Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Од февруари до април се спремав ја за првиот полумаратон у април, у просек по некои 7-8 км дневно, преку еден ден. Овој ми е втор, од тој првиот до овој вториов има поминато месец дена и дали 5 пати трчав, ама постигнав 7-8 подобар резултат :D

Јас другар истрчав цели 3 пати пред маратонов (11км, 5км, 14км) искрено бев убеден дека ќе успеам само од тоа фитнесот/кросфит што идам дека имам сили. Да не трчав со групата што ја наведов (или па да знаев кои се па да не се мачам да ги стигам после проблемот) сигурно ќе истрчав без да осетам замор или нешто слично, ама па тогаш сигурно немаше да го имам времево од кое сум стварно задоволен со оглад на тоа дека ми е прв полумаратон и прв пат постигнувам да истрчам 21км без престан што се вика. Така што со за нареден ќе се спремаме повеќе и ќе атакуваме на подобро време. А може да се осмелам и да истрчам некој од ваквите низ околниве држави зависи кога ги има.

Кои беа рутите за 5 км , 21 км и 42 км ?
Има ли мапа негде ?

Кои беа рутите за 5 км , 21 км и 42 км ?
Има ли мапа негде ?
http://skopskimaraton.com.mk/info/pateka/

Сега ми текна да пишам, големо браос за тие на точаци што си поминуваа по стаза и тоа убрзани како да нема утре. Ќе ти се сронат бисерите по тротоар ако се движиш, ебати народот. Ме извади од памет еден што ми прошиша од лево.

Сега ми текна да пишам, големо браос за тие на точаци што си поминуваа по стаза и тоа убрзани како да нема утре. Ќе ти се сронат бисерите по тротоар ако се движиш, ебати народот. Ме извади од памет еден што ми прошиша од лево.
Еден со ќерка му возеше и еден се изнервира и му вика не можеш немаш право да возиш и овој вика како не ти ќе ми кажеш....

а за ваучерот од визер шо бидна? :D
ваљда имаат некој список у визер не глеам друго објаснување :D

Еден со ќерка му возеше и еден се изнервира и му вика не можеш немаш право да возиш и овој вика како не ти ќе ми кажеш....

а за ваучерот од визер шо бидна? :D
ваљда имаат некој список у визер не глеам друго објаснување :D
е ај така сите да дојдат со точак, маратонот ќе стане сеир сам по себе :D врска неам со ваучерот што ќе биде, да не мислат со тој од лани да не поминат :D

Ваучерот треба да ви е стигнат на мејл.

Да, сеа проверив на тој мејлот кај шо пишува стартен број има и број на ваучер

Картиве се хаварија . Има една што иде преку камени па позади театарон нов и музејот на Вмре,сдсм,дпа,пдп.... па се превацува на илинденска и има втора која иде од плоштад кон ЈБТ па десно по Климент Охридски до илинденска. На двете пишува мапа 2015 :facepalm:

Картиве се хаварија . Има една што иде преку камени па позади театарон нов и музејот на Вмре,сдсм,дпа,пдп.... па се превацува на илинденска и има втора која иде од плоштад кон ЈБТ па десно по Климент Охридски до илинденска. На двете пишува мапа 2015 :facepalm:
Оваа година имаше измена кај стартот само, наместо по рекорд, се тргна откај триумфална, по Камени и вртиш за да искочиш на Илинденска, понатака се е исто :) За 42 се два круга, со што наместо да финишираш накај триумфалната, продужуваш накај Рекорд и вртиш десно да искочиш на Илинденска и уште еден круг :)

Кога трчам подолги (за мене) дистанци (~10-15км) осеќам стегање во колената и мала болка. После трчањето мавам туш, и со ладна вода (грч) ги ладам нозете и колената некои 5 минути, и скоро ко “нови“ ми се. Осеќам замор и мала болка при напрегање на колената ама неам проблем за движење па и трчање. Колената ми се назад во првобитна состојба во рок од 12-24часа после трчањето.

Паничам за коленава и ова е нормално или едноставно не ми се коленава многу добри? Совет? Суплемент? Трик?

И мене истo нa 10-15км некaде пoсле сaaт сaaт и 10-15минути деснoтo кoленo ме бoли.
Нaредниoт ден oдвaј oдaм и зa двa денa прoдoлжувaм.

У пoследнo време си нoсaм еднo шишенце oд пoлa литaр изoтoник пијaм нa секoи 20 минути и не ме бoли.

Нa скoпскиoв не нoсев и ме утепa кoленoвo пoследните 6-7км oдвaј стигнaв нa цел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom