Thomson ST780WL i

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
jas im go ukradov livceto so admin passwordot :D
:pos: :pos: Ти си ѕвер бе :)
Јас се снајдов на друг начин за пасвордот. Ама незнам кој ѓавол ме тераше да експериментирам со рут акаунтот...
Принц, мислеш ли дека со Restore to factory settings ќе се среди тој фајлот или ?

P

Princ

Гостин
Мислам дека со restore to factory settings ќе се средат сите фајлови, односно цела конфигурација на рутерот ќе ја сјебеш, а тоа ама ич не е добро. Ќе треба после да чекаш да дојдат да ти го средат рутерот од телеком.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Мислам дека со restore to factory settings ќе се средат сите фајлови, односно цела конфигурација на рутерот ќе ја сјебеш, а тоа ама ич не е добро. Ќе треба после да чекаш да дојдат да ти го средат рутерот од телеком.
Абе незнам, јас го имам пасвордот за акаунтот, и ко што гледав кога го инсталираа ништо посебно не конфигурираа :toe:. Ме нервира ова, нема нема па диодата интернет ќе почне да свети црвено и ми се прекинува интернетот. Енивеј, ќе пробам па што биде нека биде. Или ќе го средам, или останав без интернет до понеделник. А да, во случај да го заебам рутеров ќе можам да се конектирам на стариот начин со оној д-линк модем, така ?

P

Princ

Гостин
А во меѓувреме ќе се ожениш, деца ќе направиш...се на се, томсон рутерите се тапа.
Абе дека се тапа, се. Само и ние сме криви со нашето хакирање. Одма да го хакнеме, па сетинзи што не знаеме чепкаме. А не приметив дека нешто посебно можам да правам со рут акаунтот, а и да приметив, некорисно би ми било тоа. Ми недостига само dynamic dns-то, ама ќе се преживее и без тоа.
Томсонот (барем овој firmware) има многу багови. Ги открив и ги известив за тоа, ама не ги интересира баш баш, ми се вадеа ние не сме одговорни за тоа и не знаеме кој е одговорен.
Како рутер значи, доста добар е. Врши секаква работа и баш ми се допаѓа. Софтверот (барем овој нашиов) што не чини, е башка муабет.

Абе незнам, јас го имам пасвордот за акаунтот, и ко што гледав кога го инсталираа ништо посебно не конфигурираа :toe:. Ме нервира ова, нема нема па диодата интернет ќе почне да свети црвено и ми се прекинува интернетот.
И кај мене беше така. Синоќа ова време го ресторирав бекапот (направен веднаш откако си отидоа од телекоњ) и досега доста добро се држи:

Time Since Power-on:1 day, 0:34:33

што беше реткост порано...
А да, во случај да го заебам рутеров ќе можам да се конектирам на стариот начин со оној д-линк модем, така ?
Да, можеш.... Можеш и сега да си направиш PPPOE конекција на компјутерот и преку таа да одиш на интернет со модемот на рутерот.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Еве пред малку го ресетирав ( на фабрички подесувања ), наместив се ко што треба за интернет и воип, па се надевам дека ќе има некое подобрување во смисла да се намали бројот на прекинувањата на конекцијата...:toe:

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
кај мене ништо не сум пробувал да го хакирам,до сега веке 1 месец како го имам ниеднаш не паднал интернетот

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
ај еве уше едно прашање од 1000 ден. :icon_lol: го иам пасвордот на tech userot
зошто кога ке отидам у User Management - Switch to another user ке пишам user i pass и нејке да се смени туку као да си мава рефреш и се врака на истиот прозорец за пак да внесам user i pass и така до утре

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
еве доказ дека passot i userot се точни
на првата слика е внесен погрешен пасворд и то и го јавува, али на втората кога ке го внесам точниот ми ја јавува истата глупост како што ми јавува и за PUser

Знае ли некој зошто нит можам да влезам у нив преку telnet нит ми работи switch user??

Attachments

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Кај мене се` беше во ред неполни 23 часа и еве сега се реконектираше дсл-от...фак

P

Princ

Гостин
Кај мене DSL-от држеше ден ипол, ама барем не се рестартира веќе воопшто.
Time Since Power-on:2 days, 1:25:13

Kajgana Shop

На врв Bottom