А во меѓувреме ќе се ожениш, деца ќе направиш...се на се, томсон рутерите се тапа.
Абе дека се тапа, се. Само и ние сме криви со нашето хакирање. Одма да го хакнеме, па сетинзи што не знаеме чепкаме. А не приметив дека нешто посебно можам да правам со рут акаунтот, а и да приметив, некорисно би ми било тоа. Ми недостига само dynamic dns-то, ама ќе се преживее и без тоа.
Томсонот (барем овој firmware) има многу багови. Ги открив и ги известив за тоа, ама не ги интересира баш баш, ми се вадеа ние не сме одговорни за тоа и не знаеме кој е одговорен.
Како рутер значи, доста добар е. Врши секаква работа и баш ми се допаѓа. Софтверот (барем овој нашиов) што не чини, е башка муабет.
Абе незнам, јас го имам пасвордот за акаунтот, и ко што гледав кога го инсталираа ништо посебно не конфигурираа
. Ме нервира ова, нема нема па диодата интернет ќе почне да свети црвено и ми се прекинува интернетот.
И кај мене беше така. Синоќа ова време го ресторирав бекапот (направен веднаш откако си отидоа од телекоњ) и досега доста добро се држи:
Time Since Power-on:1 day, 0:34:33
што беше реткост порано...
А да, во случај да го заебам рутеров ќе можам да се конектирам на стариот начин со оној д-линк модем, така ?
Да, можеш.... Можеш и сега да си направиш PPPOE конекција на компјутерот и преку таа да одиш на интернет со модемот на рутерот.