TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ви го отвара каналот Crime & Investigation?

И, дали планираат да го вратат пинк? Ако не, тогаш или намалена претплата или некои други канали...
Не можат да го вратат Пинк пошто СРД не дозволува, а тие останатите Пинкови што беа(Pink, Pink M, Pink BH...) беа како бонус канали, кои не беа вклучени во понудата/пакетите.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.232
Поени од реакции
8.338
Не можат да го вратат Пинк пошто СРД не дозволува, а тие останатите Пинкови што беа(Pink, Pink M, Pink BH...) беа како бонус канали, кои не беа вклучени во понудата/пакетите.
па највеке добиа корисници баш за тие канали што се бонус, па ако така и РТС 1 и РТС 2 нема право ПРВа исто и тие ке ги исклучат, јас убаво му реков пинковите ке ги има ли да не ги исклчучат тој дилерот ми вика нема шанси тоа ти ке си останат до крај ххахаха и сеа?

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.001
Поени од реакции
1.301
Тоа е незаконско емитирање и затоа тие канали не ги пишува во понудата, туку ги даваат испод маса што се вика. Али ќе им дојде крајот - апаши. Не гледаат да стават македонски канали, они ќе ми шират сељачизам и ренесанса.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.232
Поени од реакции
8.338
Ви го отвара каналот Crime & Investigation?

И, дали планираат да го вратат пинк? Ако не, тогаш или намалена претплата или некои други канали...
Црна слика. а превод иде

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Абе права не права нека пуштат се да гледаме, а кого не му се допаѓа нека не гледа. ;)
Моментално на Crime&Investigation оди само превод без слика и звук.
--- надополнето: 31 март 2013 во 15:05 ---
Можеби ќе пристигне некој македонски канал со исклучувањето на трите словенски канали... Capture.PNG

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Тоа е незаконско емитирање и затоа тие канали не ги пишува во понудата, туку ги даваат испод маса што се вика. Али ќе им дојде крајот - апаши. Не гледаат да стават македонски канали, они ќе ми шират сељачизам и ренесанса.
Првиот дел од тоа што го кажа си сосема во право.
Али вториот...
Едино МРТ 1 да го стават на сателит би било Т-О-П, али од друга страна - па ни македонскиве канали нема шо да понудат, зш не сте реални?
Прва барем има емисии од своја продукција, овие што ќе понудат? Да дека треба да се стрпиме, али само МРТ ќе си го врати стариот сјај (и сигурен сум дека ќе го врати), овие приватниве ќе се гушат у сопствените гомна уште долго време.

Друг пример
На Б92 и OBN блокирана е програмата кога се пушта Велики брат. Јасно ми е, Сител сака да си се рекламира - нема проблем...Али овие другиве барем пуштаа неколку пати у ден, овие само тој преглед на денот.
Плус сликата е ужас...Се плашам што ќе праам откога ќе премине у дигитален сигнал у Јуни, пошо на аналогна сликата е стакло...

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.232
Поени од реакции
8.338
Сликава ужас на ХД не ми се верува толку лоша да е, им се јавив викам ужас сликата ви е на ХД она ми вика па други не се жалат, јас и викам па може и немате други корисници, па ми вика антената дали е наместена, јас и викам ова е дигитален сигнал не е аналоген па да местам сликата да биде подобра, или ке има слика или ке нема, и викам не сецка него сликата е ужасно лоша, а и неписмени работат таму уште. не им ја запамтив адресата да им пишам приговор знам каза Даме груев ама бројот незнам кој е ако некој знае нека ми пише, фала.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Сликава ужас на ХД не ми се верува толку лоша да е, им се јавив викам ужас сликата ви е на ХД она ми вика па други не се жалат, јас и викам па може и немате други корисници, па ми вика антената дали е наместена, јас и викам ова е дигитален сигнал не е аналоген па да местам сликата да биде подобра, или ке има слика или ке нема, и викам не сецка него сликата е ужасно лоша, а и неписмени работат таму уште. не им ја запамтив адресата да им пишам приговор знам каза Даме груев ама бројот незнам кој е ако некој знае нека ми пише, фала.
"Тотал ТВ" д.o.o.
Прашка бб
1000 Скопје
Македонија

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ne e taa sea e Dame gruev ama koj broj ne zapamtiv, utre ke im se javam da vidam koja bese zs prigovor ke im pisuvam.
Џабе со приговор, тешко дека нешто ќе направиш. Најдобро ако не си задоволен откажи си го HD пакетот и уживај, али сепак Тоталтв се најдобар оператор и со највеќе канали, ако нив ги критикуваме тогаш што да кажеме за Макс, Бум и Близу... ;)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Првиот дел од тоа што го кажа си сосема во право.
Али вториот...
Едино МРТ 1 да го стават на сателит би било Т-О-П, али од друга страна - па ни македонскиве канали нема шо да понудат, зш не сте реални?
Прва барем има емисии од своја продукција, овие што ќе понудат? Да дека треба да се стрпиме, али само МРТ ќе си го врати стариот сјај (и сигурен сум дека ќе го врати), овие приватниве ќе се гушат у сопствените гомна уште долго време.

Друг пример
На Б92 и OBN блокирана е програмата кога се пушта Велики брат. Јасно ми е, Сител сака да си се рекламира - нема проблем...Али овие другиве барем пуштаа неколку пати у ден, овие само тој преглед на денот.
Плус сликата е ужас...Се плашам што ќе праам откога ќе премине у дигитален сигнал у Јуни, пошо на аналогна сликата е стакло...
Не ти ја разбирам реченицава, сакаш да кажеш дека со дигитализацијата од Јуни ќе биде катастрофа сликата на тотал тв?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Не ти ја разбирам реченицава, сакаш да кажеш дека со дигитализацијата од Јуни ќе биде катастрофа сликата на тотал тв?
Не, изгледа македонските канали сега ги гледа со обична антена бидејќи сликата е поубава, а кога ќе се дигитализира бидејќи има CRT телевизор нема да може да ги гледа македонските канали на обична антена. ;)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Истото што ти кажа Zakon4eto ... Додај само ова:
Сега сликата на Сител на тоталТВ е катастрофа! Битрејтот ако не им е 128кбпс идам да се убијам...Ужас ужас...
Ако имаш аналогна убаво наместена, ќе сфатиш дека сликата на секој канал е стакло. Али ајт, ваљда ќе се опаметат...

Мене не ми смета да си ги гледам своите македонски канали, ама нека има нешто на нив брате. Тоа е ко да те тераат да сакаш некоја девојка, а ти органски не ја поднесуваш.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Гледам ја ажурирале FB странава со нови слики и почнале да одговараат на прашањата. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom