TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
28 ноември 2011
Мислења
80
Поени од реакции
3
Дали некој пробал да стави не кодирани канали на тотал за Astra/Hot Bird..?

Член од
28 ноември 2011
Мислења
80
Поени од реакции
3
Dali ke pustaat i kaj nas HBOOD? Dali slusnal nekoj?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Dali ke pustaat i kaj nas HBOOD? Dali slusnal nekoj?
Е за тоа друже уште е рано за зборење. Сеуште сме на SD ресивери и за тоа не очекувај во брзо време. HBO OD сеуште го немаат големите сателитски платформи кана SKY, Canal +, а за нас има време. Сега да се надеваме дека оваа есен ќе ни дадат HD ресивери и тоа за ефтини пари или бесплатно(бесплатно не ми се верува). Има време за HBO OD. :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.676
Поени од реакции
8.106
Е за тоа друже уште е рано за зборење. Сеуште сме на SD ресивери и за тоа не очекувај во брзо време. HBO OD сеуште го немаат големите сателитски платформи кана SKY, Canal +, а за нас има време. Сега да се надеваме дека оваа есен ќе ни дадат HD ресивери и тоа за ефтини пари или бесплатно(бесплатно не ми се верува). Има време за HBO OD. :)
HBO OD го имаат Макс тв , Т-хоум

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
HBO OD го имаат Макс тв , Т-хоум
Ама го има на ИПТВ(преку интернет), ама Тоталтв е преку сателитска. Слушнав дека е овозможено видео на барање(VoD) и PPV(Pay per view) преку сателитска, ама на Тоталтв уште ја нема оваа услуга. Тотал тв овие услуги ги најавија за понатаму(за нив е потребен HD DVR ресивер, кој моментално изнесува 400денари-месечно).

Еве скриншот од спецификациите на HD DVR ресиверот:

Capture.PNG

А еве скриншот од најавата дека од есен сите ресивери ќе бидат во HD стандард:

Capture.PNG

Член од
3 јуни 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Дали на тотал ТВ или на некој друг оператор има грчки канали?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Денес на Тоталтв, канал 66, стартуваше нов канал под името IQS Life. Каналот моментелно емитува хумористични серии(има една серија со Рован Аткинсон - Мистер бин), некој квиз и смешки, секако со превод на српски јазик.

* Овој канал е на местото на српскиот канал за цртани филмови - Kanal D.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.676
Поени од реакции
8.106
Денес на Тоталтв, канал 66, стартуваше нов канал под името IQS Life. Каналот моментелно емитува хумористични серии(има една серија со Рован Аткинсон - Мистер бин), некој квиз и смешки, секако со превод на српски јазик.

* Овој канал е на местото на српскиот канал за цртани филмови - Kanal D.
Прфпат слушам за ваков канал ,имаат ли овој тв канал веб сајт ,гуглав не најдов ништо за оваа телевизија а нити на Тотал тв неам информација

Јас немам тотал тв ама ме интересира што канал е ова

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Прфпат слушам за ваков канал ,имаат ли овој тв канал веб сајт ,гуглав не најдов ништо за оваа телевизија а нити на Тотал тв неам информација

Јас немам тотал тв ама ме интересира што канал е ова
На веб страната на тоталтв нема никаква информација бидејќи овој канал е само замена на детскиот канал Kanal D.

Веб страната е: http://www.iqs.rs/

Kajgana Shop

На врв Bottom