Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Не да беа глупи волонтерите, ко курац. Одам да зеам број и не глеа таа гуската со Елена и и кажуваме стартни броеви и зачудено вика „а што вие полумаратон?“. Сакав да и кажам, мрш мајче да ти заебам килаво, не кур ме прашувај со потценување, бем и кромидарка рошава.

Иначе, за ваучерите, нема ништо внатре ама јас добив 20 евра од наградната игра, погодив колку време трае летот Скопје - Минхен. Наполнив 26 години, прв пат ми се исплатече факултетот :D
Izglea istata bese. I sto kurac ova, starten broj kazi. Abe eve ti licna karta kako dosega, mejlovi ke baram po telefonov za startniot broj... Izglea i za volonteri ke treba da ima kriteriumi od naredna godina.

1:47:40 супер резултат
а и солиден пласман имам 186to место од речиси 1000 мажи

Oнаа водителката за кениецот вика ГО ОБОРИ РЕКОРДОТ НА МАРАТОН
Имаме наш збор РУШИ мори, да те ОБОРАМ ЈА ТЕБЕ :D

после ќе пишам повеќе импресии :D

Последно уредено:
Утре ќе гледам да го завршам, десново стапало ме утепа од болки, кој и да препознаете од форумов мавнете по грб, да се упознаеме сите :D
Планирам да го ампутирам, да не има заинтересирани :icon_lol:

Пуууу коленово мислам дека го остаив во Аеродром на враќање. За малку не застанав и да се откажам, за малку. Ме боли, пекол....

Како и да е, ептен намалив темпо, ептен, мизерија време. Сепак, среќен што го завршив.
Следна година подобро.

БРАВО ЗА СИТЕ ШТО ТРЧАВТЕ!

Пуууу коленово мислам дека го остаив во Аеродром на враќање. За малку не застанав и да се откажам, за малку. Ме боли, пекол....

Како и да е, ептен намалив темпо, ептен, мизерија време. Сепак, среќен што го завршив.
Следна година подобро.

БРАВО ЗА СИТЕ ШТО ТРЧАВТЕ!
Дваес мин мраз четириесет одмор, така прави додека не легнеш :) затоа беше скиселен кај Аеродром :D

Дваес мин мраз четириесет одмор, така прави додека не легнеш :) затоа беше скиселен кај Аеродром :D
Баш таму кај Кепитол ми прокува. Пред тоа лаганица ионака споро си трчкавме со Елена ама ова беше шок :D
Следна година подобро, здравје. Браво уште еднаш, БРАВО!

Баш таму кај Кепитол ми прокува. Пред тоа лаганица ионака споро си трчкавме со Елена ама ова беше шок :D
Следна година подобро, здравје. Браво уште еднаш, БРАВО!
Мене ме отру од болка стапалово после Сити Мол ама си викам е кај стигнав до тука ќе трчам па што сака нека е :D

Мене ме отру од болка стапалово после Сити Мол ама си викам е кај стигнав до тука ќе трчам па што сака нека е :D
Јас секоја година си имам по некој дефект.
Првата година кога трчац, трчав со памук/синтетика маица и брадавоците пекол, почнаа да ми крварат и од солта, солзи на очи ми доаѓаа, само ги ладев со вода. Сите пијат јас си истурам на цицки.
Втората година, трчав со нови шорцеви, што не ги имав трчано тогаш и некако ептен беа лабави а пошто имам големи бутови, ептен ми се триеја тогаш и ми се напраи рана уште кај Сити Мол. Мајче мамино ми се расплака, не можев да одам недела дена.

Годинава, ханзаплас на брадавици, легингс на нозе, под шорцевите, спремен ама еве ова ме сјеба. Секоја година се потам со некоја глупост. Иначе, еве слика од маицата, мислам дека ја виде.

Capture.JPG

Абе педери (и ти @Ilumious [така ти пишува под аватарот]) зашто не кажавте дека тоа лимонот не е за сите бе ставаш парче во уста и бараш дрво каде можеш цревата да си ги оставиш (поминав после маратонот да си ги земам ама некое куче веројатно ги искористило, а добри црева беа)

Во глобала задоволен како за прв пат време од 1:42:46 за мене е супер. И да тоа памучната маица ми еба матер (ама морав да трчам во неа педерите од работа не примораа со маички од фирма да трчаме, а зашто им бев едини на 21км ми земале памучна маичка како и за оние на 5км што трчаа)
Супер темпо си држев до пред заебанцијата со лимонот (еве и јавно и се заблагодарувам на некоја Весна (стартен број 23), што ме бодреа додека трчав со нив во група, само порано да ми кажеа дека они на маратон се пријавиле и дека се спремни бе а не како мене аматеризам :P), после таа глупост убрзав за пак да ги стигнам и успеав ама тоа ми еба матер ме истрошив сите сили па морав да изодам едно добри 300-400 метри на враќање кај влахов на таа улицата за да се напунам малку и да дотрчам до крај.
Епа тоа се моите импресии од денес, наредна година со повеќе подготовки и со надеж на подобар резултат.

И да @Ilumious да не знаеш некоја крема за пликови или нешто друго што би помогнало.

Абе педери (и ти @Ilumious [така ти пишува под аватарот]) зашто не кажавте дека тоа лимонот не е за сите бе ставаш парче во уста и бараш дрво каде можеш цревата да си ги оставиш (поминав после маратонот да си ги земам ама некое куче веројатно ги искористило, а добри црева беа)

Во глобала задоволен како за прв пат време од 1:42:46 за мене е супер. И да тоа памучната маица ми еба матер (ама морав да трчам во неа педерите од работа не примораа со маички од фирма да трчаме, а зашто им бев едини на 21км ми земале памучна маичка како и за оние на 5км што трчаа)
Супер темпо си држев до пред заебанцијата со лимонот (еве и јавно и се заблагодарувам на некоја Весна (стартен број 23), што ме бодреа додека трчав со нив во група, само порано да ми кажеа дека они на маратон се пријавиле и дека се спремни бе а не како мене аматеризам :P), после таа глупост убрзав за пак да ги стигнам и успеав ама тоа ми еба матер ме истрошив сите сили па морав да изодам едно добри 300-400 метри на враќање кај влахов на таа улицата за да се напунам малку и да дотрчам до крај.
Епа тоа се моите импресии од денес, наредна година со повеќе подготовки и со надеж на подобар резултат.

И да @Ilumious да не знаеш некоја крема за пликови или нешто друго што би помогнало.
Весна е државен првак во маратонско трчање во женска конкуренција, маж и во машка :) ау врска немам што да ставиш, некој поупатен некако да ти пише :/

Исто и ја, ужас беа ја земав 3-4 наеднаш дури застанав :D Продолжив да трчам и воздух не можев да земам додека не се напив вода ауууууу :D

Инаку тотален хаос на бината, по три пати ги викаа на бина победниците и на 5 и на маратониве ништо чудно и да ги помешаа овие кенијците и да му дадоа на погрешен човек награда :D

Исто и ја, ужас беа ја земав 3-4 наеднаш дури застанав :D Продолжив да трчам и воздух не можев да земам додека не се напив вода ауууууу :D

Инаку тотален хаос на бината, по три пати ги викаа на бина победниците и на 5 и на маратониве ништо чудно и да ги помешаа овие кенијците и да му дадоа на погрешен човек награда :D
Тешки аматери има од волонтери годинава.

Весна е државен првак во маратонско трчање во женска конкуренција, маж и во машка :) ау врска немам што да ставиш, некој поупатен некако да ти пише :/
Незнам која е девојката и сосема случајно заглавив со нив, сакав прво да трчам со тој зајакот 1.45 демек што треба да заврши ама некако споро ми се виде викам поспремен сум од тоа па забрзав убаво и некаде кај зоолошка ги стигнав Весна уште една девојка и 2 дечки. Оваа ја запамтив по име зашто како се разминуваше и со луѓе и со тркачи сите ја бодреа и по име ја викаа, другите дечки стварно незнам кои се само знам дека еден од нив исто на 21км трчаше не беше на маратон. Веројатно зашто малку изморен од тоа солирањето за да стигнам до нив па ми се виде нивново темпо супер и останав со нив да трчам стварно добро темпо имаа и мотивираа да држиш со нив, ама ете лимонот ме изгоре па после тоа морав пак да фатам добро темпо за да ги стигнам и да прегреам.

А за проблемов ги дупнав со игла и ги истискав така што не е страшно ама мислев да не има и нешто подобро за побрза регенерација.

Кој и е маж на Весна што е шампион во машка конкуренција ? :eek:

wow brao ja 500 m ne mozam saglam da istrcam iako sekoj den vezbam aerobik pak neam kondicija za trcanje, nz zasto :(
Kolku treba spremanje otprilika pred maratonot?
Од февруари до април се спремав ја за првиот полумаратон у април, у просек по некои 7-8 км дневно, преку еден ден. Овој ми е втор, од тој првиот до овој вториов има поминато месец дена и дали 5 пати трчав, ама постигнав 7-8 подобар резултат :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom