Thomson ST780WL i

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Плукнете си под мишка, да не го урочите!

Член од
26 јули 2007
Мислења
105
Поени од реакции
2
jas im go ukradov livceto so admin passwordot :D
Админ пасвордот не го пишува никаде, може да го знаеш само ако ти го каже некој вработен, така да џабе си го крадел ливчето, тоа не е админ пасворд :D

Томсонот е премногу осетлив на пад на напон, најдобро би било ако кај некој што е слаб напонот да си користи стабилизатор или Ups.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Админ пасвордот не го пишува никаде, може да го знаеш само ако ти го каже некој вработен, така да џабе си го крадел ливчето, тоа не е админ пасворд :D

Томсонот е премногу осетлив на пад на напон, најдобро би било ако кај некој што е слаб напонот да си користи стабилизатор или Ups.
Јап, истово ми го кажаа и од техничка, ама кај е врската помеѓу дсл ресетирањето со напонот ?

P

Princ

Гостин
Мојот е на UPS отсекогаш поврзан и се рестартираше повремено кога ќе му прдне. Има баг во кернелот (на линукс оперативен систем иначе цепа) и тој го тригира да се ребутира. Значи она напон, упс, курци-палци... баталете. Кај мене барем нема никад да запали тоа. Изгледа некои наши сетинзи го тераат да се рестартира, кој немам најдено уште а и прекинав да го истражувам откако се оправи. Цели 2 дена и кусур без рестарт нема терано откако ми го донесоа. Мој совет е да не ги чепкате сетинзите многу-многу. Дури и да измените нешто, запомнете што сте измениле и ако не почне да се ребутира во рандом периоди од рандом причини, тогаш може да прејдете на нова измена. Во спротивно, враќајте назад сетинзите.

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Ај едно прашање вредно 1000 денари: Кој од вас има добиено администраторски пристап до рутерот според упатството на темава, а нема проблеми со времето кое му е уклучен рутерот?
Јас го искористив тоа упатство одамна и добив администраторски пристап, ама рутерот почна да ми се рестартира на периоди многу често (повеќе од 24 часа ретко кога стоеше уклучен без рестарт). Вчера му го вратив бекапот, оној што го зачував кога ми го донесоа рутерот истиот ден, и се нема рестартирано досега.
Jas go haknav i nemam problemi so routerov..... Go rabotam na root acount.

Член од
23 ноември 2008
Мислења
23
Поени од реакции
0
Админ пасвордот не го пишува никаде, може да го знаеш само ако ти го каже некој вработен, така да џабе си го крадел ливчето, тоа не е админ пасворд :D.
Ajd pogledni ja slikickava dobro ....

Attachments

Член од
26 јули 2007
Мислења
105
Поени од реакции
2
Ajd pogledni ja slikickava dobro ....

Кој е пасвордот? :)
Ги има два, ти го имаш тој што можеш само ти да го користиш на твојот HGW и пак не можеш да ги видиш сите опции што Томсонот ги има, има уште еден Администраторски пасворд, ако го имаш тој значи си некој вработен во телеком или некој ти го кажал, а ако ти го кажал може да лета од работа за тоа...

Го немаш админ пасвордот :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ги има два, ти го имаш тој што можеш само ти да го користиш на твојот HGW и пак не можеш да ги видиш сите опции што Томсонот ги има, има уште еден Администраторски пасворд, ако го имаш тој значи си некој вработен во телеком или некој ти го кажал, а ако ти го кажал може да лета од работа за тоа...

Edno prasanje, ti da ne si vraboten vo MKT ?

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
А што кога ќе се хакне рутерот? Има нешто што би ни било од бенефиција или јок? Чекам да ми стигне деновиве изгледа па да знам дали да го хакувам или ако нема ништо битно да го оставам како што си е.

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
ај еве уше едно прашање од 1000 ден. :icon_lol: го иам пасвордот на tech userot
зошто кога ке отидам у User Management - Switch to another user ке пишам user i pass и нејке да се смени туку као да си мава рефреш и се врака на истиот прозорец за пак да внесам user i pass и така до утре
лее луѓе знае ли некој за ова шо прашувам или џабе си брблам јас

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
mene sekogas mi treba dvapati da ja povtoruvam procedurata koga se logiram kako administrator
Исто и кај мене е така, после вториот пат се логирам. Инаку, кога го местеа кај мене тихоумци, едно пола саат се е*аваа така. Ќе напише јузер/пасс стиска ентер и пак го враќа да го пишува and again and again... :icon_lol:

Член од
23 ноември 2008
Мислења
23
Поени од реакции
0

Izgleda tebe ti e krivo ssto jas imam password a ti nemass :baeh: . A od kade znaess deka za toa se letalo od rabota? Da ni si letnal ? :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom