Токсикологија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy Diamond
  • Време на започнување Време на започнување
1. Зошто Das да се посебна приказна? Поентата ми беше Dead Serious е свет албум, и 10 пати подобар од How we do. Значи за 9 години , тие не го подобриле своето флоу, не ги подобрија своите текстови, инструменталите ме вадат од кожа.

И не се само Das, типови како Kool Keith, Mobb Depp кој се прославија со своите први дела, со секој нов албум само тонат и тонат. Затоа не ми е јасна таа надоградба што ја зборуваш, па и за што и да е. Дал текст, дал флоу или инструментала.

2. Конкретно за песната на Пука , треба да се земе во обзир кога е направена, со колку ислушан рап е направена и во какви услови. Е кога сето тоа ќе го земеме во обзир, не звучи така лошо, нели? На времето сум нишал глава на песната и сум бил среќен :)

И ја сум нишал глава на таа песна така е...но како они растат и се подобриле ( ВО РЕЦИТИРАЧКА СПОСОБНОСТ!!! ) така и јас сум сваќал што чини, а што не...
Инаку зборувам за македонскиот рап од 90сетите не за американскиот бидејки Das не слушале туку правеле рап бидејќи се едни од првите рап атракции во светот,а не во македонија
Еве уште еден многу добар пример-спореди како звучел и рецитирал страјк пред 10 години, а како сега ?
Дали повеќе би сакал да го слушаш во издание како пред 10 г. или сега ?

Дефинтивно Страјк звучи подобро сега.

Дај ми ги Сафизам, Мозаик, Темната страна во 98 преку сите денешни изданија. Сепак мој вкус, не мора да значи дека е така.

На тема "Мај Дарлинг" ја би можела подобар текст да напишам... :smir:

Во петок од 00 часот, Токсикологија ќе има настап на отварањето на клуб "Glamour" во Струга.

Еве и некоја фотка од оној ден кога играа фудбал кај Три Бисери :)
О младина Hustlers vs. Токсик Ветерани G's

27197_379644721171_725826171_3972879_7676174_n.jpg

Од студиото на ‘Токсикологија’ излезе одлично музичко парче.Тамара Тодевска заедно со Скит Скитара Ви го претставуваат синглот ‘Мое време’.
Музиката, текстот, и аранжманот се дело на Скит, а за истоименава нумера многу скоро се очекува и видео запис.
Песната можете да ја преслушате тука.

Од студиото на ‘Токсикологија’ излезе одлично музичко парче.Тамара Тодевска заедно со Скит Скитара Ви го претставуваат синглот ‘Мое време’.
Музиката, текстот, и аранжманот се дело на Скит, а за истоименава нумера многу скоро се очекува и видео запис.
Песната можете да ја преслушате тука.

И тука

Прв албум на Скит Скитара

Првенчето насловено "Скит го има она...маафака" треба да излезе кон средината на Јуни 2010 година, во издание од Јованов Рекордс во соработка со Токсикологија music.

skeet-skeetara-300.jpg

Познатиот продуцент и автор на хип хоп музика, Скит Скитара наскоро ќе го издаде својот прв соло албум. Првенчето насловено "Скит го има она...маафака" треба да излезе кон средината на Јуни 2010 година, во издание од Јованов Рекордс во соработка со Токсикологија music. Албумот се најавува како нешто ново и нечуено, а повеќе внимание ќе биде посветено на музичките и пејачки способности на Скит Скитара. Од Јованов Рекордс велат дека неговиот стил се издвојува од сите досегашни рапери и музичари, а како гости на албумот ќе се појават Кацар и Лакомото МЦ. Скит Скитара во своето првенче ќе се појави не само како артист туку и како кант автор на сите песни.
Скит Скитара или Дејан Јанушев е роден 1987 година во Скопје, а првите стихови ги напишал на своја 12 годишна возраст. На 15 години заедно со својот другар Марко Слаткаристика ја оформуваат Хип Хоп групата "Единствена Опција" и во 2004 година го издаваат Албумот "Рап Тврдина". Настапувал на престижниот музички фестивал "Егзит" во Нови Сад, а во 2008 година заедно со Пука Козметика, Слаткар, Ел Мариjачи, Боро Лаказ, Кацар, Желе, Сиги, Аце НЛ, Че и Дј Димитриј Је Ја, ја оформуваат групацијата "Токсикологија".

Тој е продуцент, текстописец, пее и рецитира. Продуцент е на сите големи хитови на групацијата "Токсикологија" како што се "Ново Лисиче Будало, 4екераукц, Смеј се и пеј, и многу други. Гостин и продуцент е во новиот албум на Тони Зен, а под негова продуцентска палка е и новиот хит на Тамара насловен како "Мое Време".

Ајде цела токсикологија нека оди кај јованов ајДеееееееееее ајдеееееееее ! :)

pa toa mirisese uste od 2008ma ;) ... nema loso.Barem si kazuvat i se znae so rabotat.Voopsto nema ljutish za ovoj poteg.Bolji se za muzika otkolku za tvrd rap.So nivnoto vleguvanje vo JJ OG, ima poveke mesto za kvalitetni ... pozz ... samo napred.Neka si pravat parici ... vo MK toa gledam pocna da uspeva.
A od druga strana skit si go biva epten.Za onoa blink blink sranjeto.Nema dilemi tuka ..

По тракава што ја чув и онаа која ја презентираше во Колосеум за време на настапот на Слаткар пред некое време можам да донесам заклучок дека трансформацијата на Скит не ми се допаѓа многу. Слаткар се транформира да, но тоа ми се допадна.
Од последното "Лева страна - десна страна" ова ни малку не личи на Скит. Сосила по стапките на Слаткар..? Тип топ пичка, хм.. Незнам. Можеби само од прво слушање таков впечаток ми остави, ќе видиме за остатокот од албумот.

По тракава што ја чув и онаа која ја презентираше во Колосеум за време на настапот на Слаткар пред некое време можам да донесам заклучок дека трансформацијата на Скит не ми се допаѓа многу. Слаткар се транформира да, но тоа ми се допадна.
Од последното "Лева страна - десна страна" ова ни малку не личи на Скит. Сосила по стапките на Слаткар..? Тип топ пичка, хм.. Незнам. Можеби само од прво слушање таков впечаток ми остави, ќе видиме за остатокот од албумот.

Iskreno ova e prva pesna koja mi se sviga od skit.Bitit e top samo refrenot vo pesnava ne mi se sviga ali moze da projde.Toksikologija nekako premnogu otidoa u jabana sekoja nova traka im e za picki ali aj bi projdelo i toa ako tekstovite ne bea tolku prosti i 15godisni deca mozat da gi napsat tie tekstovi.pozz.U noviot album neka ima poise vakvi pesni nemora na ova tema no nekamo te razveseluvat

Oд 21 јуни (понеделник) во продажба може да го најдете Цд-то на продуцентот и композитор на хип хоп музика Скит Скитара, насловено како ``Скит го има она...маафака``. 17 оригинални траки за секаков вкус.
Продажни места: Југотон,салоните на Тобако и сите поголеми маркети низ републиката.
Цена 150 ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom