Thomson ST780WL i

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
IPTV konekcijata dali zavisi od PPPOE posto koga ke go isklucam DSL-ot VOiP raboti najverojatno poso e na posebna platforma
http://i75.servimg.com/u/f75/11/35/05/19/new_wi11.jpg
Ако си го исклучил dsl от и ти работи тоа значи дека си се префрлил на аналогна линија и плаќаш за разговорите по нормална тарифа, не ти важат тие 500 мин или 100 сати што имаш.

Член од
20 декември 2008
Мислења
23
Поени од реакции
0
Ако си го исклучил dsl от и ти работи тоа значи дека си се префрлил на аналогна линија и плаќаш за разговорите по нормална тарифа, не ти важат тие 500 мин или 100 сати што имаш.
vidi mislam deka toa sto si go pisal nema blage veze ! i koga go isklucam dsl-ot mozam da go pingam Voip serverot 10.52.0.1 i na VOIP stoi connected ina IPTV stoi connected ! Mi treba samo potvrda na nesto sto veke go znam ! Bez Navreda pozz

Член од
25 март 2006
Мислења
357
Поени од реакции
24
како се става на овој рутер ваирлес лозинка дали знае ако знае нека направи еден скинсхот по можност, фала поз.

P

Princ

Гостин
И јас не можам да му пристапам последниве неколку дена. Не сакам да го рестартирам, мислам дека така ќе се оправи проблемов.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
И јас не можам да му пристапам последниве неколку дена. Не сакам да го рестартирам, мислам дека така ќе се оправи проблемов.
Јас пред некој ден имав интересен проблем. Освен мсн и скајп, ништо друго неможев да отворам. Никаква веб страна, нити пак пристап до рутерот ништо. Дојдоа овие, правеа нешто преку нивен лаптоп и се среди. А сега неможам да влезам во менито на рутерот :toe:

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37

Any idea? или да ги тормозам телекомциве...
истово и на мене мни се има случувано мн пати некој глуп баг ти е ова на рутеров
земи исклучи го од струја почекај некои 5-10 сек и уклучи го коа ке добиеш нет пробај пак ке сака да влезе
бар на мене секој пат ми успева

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Јас пред некој ден имав интересен проблем. Освен мсн и скајп, ништо друго неможев да отворам. Никаква веб страна, нити пак пристап до рутерот ништо. Дојдоа овие, правеа нешто преку нивен лаптоп и се среди. А сега неможам да влезам во менито на рутерот :toe:
Toa sto ne si mozel da otvaras strani e najverojatno poradi toa sto ti bil blokiran http portot (port 80).

Probaj restartiraj go ruterot so iglicka i probaj pak. Username i password-ot ke ti bidat pocetnite.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Toa sto ne si mozel da otvaras strani e najverojatno poradi toa sto ti bil blokiran http portot (port 80).

Probaj restartiraj go ruterot so iglicka i probaj pak. Username i password-ot ke ti bidat pocetnite.
Го средив со тоа што го исклучив од струја, 2-3 пати. Инаку ако го ресетираш со игличка, после нема да ти работи воипот од единствена причина што немаш админски пристап и ја немаш потребната лозинка за тој да работи. :helou:

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Го купив вчера овај CallandSurf+...Pirelli рутер ми дадоа. Катастрофа. Неможат да го сетират и сеа на обичен ADSL сум :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Треба нов рутер.

Kajgana Shop

На врв Bottom