TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Дали имал некој искуство со предвремен раскин на договор со Тотал ТВ?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Дали имал некој искуство со предвремен раскин на договор со Тотал ТВ?
И мене тоа малце ми се проврте низ глава, ама заборави, со тоа не знам до каде ќе стигнеш. Мене другата година во јули ми истекува договорот. А што, не ти се допаѓа тоталтв?

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
И мене тоа малце ми се проврте низ глава, ама заборави, со тоа не знам до каде ќе стигнеш. Мене другата година во јули ми истекува договорот. А што, не ти се допаѓа тоталтв?
Пред некој месец купив dreambox,па сеа вишок ми стана тоталот.....
А и незадоволен сум од услугата,зимата цел месец немав сигнал,ми викаат до тебе е,и после на крај излезе дека проблемот бил кај нив...
Ама го решија откако 10 пати се јавив....:mad:
А за исклучување одма исклучуваат мамето нивно,ни месец дена не поминуваат од стасаноста за наплата на фактурата и те сечат.....:mad:
Го разгледав договорот,вика странките можат во договор и предвреме да го раскинат договорот....некако нејасно е дефинирано...
Прашав кај дилерите,ми викаат ако го раскиниш договорот предвреме ќе треба да ги платиш сите преостанати месеци до крајот на договорот.....
Како и да е,најверојатно е како во Оне,Т-Мобиле...ако сакаши предвреме да раскиниш ќе мора да платиш пенали,а тие сигурно ќе бидат 2,3,4 илјади денари....
Прашав да видам дали некој ракинал договор,да не се замарам со тие тетките на телефон...
Ако се плаќа некоја помала сума(до кај 2илјади)без размислување ги ОТКАЧУВАМ...имам уште 10 месеци од договорот....

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
А и незадоволен сум од услугата,зимата цел месец немав сигнал,ми викаат до тебе е,и после на крај излезе дека проблемот бил кај нив...
А за исклучување одма исклучуваат мамето нивно,ни месец дена не поминуваат од стасаноста за наплата на фактурата и те сечат.....:mad:
Го разгледав договорот,вика странките можат во договор и предвреме да го раскинат договорот....некако нејасно е дефинирано...
Прашав кај дилерите,ми викаат ако го раскиниш договорот предвреме ќе треба да ги платиш сите преостанати месеци до крајот на договорот.....
Како и да е,најверојатно е како во Оне,Т-Мобиле...ако сакаши предвреме да раскиниш ќе мора да платиш пенали,а тие сигурно ќе бидат 2,3,4 илјади денари....
Прашав да видам дали некој ракинал договор,да не се замарам со тие тетките на телефон...
Ако се плаќа некоја помала сума(до кај 2илјади)без размислување ги ОТКАЧУВАМ...имам уште 10 месеци од договорот....
Најверојатно се плаќаат пенали ама најдобро да прашаш кај нив,а од кај го купи dreambox ако може цена и како идат сите процедури ако можеш во порака да ми пишеш.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Види другар, за сигналот може бил и до кај тебе, зошто они само ти ја активираат картичката, а сигналот го примаш од сателит. Но, добро, тоа е твоја одлука. Мене ми е добар, мислев да земам дрим бокс, ама гледам дека пакетиве полека полека ги впаруваат картиците со оригинал ресиверите и полека полека пакетите престануваат да работат во дрим(пример: Тоталтв, Поларис Медиа, Дигиталб ХД, Макств). Но како што кажав тоа е твоја одлука. Јас ќе се мислам другата година што да правам пошто ми истекува договорот, ама најверојатно ќе си останам на него. За раскинување на договор нема шанси, не ми се верува дека ќе можеш да го раскинеш, можеби можеш но како што ти рекол дилерот може ќе треба да платиш казна.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
На пример антимонополските закони во еу не дозволуваат впарување на картицата со ресиверот.
Што значи, секогаш ке имаш пакети на шеринг. Секако, зависи од тоа што сакаш да гледаш, можеби не секогаш ке биде достапно но шерингот нема да се изгуби, бар не во блиска иднина.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
На пример антимонополските закони во еу не дозволуваат впарување на картицата со ресиверот.
Што значи, секогаш ке имаш пакети на шеринг. Секако, зависи од тоа што сакаш да гледаш, можеби не секогаш ке биде достапно но шерингот нема да се изгуби, бар не во блиска иднина.
За недозволеното впарување прочитав и на еден друг форум. А зошто е забрането?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.154
Поени од реакции
8.213
Ова не е точно , ти дозволуваат по 2 месеца да не ја платиш фактурата.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
За недозволеното впарување прочитав и на еден друг форум. А зошто е забрането?
За да не држат монопол, фаворизирањето на еден производител на ресивери може да доведе до монополска позиција и губење на конкуренцијата.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ова не е точно , ти дозволуваат по 2 месеца да не ја платиш фактурата.
Точно. Сметките идат на два месеци. Јас кога го земав Тотал, гледам првиот месец не дојде сметка и си викам закасниле, вториот не дојде и почна на екранот да пишува дека порани неисплатени долгови ќе настане исклучување(и тоа на секои десет минути и не можев на мира телевизија да гледам). И после им се јавив во инфо центарот и таму им се пожалив дека сеуште немам сметка а викаат дека ќе ми исклучат(тоа не е ферски, не ти пратил сметка а ќе ти исклучи) и после таа женската ми рече дека ќе им каже на тие да ја исклучат таа порака за да не ми смета во гледањето(пораката дека ќе исклучуваат) и ми кажа дека можам да платам на ПП10 сметка за да не ми исклучат. И кажав и-мејл и ми прати слика од пополнета сметка за да знам како да пополнам, и пополнив две сметки(за два месеца) и ги уплатив. После веќе почнав да си плаќам на ПП10 и почнаа после да ми идат сметки(тоа во сметката спаѓаа две ПП30 или ПП50 упплатници) и јас си ги кинам и така до ден денес си плаќам на ПП10, зошто ако ги чекам сметките нон-стоп ќе ми пишува дека ќе ми исклучат.

Вака што ме нервираат, ми се иде да ги исклучам. Ама имаат добри канали и плус им ја научив финтата и сега шибам. :D

Ќути антената што ми е со моторче(они само ресивер ми дадоа, затоа што имав антена) и кога ќе ми се намали сигналот, одма си го уклучувам Оптикумот и ја местам точно антената на сателитот и немам проблеми. Иначе, порано антената малце се изместила и немаше добар сигнал(кочеше) и ја му јавив на дилерот, тој ми вика дека треба со прст да ја помрднам, ама мене ми текна на моторот и така си ја местев точно. :D

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Отсега Private Spice и на Тоталтв(во Club X пакетот) на канал 60.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Достапен е нов Тоталтв ресивер под името Cisco N5266S. Најверојатно ресиверот ќе биде замена за Echolite CDVB5668 и далеку е подобар од Echolite. Еве и слика од страната www.totaltv.tv.

Capture.PNG

Kajgana Shop

На врв Bottom