TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
28 ноември 2011
Мислења
80
Поени од реакции
3
Noviot resiver ima li hd podrska? i dali moze sega da se zeme?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Noviot resiver ima li hd podrska? i dali moze sega da se zeme?
Зборуваш тој што го опишав јас на форумот? Тој е SD ресивер со подобра слика, ама НЕ подржува HD. Имаш HD DVB-T и HD DVR ресивери ама тие се многу скапи, односно се плаќа месечна рента од 250 денари(HD DVB-T) и 400денари(HD DVR) и плус се плаќа за приклучок на ресиверот од 1100денари. Сега ти е многу скапо и не ти препорачувам да земеш HD ресивер, ама од есен најверојатно ќе ја укинат месечната рента на HD ресиверот и тогаш ресиверот ќе можеш БЕСПЛАТНО да го земеш на користење(оваа информација сум ја прочитал од сателитски форуми). Ако имаш пари, земи го сега HD-то, ама ќе ти дојде многу скапо.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
80
Поени од реакции
3
Imam zemeno sd resiver od total tv i slikata e nikakva seka ako bide podobra ke ostanam na sd :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Imam zemeno sd resiver od total tv i slikata e nikakva seka ako bide podobra ke ostanam na sd :)
Сликата ќе биде подобра со новиот ресивер Cisco. Ти да не имаш Echolite? Ако ти е Echolite сликата ќе ти остане иста.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.676
Поени од реакции
8.105
Cisco ресивери имаат и МаxTV ама не се исти како на ТоtalTV моделот туку е ваков

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Cisco ресивери имаат и МаxTV ама не се исти како на ТоtalTV моделот туку е ваков
Па нормално дека не се исти, на Макств ресиверот е IPTV-ресивер, а на Тоталтв е DVB-S(сателитски ресивер).

На Тоталтв ресиверот е: Cisco N5266S

Capture.PNG

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.676
Поени од реакции
8.105
^
е да не се исти едното тотал тв е со сателитски ресивер ,на тоа заборавив :гик:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Што предлагате, доколку се укине месечната рента за Тотал ТВ од на есен, да си земам HD ресивер со снимање или да си купам DreamBox 500 HD?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Што предлагате, доколку се укине месечната рента за Тотал ТВ од на есен, да си земам HD ресивер со снимање или да си купам DreamBox 500 HD?
Aко обожаваш повеќе балкански и Sport Klub HD канали земи си Тотал(гледам многу си по тенисов а тенис има и на Спорт Клуб).
Само едно да те напоменам, дримот е пиратски и МОЖЕ ЕДЕН ДЕН(не викам дека ќе му дојде стварно крајот, ама сепак имаш ризик- и ја од тој ризик не го земав дримот зошто Тотал престана на Дрим, а јас многу сакав Тотал) да му дојде крајот.
Сепак ти си знаеш, немој да речеш после ние те убедивме да земеш Дрим или Тотал.
Иначе од септевмри HD DVB-T ќе биде најверојатно бесплатен за изнајмување само HD пакетот ќе си го плаќаш 143ден. месечно и толку. А HD DVR дали ќе биде бесплатен, тоа не се знае(според сателитските форуми).

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Aко обожаваш повеќе балкански и Sport Klub HD канали земи си Тотал(гледам многу си по тенисов а тенис има и на Спорт Клуб).
Само едно да те напоменам, дримот е пиратски и МОЖЕ ЕДЕН ДЕН(не викам дека ќе му дојде стварно крајот, ама сепак имаш ризик- и ја од тој ризик не го земав дримот зошто Тотал престана на Дрим, а јас многу сакав Тотал) да му дојде крајот.
Сепак ти си знаеш, немој да речеш после ние те убедивме да земеш Дрим или Тотал.
Иначе од септевмри HD DVB-T ќе биде најверојатно бесплатен за изнајмување само HD пакетот ќе си го плаќаш 143ден. месечно и толку. А HD DVR дали ќе биде бесплатен, тоа не се знае(според сателитските форуми).
Мене ми е битно да може да снима тој ресиверот од Тотал ТВ, да има HD. Без снимање, ништо не прајме :) Иначе нема гајле, за 150 денари имаш 3 Спорт Клуб канали и Евроспорт 1,2, се исплаќа секако. Јас плаќам 100че само за СпортКлуб и СпортКлуб+ во SD резолуција, епа види ја разликата :)

Околку дримот, во право си, ама 15 класи разлика е :) 1080i HD имаш, а на Тотал ТВ е 1080i или 720p HD резолуцијата?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Мене ми е битно да може да снима тој ресиверот од Тотал ТВ, да има HD. Без снимање, ништо не прајме :) Иначе нема гајле, за 150 денари имаш 3 Спорт Клуб канали и Евроспорт 1,2, се исплаќа секако. Јас плаќам 100че само за СпортКлуб и СпортКлуб+ во SD резолуција, епа види ја разликата :)

Околку дримот, во право си, ама 15 класи разлика е :) 1080i HD имаш, а на Тотал ТВ е 1080i или 720p HD резолуцијата?
HD DVB-T(тој што ќе биде бесплатен) има 1080i еве и на сликава можеш да видиш, а за HD DVR не пишува, ама најверојатно и тој има 1080i.

Capture.PNG

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.676
Поени од реакции
8.105
a која е разликата помеѓу 1080p и 1080i ?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
HD DVB-T(тој што ќе биде бесплатен) има 1080i еве и на сликава можеш да видиш, а за HD DVR не пишува, ама најверојатно и тој има 1080i.

Прегледај го приврзокот 46498
Не не, дали од ТоталТВ пуштаат Full HD сигнал или сепак само смешен HD Ready како на овај од MaxTV, и тоа само за фудбал. -.-

Kajgana Shop

На врв Bottom