сите сезони. Некаква поврзаност да им најде, или да се сретнат ликови а да не се познаат. Јако би било мајке ми.
Кој знак го виде тоа не го приметив ако може слика од тој момент[DOUBLEPOST=1439228133][/DOUBLEPOST]И дали некој на крај забележа дијамантите како што се стискаше по рана му влегоа во местото кај што беше прободен. И дај мораше ли Велкоро да умре зш стана така наеднаш веќе имаше 2 убиено можеше до крај да тера. I na kraj epic sountrack go podogile za sezonava

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.914
Поени од реакции
30.890
Нај ќеф ми беше да го скинат али не, намерно оставија само он да остане жив.

F7c-FlcqtwjbjmQji9O73RR_DabrVKV-Y0mAvNF74Fo copy.png

Две грешки ги чинеа живот, Велкоро кога фати излез од автопатот, и Френк кога бараше превоз назад...да си траеше и одеше пешки немаше да му го бараат костумот со дијамантите внатре.
Како и да е одлична сезона.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Нај ќеф ми беше да го скинат али не, намерно оставија само он да остане жив.

Прегледај го приврзокот 126087

Две грешки ги чинеа живот, Велкоро кога фати излез од автопатот, и Френк кога бараше превоз назад...да си траеше и одеше пешки немаше да му го бараат костумот со дијамантите внатре.
Како и да е одлична сезона.
Да бе, уствари него го пуштија мексиканците кога му го земаа куферот со милионите, ама он побара и превоз, само дали е преголема случајност дека баш костумот му го побараа, дали може знаеа шо има внатре?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.953
Поени од реакции
50.899
подепресивно, помрачно нешто не верувам дека се снимило како серија.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Ептен неможам да се решам какви ми се впечатоците од сезоната. Првата епизода ми беше супер ама како што течеше сезоната некако ептен го загубив интересот. Ликовите ми беа добри, исто и кастингот ама приказната беше некако премногу конфузна и кон крајот заплеткана на толку многу страни. На кајот навивав за Френк и можам да кажам дека неговите реплики ми беа супер во текот на целата сезона но ете токму јазикот го чинеше живот.

За сезоната во целина од мене 7/10

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Ептен неможам да се решам какви ми се впечатоците од сезоната. Првата епизода ми беше супер ама како што течеше сезоната некако ептен го загубив интересот. Ликовите ми беа добри, исто и кастингот ама приказната беше некако премногу конфузна и кон крајот заплеткана на толку многу страни. На кајот навивав за Френк и можам да кажам дека неговите реплики ми беа супер во текот на целата сезона но ете токму јазикот го чинеше живот.

За сезоната во целина од мене 7/10
This. Sve.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Ми се допадна финалето пошто оставија сцените да дишат, не ни изначукаа милион дијалози, туку баш споро одиграно и одлично одглумено да можеш да испроцесираш се и да се поврзиш со ликовите. Значи thumbs up за должината на финалната епизода и за реалната завршница.

Probability of Paternity - 99.99% :place::place::place:

Задоволен сум од целата сезона, пуштајте деталчиња за наредна. :P

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Баш заради ова ми се допаѓа серијава, пошто е непредвидлива и доказ како тоа фунцкионира реалниот свет. Дека криминалните умови само во ретки случаеви се откриени. Сезонава ми беше добра, не одлична бидејќи се точкаа 5 епизоди за наеднаш се да бапнат во 3 сезони. Умот уште ми се врти од размислување. Најголем впечаток ми оставија ликовите, нивните приказни на кои режисерот имаше ставено доста голем акцент.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Од шо е непредвидлива, предвидливо беше непредвидлива и лесно беа предвидливи непредвидливите работи. Како смртта на Велкоро и Френк, рецимо.

Ја последните 4 епизоди наеднаш ги изгледав и баш силна ми се виде. Брао.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom