Trance музика

Да не почна од пред брзо време да одиш по журки? :icon_lol: (опуштено, ноу офенс)

Да не почна од пред брзо време да одиш по журки? :icon_lol: (опуштено, ноу офенс)
Пеер биди нежен со детето, не глеаш какви чувства има за музиката. Наше дете е афтер ол :).
Кога слушам транс поточно псај или некој си умоболен дарк заборавам на сите срања шо ги нуди животот и едноставно go with the flow чувства ме обземаат. Посебно ако хепенингот е на некоја ливада со тотално искулирани луѓе кои се доени само да се изнарипаат и искулираат. Уствари коа ке размислам претежно такви луѓе одат на транс. Манс брате палиме ли патиките на некое фестивалиште? :)

Ја лично не ја обичам и не би си пуштил сам но ако некој пушти и ја се најдам таму нема да се бунам не ми смета... ама не ми се свиѓа :) Баш ме интересира псајтисфекшн шо ќе рече (у делот за дрогата де х))

Во зависност од храната се дава и оценка за транс журките.Ако ти напрај храната тежок бед,значи лоша журка,ако те крени нагоре и те направи ХАЈ онда добра журка :smir:

Во зависност од храната се дава и оценка за транс журките.Ако ти напрај храната тежок бед,значи лоша журка,ако те крени нагоре и те направи ХАЈ онда добра журка :smir:
Нема врска храната остај ти. Има некои што не јадат пред журка и пак супер ке си поминат. Се е до карактерот.

Нема врска храната остај ти. Има некои што не јадат пред журка и пак супер ке си поминат. Се е до карактерот.
Е искрено не сум сретнал таков цврст карактер да појди на транс журка предходно гладен.Мада шо не сум посетил многу транс журки(на прсти се бројата) ама претежно момците и девојките шо биле во првите редови ми делуваа сите ко икривени во фаците.А да ќе забораев...цвикера :smir:

Нема везе.

Само лично мислење!
Убеди ме во спротивното со аргументи;

-Јас искрено познавам САМО еден чоек шо слуша,почитува,следи транс музика но и ја знае и филозофијата,ритмиката,елементите......

Да нагласам,зборувам за транс од типот на псај,фул он,гоа.....можда и други подправци јас шо не ги знам или не ми текнуваат во моментов но од прилика на таа основа.Значи праам муабет за она источното што го викаат транс :)

Да се навратам на погореспоменатото; Едноставно сакам да кажам дека поголемиот дел од фановите и слушателите на транс музиката немаат визија за слушање на музиката туку убаво им е да слушаат набиен бит од 140 па нагоре и некој елемент као со сабја/катана да ги сече фиу фиу и ги ака од земја и пак имаш: так так так так так так так тата так так так.......

Нормално дека во СЕ има исклучоци и апсолутно респект за нив,но грото гледано одат по транс журки за да се назобаат.

Само мое лично мислење и ништо повеќе :smir:

Само лично мислење!
Убеди ме во спротивното со аргументи;

-Јас искрено познавам САМО еден чоек шо слуша,почитува,следи транс музика но и ја знае и филозофијата,ритмиката,елементите......

Да нагласам,зборувам за транс од типот на псај,фул он,гоа.....можда и други подправци јас шо не ги знам или не ми текнуваат во моментов но од прилика на таа основа.Значи праам муабет за она источното што го викаат транс :)

Да се навратам на погореспоменатото; Едноставно сакам да кажам дека поголемиот дел од фановите и слушателите на транс музиката немаат визија за слушање на музиката туку убаво им е да слушаат набиен бит од 140 па нагоре и некој елемент као со сабја/катана да ги сече фиу фиу и ги ака од земја и пак имаш: так так так так так так так тата так так так.......

Нормално дека во СЕ има исклучоци и апсолутно респект за нив,но грото гледано одат по транс журки за да се назобаат.

Само мое лично мислење и ништо повеќе :smir:
Во право си, повеќето се такви. Ама до толку стаса работава, сеа си кул ако си трансер иако некои не ни сфаќаат што значи тоа. Секој мрсулко оди на журки. Јеби га, се се искомерцијализира да му се сневиди. Кога беше Азакс во Б2 не ми се веруеше што гледав, фаци дошле со чевли и кошулче со надеж да ебнат некое путе. До толку е неинформиран народот. Загреови.

Во право си, повеќето се такви. Ама до толку стаса работава, сеа си кул ако си трансер иако некои не ни сфаќаат што значи тоа. Секој мрсулко оди на журки. Јеби га, се се искомерцијализира да му се сневиди. Кога беше Азакс во Б2 не ми се веруеше што гледав, фаци дошле со чевли и кошулче со надеж да ебнат некое путе. До толку е неинформиран народот. Загреови.
Трансот не е искомерцијализиран,финтата е во тоа што се одбираат грешни локации за организирање на такви забави.Како да има во Б2 транс журка ко другиот или претходниот ден свиреле Дуле и Коки?
Напрај споредба со забави што имало пример во Ханзи пашини конаци,или МКЦ,или современ музеј,или некое open air место....Кај ќе видиш на такви места изгубени во просторот со кошулче и ципела.Трансот си бара атмосфера,посебно опкружување.Тоа не е клубска музика па ај ке идеме на транс во Б2.ЈЕС дека треба да има клубови што треба да преферираат транс,ама исклучиво со таква програмска шема да работат преку цела недела/викенд.

=> на ова мислев,
иначе не, не идам кратко време на транс журки, баш напротив.... само шо у моја околината почнаа да ме праат ненормална за тоа како можам да уживам у транс, а да не сум најадена.... па викам да си прашам....

Е искрено не сум сретнал таков цврст карактер да појди на транс журка предходно гладен.Мада шо не сум посетил многу транс журки(на прсти се бројата) ама претежно момците и девојките шо биле во првите редови ми делуваа сите ко икривени во фаците.А да ќе забораев...цвикера :smir:
грешка си =) да повеќето се, ама неееее сите, особено не у првите редови --- таму највише се ужива (според мене):smir: а шо се тиче цвикерите, дефинитивно само фејкери ги користат :toe:

Трансот не е искомерцијализиран,финтата е во тоа што се одбираат грешни локации за организирање на такви забави.Како да има во Б2 транс журка ко другиот или претходниот ден свиреле Дуле и Коки?
Напрај споредба со забави што имало пример во Ханзи пашини конаци,или МКЦ,или современ музеј,или некое open air место....Кај ќе видиш на такви места изгубени во просторот со кошулче и ципела.Трансот си бара атмосфера,посебно опкружување.Тоа не е клубска музика па ај ке идеме на транс во Б2.ЈЕС дека треба да има клубови што треба да преферираат транс,ама исклучиво со таква програмска шема да работат преку цела недела/викенд.
во право си!

Транс - уметност бе друже. Иако многу луѓе ќе*аат дека електронската музика не била уметност пошо се се праело на компјутер не се у право.
Како прво има и вокали (најмногу во вокал трансот), има и гитари и секако најголем број на ДиЏеи настапуваат со лајв ектс а не со ДиЏеј сет.
Иначе транс многу љубам и слушам. Тоа е нешто што не може а да не ме дигне од земја. Без разлика каков е т.е. дали е вокал, гоа, псај, дарк мене ми е сеедно. Слушам секаков транс и според мене тоа е врв на денешната музичка сцена.
Инаку до сега сум бил на мал милион журки и ниеднаш не сум конзумирал дрога бидејќи трансот мене може да ме внесе у филм и без тоа (овде не зборам за вокал транс). Иначе мислам дека во Скопје навистина фали место за транс журки. Ретокс како што слушнав е премало за такви ствари.
:helou:

+1 Викторе.

Не можам да опишам колку обожавам транс, но затоа можам преку трака тоа да го изразам. Uplifting, Melodic, Progressive ми се најомилените видови на транс. Гоа, псај и сл. ретко слушам. И да трансот од сите жанрови, не само од EDM е најперфектна музика, најбогата и не за џабе го споредуваат трансот со класичната музика. Сето тоа е емоции.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom