Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
И овие Скопје Ран забегаа со цените, а почнаа со културни 350 денари. Стартните пакети се тотално исти како и тогаш, барем маичка да следуваше па да се оправдаше цената.

1645461154476.png

1645461250540.png

Искрено се е поскапено, само медалот од пред две години е барем 60-70 посто поскап, ама се над 700 еве 800 нека е во последен бран пријави е премногу. На тие спонзори шо ги имаат и 500 да е, пак ќе имаат ќар.

И овие Скопје Ран забегаа со цените, а почнаа со културни 350 денари. Стартните пакети се тотално исти како и тогаш, барем маичка да следуваше па да се оправдаше цената.

Прегледај го приврзокот 322838

Прегледај го приврзокот 322839
dafuq ... претеризам малце, 80ден километар :D

Ќе ги бојкотирам годинава, незнам дал се цицијашам ама мене ми делува претерано

Последно уредено:
На водно-матка trails пуштаат да трчаш без бројче? Она ко на маратонот што можеше да трча кој сака?

Другар ... неможе никој да ти забрани да се движиш :) исто како што на Скопски неможат да ти забранат.
Едино би било неблагодарно од твоја страна да се служиш со окрепните, а да не го подржиш настанот со котизација.

Како поминавте денес, денес никакви изговори не држат освен ако сте спиеле по два саата последните 5 дена :D

Ја солидни 7:30, немав сила после Нерези за под 7 саата. У три месеци имам истрчано вкупно 230км, од тоа 0 на нагорнини, така да солидно е.

Како поминавте денес, денес никакви изговори не држат освен ако сте спиеле по два саата последните 5 дена :D

Ја солидни 7:30, немав сила после Нерези за под 7 саата. У три месеци имам истрчано вкупно 230км, од тоа 0 на нагорнини, така да солидно е.
Со оглед повредата на ахиловата и скоро месец без тренинг, супер задоволен 6ч 58м.
Условите беа супер :) во споредба со лани.

Исто рикнав после Нерези, над лединката калот ми ја извади душата ... како на лента :) движиш нозе а стоиш во место :D

Волонтерите беа супер како и секоја година и маркацијата одлична.

IMG_5573.JPG277004776_1118316332068470_2548776992473749048_n.jpgIMG_5575.JPG
IMG_5576.JPG

Attachments

• IMG_5524.jpg
    IMG_5524.jpg
    2,2 MB · Прегледи: 23
Дали треба сертификат за вакцинација за скопје ран?

Да ја освежам малку темава, викендов се одржа 4-тото издание на Охрид ултра треил.

Времето беше шлакнато ... ја променија рутата на сите трки во последен момент поради опасноста од грмотевици⛈️.
100чето и 60ката беа драстично скратени, јас бев на 60ката ... не се искачуваа врвовите.
Од 65Km / 3300D+ се намали на 50К/1600D+, драстично олеснување :).

Времето од 06:00 до 12:30 лепота и пекол топло :) после тоа драстично опадна температурата дојде бурата :) , на претпоследната станица не пуштаа едно 10мин. поради грмотевици.

Организацијата и еуфоријата некако годинава беа ниво пониско, но сепак убаво помина настанот.
За пофалба беа стартните пакети, маичката е стварно убава и додатно кои ги даваа ракавите беа супер за до старот :) (додека не изгреа сонцето).

IMG_6454.jpg IMG_6459.jpg IMG_6467.jpg IMG_6477.jpg IMG_6486.jpg IMG_6498.jpg IMG_6499.jpg 20220514_144211.jpg 20220514_145552.jpg

п.с. Имаше една интересна :) дешавка Иван Радев, кој водел на 100-ката 5-6мин пред Словенецот се откажа поради блиска средба со мечка ... поточно на 20м од него стоела на патеката и малку ржела ... штета за дечкото.

И што направил кога ја видел мечката?

Некој искуство со некои маици за трчање? Нешто дри-фит ово оно, читам тоа е назив и технологија смислена од Најк, но и другиве имале под други имиња и слично. Вреди ли да се дава 1500-2000 за ваква маица? И, дали се носи долна маица под неа кога се трча?

Некој искуство со некои маици за трчање? Нешто дри-фит ово оно, читам тоа е назив и технологија смислена од Најк, но и другиве имале под други имиња и слично. Вреди ли да се дава 1500-2000 за ваква маица? И, дали се носи долна маица под неа кога се трча?
Во СЦМ имаш СуперДрај продавница на втор кат, многу ми е погоден мене лично нивниот материјал, а имаат 50% + дополнителни 25%, така да му доаѓаат по 810 денари без ракави маичките, 600-700 со ракави, 3 пара ќе земеш за цена од една Најк во продавница нивна од СЦМ. Од Најк/Спорт М/Спорт Вижн стварно не се исплати да се купуваат кај нас, дерат со цени, од таму само патики ако начекаш попуст, овие маичките и со попуст ќе се прескапи, а истите во Солун по аутлет ги наоѓаш за 70% поефтино. Исто имаш и една продавница во Борис (накај лизгалиштето страната), не знам што дубари праат таму, ама имаш ептен ефтини ствари за трчање, такви маички и по 300-400 можеш да најдеш, најскапа може 1000 да ти дојде. Еве овие 2 провери ги за старт. Јас носам секогаш долна, освен кога трчам на 30+ степени и нема ветер. Знам луѓе што никогаш не трчаат со долна, ама јас така сум навикнат и осеќам дека долната ми помага. Пример ако немам долна и завршам порано и тргнам накај дома, по пат некој ветер почне да ме дува, па ја лепам уз тело драј фит маицата за да не ме дува толку, а таа мокра, вака друго е со долна колку толку повеќе си заштитен да не настинеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom