Токсикологија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy Diamond
  • Време на започнување Време на започнување
пичката ти смрди на бит пазар..... хахахахахахахахахаххаха:pos2::pos2::pos2:

"Кој кур на куров..."?!

Ќе кажеш нешто, и после цел град го збори, и опеано е во песна...

ама пичката ти смрди на ноѕеееееееееее.... хахахахахаххахах да ти еам песната :pos2::pos2::pos2:

prv pat koga gi slusnav si vikam ova e sranje, ama vekje 2 dena gi slusam samo niv i se nekako podobri i podobri mi se ... :)

Oф, оф, оф, помизерно нешто ДА САКАЈА, не можеја да го направат... Можда хејтам, али ИЧ ИЧ не сум задоволен од албумот...

prv pat koga gi slusnav si vikam ova e sranje, ama vekje 2 dena gi slusam samo niv i se nekako podobri i podobri mi se ... :)

:а?: Се обидуваш да бидеш оптимист? Затоа што не ти оди.
Да бидеме реални, од спектарот на идеи на Токсикологија ова е најлошиот филм што можеше да излезе. Се надевам дека е само безуспешна проба за нешто поинакво, затоа што "Ќе те мочам" стилот не ми прави смисла.
Лижете гз или нешто, не слушате добро.. не знам што ви е, ама се чудам на коментарите од типот : "Овој албум е најдобар!", "Пцујална е закон!"..
Кога ќе погледнам назад на текстовите се прашувам каде отиде таа инвентивност.
Познавам и верни фанови кои веќе го избришаа албумот, тоа е реалноста.. никој не го очекуваше ова.
Пука козметика велат дека има уметност зад вулгарните зборови, даваат порака да се обидеме да протолкуваме..
neprijatelska propaganda e deka mnogu pcueme.... slushajte povekje od pcovki.......... ne gi izmisli toksikologija..... barajte ja smislata i celta na tekstot.......
.. јас од првиот пат повеќе не го ни пуштив албумот, кога би можела да го слушам тоа би се потрудела да протолкувам, но сепак ќе го чекам следното од нив.

Потсеќаат на Бед Копи во старите денови :) Me dont like it
бед копи се одкачени, претерано креативни и им стои
овие се прават сериозни - и им фали креативност па само пцовки слушаш

Ќе ми објасни некој кој кога рецитира?

Ќе ми објасни некој кој кога рецитира?

E ova e toa sto se vika Star Dobar Makedonski Rap...Tocno deka nivoto na lirikata e po nisko "mozebi" ... no produkciski prikaznata e fenomenalna.

E TOA E NESTOTO STO MI NEDOSTIGA !!!!!! Pogledni denes elokventni gospoda na sto lice a nekogas istite kakvi bea .... Zalno za Makedonskiot Rap ....

E ova e toa sto se vika Star Dobar Makedonski Rap...Tocno deka nivoto na lirikata e po nisko "mozebi" ... no produkciski prikaznata e fenomenalna.

E TOA E NESTOTO STO MI NEDOSTIGA !!!!!! Pogledni denes elokventni gospoda na sto lice a nekogas istite kakvi bea .... Zalno za Makedonskiot Rap ....

Е ова ти го кажувам јас тебе на форумов неколку пати па и сега-дека вистински хард кор рап затебе е бегање на ритам, флоу да не постои, текст децки без никаква поента...тоа е така затоа што пред 10-15 години кај нас имало многу рап изведувачи,а со тоа и многу малку квалитет,а ти факат очигледно си растен со траки без никакво флоу,текст односо тналент па нормално е да те фаќа носталгија кон тој звук и да ти фали за во денешно време во кое има многу чкарт рапери ама има и мноогу повеќе квалитет од тогаш.
Бтв и замене оваа песна беше хит откако ја снимив на ксета пред околу 10 год на хип-хоп теза на А1 радио каде водител беше пикисипи, но дечките пораснале и се подобриле...ја сум пораснал и сум сватил што е квалитет, но ти си пораснал и сеуште ти фали тој неквалитетен рап! :wink:

Ако сакаш вака да звучи рапот денес во Македонија тогаш мора да си луд или стварно поима немаш од музика,а најмалку од рап!
Биди поздравен

Хмм Organized Konfusion на пола од траките рокаат off-bit. Das Efx рокаат текстови како Mic Check или Baknaffek. Што има во текстовите? Само досетливи рими. Никаков тежок текст. Тоа значи дека врскаа немаат? Не треба да ги сакаме, и треба да се префрлиме на денешниот " квалитетен добар " рап?

Од 10 постови само памет делење што е рап, а што не е.

Хмм Organized Konfusion на пола од траките рокаат off-bit. Das Efx рокаат текстови како Mic Check или Baknaffek. Што има во текстовите? Само досетливи рими. Никаков тежок текст. Тоа значи дека врскаа немаат? Не треба да ги сакаме, и треба да се префрлиме на денешниот " квалитетен добар " рап?

Од 10 постови само памет делење што е рап, а што не е.

Не, воопшто не значи дека врска немаат,напротив оти ја имале основата на талент и затоа успеале да го надоградат и да се поправат и да звучат толку подобро денес што ако ги споредиш од тоа време и сега ( во емсијање ) просто нема да веруваш дека се работи за истите...

И не солам памет само дискутирам и си ѓи кажувам мојте ставови и мислења за рап музиката и било што друго, ако не се согласуваш или се согласуваш тоа е твое и имаш право да ми реплицираш секако со свој убедувања и гледишта за тоа за што дебатираме...

Поздрав.

Не, воопшто не значи дека врска немаат,напротив оти ја имале основата на талент и затоа успеале да го надоградат и да се поправат и да звучат толку подобро денес што ако ги споредиш од тоа време и сега ( во емсијање ) просто нема да веруваш дека се работи за истите...

И не солам памет само дискутирам и си ѓи кажувам мојте ставови и мислења за рап музиката и било што друго, ако не се согласуваш или се согласуваш тоа е твое и имаш право да ми реплицираш секако со свој убедувања и гледишта за тоа за што дебатираме...

Поздрав.

Хмм ај по ред.

1. Викаш дека се надоградиле сега раперите. Кој албум ти е подобар, Dead Serious 1992 или How we do 2003? И лирички и во вештина и во продукција. Те молам, објасни ми ја надоградбата во 9 години поминати на Das.

2. Па некако имаш предрасуди дека ако го сакаме тој рап што не звучел толку добро од 90-тите немаме врска со рап. Барем така разбрав.

1. Да се надоградиле! Но очигледно не ме сваќаш за какво надоградување зборувам...Значи за да се гради и збогатува еден талент треба прво да ја имаш основа што значи минимално барем да имаш осет за музика, како рекле јапонците-1% е талент другото е се работа. Значи на песните на пука од пред 10 години им бега ритамот и тоа апла...,флоу не постои, текстот децки и без поента и порака, незнам кој е првиот во траката дали видо или чико ама стварно сите цртани јунаци ги наброја, значи зборам за тоа дека се поусовршиле на тоа поле емсијање што значи-рецитирање ...
А Das Efx си се посебна приказна освен што имаат промена во политиката на текстовите и синтетиката на битот друго се им е исто...

2. Немам никаква предрасуда со рапот од 90сетите и сега, се разбира како тогаш така и сега има многу заникаде рап, само ако си ги читал убаво постовите каде што пробав да му објаснам некој работи на DJ-93'Slaughter ќе сватиш дека никаде не го критикувам рапот од 90сетите напротив! но кажав дека некој од првите рапери во републикава кој то ги бае и во тоа време звучеле неубаво како што е примерот ете и со пука...
Инаку спореди ги способностите на сајперс хил од тогаш до сега ќе сватиш дека и тогаш биле уникатни како што се и сега ( во вештината на рапувањето! )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom