Thomson ST780WL i

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Izgleda tebe ti e krivo ssto jas imam password a ti nemass :baeh: . A od kade znaess deka za toa se letalo od rabota? Da ni si letnal ? :pos2:
Тоа и јас сакав да му го кажам на дечкото, ама чекам да ми одговори на прашањето. За да ги знаеш тие работи дека има два пасворди... мора да си вработен или некој вработен да ти ги кажал. Некој ќе лета од работа... :си_свирка:

Член од
26 јули 2007
Мислења
105
Поени од реакции
2
Тоа и јас сакав да му го кажам на дечкото, ама чекам да ми одговори на прашањето. За да ги знаеш тие работи дека има два пасворди... мора да си вработен или некој вработен да ти ги кажал. Некој ќе лета од работа... :си_свирка:
Не работам во текелом, братучед ми работи таму, штом мене не ми го кажува тој пасворд за влез во сите томсони значи не смее да го каже, со него можеш wireless да му влезеш на комшијата без да знае и да му крадеш интернет :) и да го смени пасвордот за wireless пак после можеш да влезеш како администратор :zlo:

А ова што некој го украл ливчето всушност не направил ништо зашто веќе му е внесен на томсонот и со него се логира како администратор :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Не работам во текелом, братучед ми работи таму, штом мене не ми го кажува тој пасворд за влез во сите томсони значи не смее да го каже, со него можеш wireless да му влезеш на комшијата без да знае и да му крадеш интернет :) и да го смени пасвордот за wireless пак после можеш да влезеш како администратор :zlo:

А ова што некој го украл ливчето всушност не направил ништо зашто веќе му е внесен на томсонот и со него се логира како администратор :)
Добро ај вака, еве замоли го братучед ти нека направи скриншот од админ панелот и стави го тука да видеме како изгледа. После ќе направиме споредба со неколку корисници, па ќе видиме што е и како е....

А за ова последното, јас знам кога кај мене го внесуваа пасвордот видов дека човекот провери да не го зачувал ( со ремебер пасс опцијата ) и после неколкупати се логираше да провери дали би можел јас да влезам како администратор. Значи да, наредено им е да не ги кажуваат тие пасворди поради тоа што на овој рутер никакви подесувања ( од наша страна ) не се дозволени поради единствена причина - тие не се наши. Кога ќе заврши договорот, година-две, идат и го земаат назад и ако не работи тогаш фино лепо ќе си го платиме :)

Член од
26 јули 2007
Мислења
105
Поени од реакции
2
Добро ај вака, еве замоли го братучед ти нека направи скриншот од админ панелот и стави го тука да видеме како изгледа. После ќе направиме споредба со неколку корисници, па ќе видиме што е и како е....

А за ова последното, јас знам кога кај мене го внесуваа пасвордот видов дека човекот провери да не го зачувал ( со ремебер пасс опцијата ) и после неколкупати се логираше да провери дали би можел јас да влезам како администратор. Значи да, наредено им е да не ги кажуваат тие пасворди поради тоа што на овој рутер никакви подесувања ( од наша страна ) не се дозволени поради единствена причина - тие не се наши. Кога ќе заврши договорот, година-две, идат и го земаат назад и ако не работи тогаш фино лепо ќе си го платиме :)
Една работа што несмееш е да го отвараш HGW од внатре да видиш кои компоненти ги има, тогаш ке мораш да го платиш томсонот на телеком, инаку ако ги изместиш подесувањата можеш само самиот да се заебеш па да ги чеееееекаш..... да дојдат од телеком, а како што гледам колку работа имаат сега, (околу 5000 барања за ИПТВ само за Скопје) ке се изначекаш :) затоа не чепкај ништо за после да ти биде некој друг крив :nesum:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Една работа што несмееш е да го отвараш HGW од внатре да видиш кои компоненти ги има, тогаш ке мораш да го платиш томсонот на телеком, инаку ако ги изместиш подесувањата можеш само самиот да се заебеш па да ги чеееееекаш..... да дојдат од телеком, а како што гледам колку работа имаат сега, (околу 5000 барања за ИПТВ само за Скопје) ке се изначекаш :) затоа не чепкај ништо за после да ти биде некој друг крив :nesum:
Абе кој рече за отварање на рутерот...:nesvest: Јас ти реков од админ панелот еден скриншот да видеме како изгледа ( според она твоето дека има универзален пасворд ). А за подесувањата секогаш има опција reset :toe:. Инаку не сум од Скопје, а кај мене кога има потреба доаѓаат веднаш. Веќе и научија каде живеам. :icon_lol::icon_lol:

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Добро, ама ти си хакер :icon_lol:
:D hehe Првиот пат ко пробвев за роот јузер Firewall-от не ми работеше никако ни енабле ни дисабле да му напрајш ама од вториот пат Закон беше :P

Член од
23 ноември 2008
Мислења
23
Поени од реакции
0
Не работам во текелом, братучед ми работи таму, штом мене не ми го кажува тој пасворд за влез во сите томсони значи не смее да го каже, со него можеш wireless да му влезеш на комшијата без да знае и да му крадеш интернет :) и да го смени пасвордот за wireless пак после можеш да влезеш како администратор
Ajde da te vidam, stavi screenshot od toj admin panelot kako sto staviv jas, ama izgleda samo prazni zborovi imas :pos2:

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
mene sekogas mi treba dvapati da ja povtoruvam procedurata koga se logiram kako administrator
ама фрката е тука со можам јас и сто пати да си играм к*рот и се да ми е џабе пак ми прави ко рефреш неможам да се логирам со администраторскиот пасворд

Член од
23 ноември 2008
Мислења
23
Поени од реакции
0
ама фрката е тука со можам јас и сто пати да си играм к*рот и се да ми е џабе пак ми прави ко рефреш неможам да се логирам со администраторскиот пасворд
probaj so drug browser, drugo ne znam sto da ti kazam :toe:

Член од
20 декември 2008
Мислења
23
Поени од реакции
0

Vaka dojdov do Administratorskiot password na ruterot ,go smeniv,staviv svoj :) disable remote connectivity i taka natamu ! Menito na ruterot e katastrofa! da ne recam deka i nema meni ! Imam MikrotikBox i me interesira IPTV konekcijata dali zavisi od PPPOE posto koga ke go isklucam DSL-ot VOiP raboti najverojatno poso e na posebna platforma dali e istiot slucaj i so IPTV ! So 5 zbora kazano sakam da go koristam stariot modem za PPPoe konekcijata so mikrotikot ,a Thompsonot da si ostane za VOIP i IPTV ? na nego ne mi treba PPPOE

http://i75.servimg.com/u/f75/11/35/05/19/new_wi11.jpg

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Vaka dojdov do Administratorskiot password na ruterot ,go smeniv,staviv svoj :) disable remote connectivity i taka natamu ! Menito na ruterot e katastrofa! da ne recam deka i nema meni ! Imam MikrotikBox i me interesira IPTV konekcijata dali zavisi od PPPOE posto koga ke go isklucam DSL-ot VOiP raboti najverojatno poso e na posebna platforma dali e istiot slucaj i so IPTV ! So 5 zbora kazano sakam da go koristam stariot modem za PPPoe konekcijata so mikrotikot ,a Thompsonot da si ostane za VOIP i IPTV ? na nego ne mi treba PPPOE

http://i75.servimg.com/u/f75/11/35/05/19/new_wi11.jpg
Една забелешка за болдираното...
Што би било ако утре (пример) ти се расипе рутерот, неможеш да влезеш во него или каков и да е проблем и ги викаш телекомци, доаѓаат го внесуваат админскиот пасворд и небива. И кога ќе видат дека ти си чепкал по него, си менел пасворди и сега не работи рутерот мислиш дека вината е нивна ? :toe:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Postoi Hardware Reset za toa mom4e !
mom4e, а знаеш ли дека со хардвер ресет се бришат сите подесувања вклучувајќи го јузер/пасс за интернетот, како и пасвордот за воипот. А се кладам во што сакаш дека тој пасворд не го знаеш...

Kajgana Shop

На врв Bottom