Тој што губи ...

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Тој што губи,треба фино лепо да седне и да размисли што изгубил,па после да донесе одлука дали и покрај поразот ке биде упорен.
Најнормално дека за сето тоа време ке слуша совети во стилот:не се откажувај никогаш,секогаш има надеж...и слични гомнарии,ама на крај,сепак треба сам да одлучи,бидејки животот е негов.

Pa vaka pred nekolku meseci se natprevaruvav za lider na MASSUM bev besna zn sebe zosto ne pobediv i nevlegov a luta i gi mrazev site sto ostanaa da se natprevaruvaat ponatamu mislejki deka ke pobedi nekoj kreten, ama koga cuv deka pobedil drugar mi prva mu se javiv i mu cestitav za pobedata i mu posakav mnogu uspeh vo rabotata, nebev lubomorna toa mu go psakav od se srce . a sega po nekolku meseci svakam deka nekoi raboti ne se slucuvaat slucajno deka toa taka trebalo da se desi i podobro sto e taka jas mnogu nauciv ot toa i sega znam kade bi pogresila ako sum vo ista uloga.

Toj што губи треба да учи од грешките, да не се откажува и повеќе да се потруди наредниот пат.

тој што губи има право да се лути или подобро нека научи да игра во животот.нема трето

Значи вака, тој што губи има право да се лути знаеме, ама дали треба да се лути и да се откаже од тоа во што изгубил или треба да оди напред да ја поправи грешката поради која најверојатно изгубил нешто?
Треба да е полн со гнев кон другите што успеале (во таа некоја одредена работа) или сепак да се сврти кон себе и својот неуспех и да се поправи нареден пат?

луѓе сме, сите сме такви што најпрво сме полни со гнев кон тие што успеале, ама по некое време увидуваме (или барем би требало да увидиме) дека гневот кон другите нема да ни ги реши проблемите и дека својот неуспех ќе го поправиме со тоа што ќе се свртиме кон себе и сами, со труд ќе си го решиме проблемот. И тоа го правиме. И треба да го правиме. Значи, мој одговор е вториот дел од или-то! :)

Тој што губи,дозволил да изгуби.Волјата и желбата да се добие нешто,ако се големи,добиваш.

Тој што губи треба да се бори во животот за да не изгуби се. Треба да се учи како од своите така и од туѓите грешки. По секој пораз треба да собере сила да продолжи напред и да се надева на подобро утре. Нормално за тоа треба да вложи и дополнителен труд, во спротивно, "рингот" повторно ќе треба да го напушти со наведната глава!

Тој што губи, следниот пат (доколку има следен пат) нека се потруди повеќе, да ги осознае своите грешки, да ги дознае слабостите на противникот, и да знае како да ги искористи во своја полза. Конечно, кога ќе победи, таквата победа да биде толку јака, што неговиот противник ќе не може да се оправи никогаш.

Тој што губи ако изгубил еднаш и ако му се отвори шанса за реванш треба да ја искориста до максмимум:smir:

Животот е полн со победи и падови, желбата на човекот да се искачи на врвот на самиот себе и незадоволство кога во тоа нема да успее. Загубите во животот не треба да не враќаат назад, тие треба да бидат поттик за поголеми успеси и учење од грешките.

treba dase napraj deka nisto ne se slucilo i po nekoe vreme da mu vrati duploo

Треба да си ја согледе грешката што ја направил,па да се поправи, а не да ја бара грешката кај другите!!

тој што губи има право на реванш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom